29 november 2023

Mijn kinderboek “Het Heelal” is er!

Het komt vast wel vaker voor dat je denkt “Ik wil dit.” Maar net zo vaak denk je daar achteraan “Maar, kan ik het wel?” Nou, dat overkomt mij gemiddeld 10 keer per week. En toch… als je iets echt wil…

In 2007 had ik voor het eerst bedacht dat ik wel heel graag een boek wilde maken; schrijven en illustreren. Het moest een kinderboek zijn voor kinderen in de leeftijd van een jaartje of 10 en ook veel informatie bevatten. Voor een verhaal had ik toch genoeg fantasie dacht ik zo. Maar toch, Zo eenvoudig was het nog niet om een verhaal te bedenken en ik had geen idee hoe het moest. Ik had geen enkele ervaring. Toch liet het idee me niet los. Maar ik had toen nooit gedacht dat het opnieuw op mijn pad zou komen als een boek over het heelal!

In 2015 nodigde Clavis Publishing me uit om een nieuwe kinderboekenserie te bespreken. Ik had al eens eerder voor ze gewerkt en ze wisten van mijn werk voor het SETI Institute, ASTRON, NASA etc. Of ik geïnteresseerd was om een boek over het heelal te illustreren! Ja, natuurlijk was ik dat! Toen het na een tijdje bleek dat er geen schrijver was voor het boek greep ik mijn kans. Ik schreef een hoofdstuk en legde uit dat ik het boek graag wilde schrijven “no cure, no pay”… en ze stemde daarin toe! Geweldig! Een kans waar ik al jaren op zat te wachten. Maar nu nog DOEN.

Ik kan wel zeggen dat er heel wat water door de Rijn gegaan is, maar… het is er! Ik ben ontzettend trots. Willewete Plus ‘Het Heelal’ ligt in de winkel, geschreven en geïllustreerd door mij! Ik streep het van mijn bucketlist: mijn allereerste boek! en hopelijk nog lang niet mijn laatste!

Met de hulp van het team van Clavis: o.a. vormgever Federico, redacteur Rik, maar vooral ook Arie Nouwen (!) van Astroblogs die me geholpen heeft als fact-checker, Seth Shostak voor zijn inbreng en inspiratie en natuurlijk mijn man Anton die er altijd voor me is: zonder jullie was deze droom niet uitgekomen. Dank je wel!

 

 

 

 

 

 

Share

Comments

 1. Daniëlle, superleuk dat je droom uitgekomen is en dat je eigen boek verschenen is. Het is een prachtig geïllustreerd boek, dat niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen leuk en informatief is. En ik heb er met alle plezier aan mee gewerkt om de feiten te checken. Gefeliciteerd met je boek! Heb je nog een linkje waar het boek besteld kan worden?

  • Hoi Arie, dank je wel! Ik ben ook blij te horen dat je het mooi vindt! Je kan het boek bij de meeste boekhandels wel gaan vinden, in ieder geval boekhandels met een ruime sortering kinderboeken. Maar het is ook online te bestellen bij b.v. Bruna, Libris, Bol, etc.

 2. Rinus Rekkers zegt

  Gefeliciteerd met je boek. Het ziet er prachtig uit.

 3. Wat een ontzettend mooi boek Daniëlle! Die ga ik echt wel voor mijn 2 oudste kleindochters van bijna 6 en 8 jaar kopen. De plaatjes zijn spannend en mooi om te bekijken, dan willen ze vast ook weten waar het over gaat. Onze kleinzoon (2 jaar) en kleindochter (2 maanden) zijn er nog te jong voor, maar houden het tegoed (ligt aan de prijs, anders koop ik er meteen 2) Monique Grinning Face With Big Eyes on Facebook 3.1

  • Dank je wel Monique! Leuk!! Ja ik denk dat het voor je kleindochters van 6 en 8 wel nog iets te moeilijk is om zelf te lezen, maar misschien wel omdat jij ook echt een astronomie liefhebber bent alvast heel erg leuk om samen naar te kijken! Voor die kleintjes is het echt nog te vroeg, die jongste wil er denk ik alleen maar op kauwen 😉 😀 De prijs is omdat het echt een heel mooi luxe boek is, helemaal full color, gebonden, hoogwaardige kwaliteit. Dus dan heb je ook wel wat! Ik ben er echt mega-mega-trots op 🙂

   • Daniëlle, ik heb het boek zojuist besteld bij Bol. Morgen in huis. Ik ben benieuwd wat er allemaal in staat. Als ze komen logeren ga ik het lekker sappig voorlezen.

    • Ah wat leuk! Ik ben natuurlijk superbenieuwd wat je ervan vindt!! Veel lees- en kijkplezier! 🙂

     • Daniëlle, wat een mooi boek zeg. Ik weet na het lezen van de eerste paar bladzijdes nou al zeker dat allebei mijn kleindochters dit verhaal heel spannend gaan vinden. Goed werk!

     • Wat leuk Monique!! En wat een leuke foto!! Die bewaar ik 🙂 Ik hoop echt dat jullie erg gaan genieten van het boek, en dank je wel voor je reactie, ik word hier helemaal blij van 🙂 knuffels!!

 4. Co van Driel zegt

  Mooi boek Daniëlle.

 5. Avatar foto Paul Bakker zegt

  Wat gaaf Daniëlle! Gefeliciteerd met deze geboorte!
  Ik ga je boek bestellen hoor want zoiets moois moet ik natuurlijk wel in huis hebben als ik een kind tegenkom met een astro-vonkje dat vraagt om aangewakkerd te worden.

  • Dank je wel Paul! Ja een geboorte kan je het zeker wel noemen, het was wat je noemt een zware bevalling 😉 haha, maar we hebben er volgens mij wel een mooi kindje van gemaakt! Heel leuk dat je het gaat bestellen, ik hoop dat je ervan geniet. En ja, hoe mooi is het als je er nog iemand mee kan inspireren!

 6. Avatar foto Angele van Oosterom zegt

  Het boek ziet er zeer sfeervol uit! Gefeliciteerd Daniëlle met dit debuut!

 7. Avatar foto Enceladus zegt

  Mooi zeg! Gefeliciteerd, Danielle.

  Groet,
  Gert (Enceladus)

 8. jan brandt zegt

  Hoi Danielle,

  De laatste zullen de beste zijn…..en dus ook bij deze, ook mede namens uw nedrig astroblogs-collega met een groot grafisch hart, van harte gefeliciteerd met het op de wereld zetten van dit schone gedrukte Bibelotje!!!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: