29 november 2023

Nieuwe scifi roman The Last Astronaut met prominente rol voor een kunstmatig interstellair object

‘Oumuamua, het eerst waargenomen interstellaire object ooit uit 2017, is een grote inspiratiebron geweest voor het plot van het onlangs verschenen boek The Last Astronaut, juli 2019. Van de hand van thriller schrijver David Wellington, alias D. Nolan Clark, verhaalt het boek over astronaut Sally Jansen die zich staande moet zien te houden tijdens een desastreus verlopen Mars missie. NASA heeft inmiddels al zijn bemande missies tot onbepaalde tijd opgeschort maar Jansen moet door. Inmiddels hebben wetenschappers een interstellair object gedetecteerd wat richting ons zonnestelsel beweegt, 21/2044 D1, en zodra het begint af te remmen realiseren ze zich dat het om een artificieel object gaat. Jansen wordt ingeschakeld om het te ondervangen

The Last Astronaut D. Wellington credits; Orbit books

Een zoals in het Engels fraai uitgedrukt ‘prolific’ vruchtbaar en veelzijdig auteur van thriller verhalen als ‘Monsters’ en ‘Werewolves’ stapte Wellington enkele jaren geleden in de ‘literaire ruimtevaart arena’ en daar rolden uit zijn pen o.a. de boeken ‘Forgotten Worlds’, ‘Forbidden Suns’ en nu recent ‘The Last Astronaut’. Het boek heeft 400 pagina’s, Engelstalig, uitgegeven door Orbit books, isbn 978316419574. Het onderstaande artikel bevat enkele pagina’s van het boek voor een eerste indruk. Bron; The Verge

*https://www.theverge.com/2019/7/7/20684209/the-last-astronaut-david-wellington-science-fiction-book-excerpt-oumuamua-asteroid-aliens

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: