3 maart 2024

Platte aarde-aanhanger Mike Hughes gaat zondag weer de lucht in met z’n stoomraket

Mike Hughes en z’n zelfgebouwde stoomraket. Credit: : © Jessica Shuster/Pop Culture PR)

“Mad” Mike Hughes (64) wil zichzelf komende zondag 11 augustus met z’n zelfgebouwde stoomraket lanceren en dan een hoogte bereiken van 1500 meter. Bij een eerdere lancering kwam de Amerikaan, die een aanhanger is van de platte aarde-theorie, tot een hoogte van 572 meter. Hughes heeft z’n raket, die op water werkt (een ‘hydrogen-peroxide-powered rocket‘), verbeterd en hoopt zondag een kilometer hoger te komen. Ooit wil hij met z’n raket de zogeheten Karman lijn bereiken, een hoogte van 100 km die de grens aangeeft met de ruimte. Om dat te kunnen doen is hij bezig met z’n ‘rock-oon’, een combi van een ballon en een raket. Hughes komt dan in z’n raket onder een ballon te hangen, die hun naar grotere hoogte brengt en daarvandaan lanceert hij zich dan, naar verwachting over een jaar of twee. Bij z’n vorige lancering leek Hughes volgens media de vlucht te willen gebruiken om te bewijzen dat de aarde plat is – door naar de kromming van de aarde aan de horizon te kijken – maar dat aspect schijnt komende zondag niet aan de orde te komen. Nu verklaart hij dat ook nooit gewild te hebben. De lancering zondag wordt gefilmd door Science Channel voor de serie ‘Homemade Astronauts’, die in 2020 in première gaat. Bron: Space.com.

Share

Comments

 1. Waarom graaft de man niet simpelweg een gat door de Aarde heen naar de onderzijde?
  Daar moet volgens mij, als ik de platte aarde-theorie goed begrijp, nog een hele wereld te verkennen zijn. Een wereld die net zo groot is als onze (zijde…)

  Het zou me niks verbazen als die zijde ook bewoont is : als Sol hier ondergaat, wordt het daar uiteraard dag. 😉

  Paul. 😀

 2. Avatar foto Enceladus zegt

  Het zal mij benieuwen of hij het overleeft. Als hij neerstort, is hij daarna dan zo plat als een dubbeltje?
  Excuses voor deze ietwat platvloerse beeldspraak.

  😉

  Groet,
  Gert (Enceladus)

 3. Ik zal maar voor hem hopen dat hij ditmaal met zijn raketje niet plat op zijn bekje gaat.

 4. Me dunkt dat een ‘hydrogen-peroxide-powered rocket‘ niet op water werkt, maar op waterstofperoxide H2O2 ….

  Hoe hoger je komt, des te lager de luchtdruk en dus de kooktemperatuur. Een soort van omgekeerde Papiniaanse pot. https://nl.wikipedia.org/wiki/Denis_Papin
  Met maar een kleine warmte bron, zal het gevaarte zichzelf wel steeds sneller versnellen.

  Paul

  NB is de dikte van de atmosfeer bij een Pannekoek-vormige Aarde overal gelijk, of is deze bij de randen dunner?
  Misschien dat Mike dan beter ergens aan de Zuidpool-rand kan opstijgen.

 5. Co van Driel zegt

  Tjonge, dan is hij bijna in de hemel.

 6. Pff, je zal er maar mee getrouwd zijn.

 7. Darwin Award in 3…2…1…

 8. Marco Roepers zegt

  Ik twijfel er eigenlijk aan Mike Hughes wel echt een platte-aarde-aanhanger is. Volgens mij is hij een enthousiaste raketbouwer die door zich te profileren als platte-aarde-aanhanger aandacht voor zijn raketvluchten wilde genereren. Met succes, alleen domineert dat nu de berichtgeving over hem, terwijl de rakettechnologie die hij gebruikt volgens mij best wel interessant is. Alleen is dat nu nog maar een regeltje in dit bericht.

 9. Achja hier lachen ze om de platte aarde theorie.

  Maarja jullie zelf geloven in de klimaat hoax en hier hebben ze TDS (Trump Derangement Syndrome).
  Dus voordat jullie andere mensen uitlachen omdat ze in iets geloven wat aantoonbaar niet waar is, zou ik eerst een grote spiegel pakken,daarin kijken, en dan heel hard lachen…..

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Zucht…

   De platte aarde theorie is aantoonbaar lariekoek. Toon jij maar eens aan dat er geen sprake is van klimaatverandering. Kun je niet, hè?

   Groet,
   Gert (Enceladus)

 10. Klimaat verandering is er altijd wijsneus, de mens is hier verantwoordelijk voor.

  In de jaren 70 was er de afkoeling die er aankwam, die kwam niet dus toen werd het de ozonlaag die ons zou laten uitsterven. Ook daar bleek niks van waar te zijn, en nu is het de zogenaamde opwarming, die er ook niet kwam, en nu heet klimaatverandering, honk honk clownsworld……

  • Ik maak een klein foutje in de eerste zin, ik bedoel natuurlijk dat de mens daar NIET verantwoordelijk voor is.

   • Een klein foutje? Nee, hoor, veeleer het enige dat klopte, tenminste als we het hebben over de klimaatverandering die nu plaatsgrijpt. En nee twee, want je maakt wel gróte fouten. Die “afkoeling” deed het misschien goed in sommige media, maar ook alleen daar. Als je je niet beter informeert, moet je niet te luid willen roepen. De ozonlaag is aangepakt. Dat vinden complotluitjes niet leuk, dus maken ze het leuk door het straal te negeren, zodat ze kunnen blijven complotten toeteren. De opwarming die er niet kwam …Ze is er al, ze is al een tijdje bezig en het ziet ernaar uit dat ze almaar meer op stoom komt. Misschien merk je dat niet zo goed met je kop in het zand, maar dat is dan jouw probleem.

    • HC zegt
     11 augustus 2019 op 22:55
     Als je je niet beter informeert, moet je niet te luid willen roepen.

     Je Hebt helemaal gelijk, en denk goed aan deze woorden als straks al dat nieuws naar buiten komt over het manipuleren van onderzoeken, en besmeuren van onderzoekers die niet met het gewenste resultaat naar buiten kwamen. Maar zoals ik al wist is het lullen tegen een muur hier, maar blijft leuk om dat elke keer weer te bewijzen, ik wens jullie veel succes als dadelijk de beerput open gaat (en niet alleen wat het klimaat betreft). Sit back and enjoy the ride:):):)

 11. Ik probeer een maximum aan informatie te verzamelen ivm de opwarming van het klimaat en lees wetenschappelijke en minder wetenschappelijke (het zou niet de eerste en enige keer zijn dat er op basis van een gek idee een nieuwe kijk op een wetenschappelijk vlak wordt gevormd) bevindingen. Mijn conclusie op dit moment is, wat er ook gebeurt, indien de mens dit overleeft dan zullen er binnen duizend jaar en later nog steeds mensen zijn die overtuigd zijn van een platte aarde, dat de aarde het middelpunt is van het heelal, etc.

  • Wie-weet wist hij het allang, maar deed hij maar net alsof…
   … om geld binnen te krijgen om een spannend en interessant project te kunnen financieren:
   ‘het bouwen van zijn eigen raket’.
   [ Dan had hij gewoon een slim businessplan / verdienmodel. ]

   Of zit de man nu op zijn eigen Wolk, eentje speciaal door de Grote Tovenaar gefabriceerd.
   Zo’n ingenieuze 4D-wolk, zodat de man elk punt op Aarde tegelijk kan waarnemen.
   “Ik heb toch gelijk gehad”, denkt ie. 😉

   Paul 😀

Speak Your Mind

*