Site pictogram Astroblogs

Mijn kinderboek “Het Heelal” is er!

Het komt vast wel vaker voor dat je denkt “Ik wil dit.” Maar net zo vaak denk je daar achteraan “Maar, kan ik het wel?” Nou, dat overkomt mij gemiddeld 10 keer per week. En toch… als je iets echt wil…

In 2007 had ik voor het eerst bedacht dat ik wel heel graag een boek wilde maken; schrijven en illustreren. Het moest een kinderboek zijn voor kinderen in de leeftijd van een jaartje of 10 en ook veel informatie bevatten. Voor een verhaal had ik toch genoeg fantasie dacht ik zo. Maar toch, Zo eenvoudig was het nog niet om een verhaal te bedenken en ik had geen idee hoe het moest. Ik had geen enkele ervaring. Toch liet het idee me niet los. Maar ik had toen nooit gedacht dat het opnieuw op mijn pad zou komen als een boek over het heelal!

In 2015 nodigde Clavis Publishing me uit om een nieuwe kinderboekenserie te bespreken. Ik had al eens eerder voor ze gewerkt en ze wisten van mijn werk voor het SETI Institute, ASTRON, NASA etc. Of ik geïnteresseerd was om een boek over het heelal te illustreren! Ja, natuurlijk was ik dat! Toen het na een tijdje bleek dat er geen schrijver was voor het boek greep ik mijn kans. Ik schreef een hoofdstuk en legde uit dat ik het boek graag wilde schrijven “no cure, no pay”… en ze stemde daarin toe! Geweldig! Een kans waar ik al jaren op zat te wachten. Maar nu nog DOEN.

Ik kan wel zeggen dat er heel wat water door de Rijn gegaan is, maar… het is er! Ik ben ontzettend trots. Willewete Plus ‘Het Heelal’ ligt in de winkel, geschreven en geïllustreerd door mij! Ik streep het van mijn bucketlist: mijn allereerste boek! en hopelijk nog lang niet mijn laatste!

Met de hulp van het team van Clavis: o.a. vormgever Federico, redacteur Rik, maar vooral ook Arie Nouwen (!) van Astroblogs die me geholpen heeft als fact-checker, Seth Shostak voor zijn inbreng en inspiratie en natuurlijk mijn man Anton die er altijd voor me is: zonder jullie was deze droom niet uitgekomen. Dank je wel!

 

 

 

 

 

 

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten