23 februari 2024

Twee Nederlanders aangehouden op het Nevada National Security Site [update]

Twee Nederlandse jongens zijn dinsdag j.l. aangehouden en vastgezet voor het overschrijden van het strikt verboden terrein van het Nevada National Security Site, in de nabijheid van Area 51. Vanavond werd bekend dat de twee jongens op borgtocht vrij zijn gelaten. ‘Sweep en Granzier mogen de gevangenis verlaten voor 500 dollar per persoon, meldt de Nye County Sheriff’s Office aan De Telegraaf. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat,’ aldus De Telegraaf. Het Nye County Sheriff’s kantoor had een telefoontje gekregen, aldus het kantoor, dat er twee buitenlanders het terrein binnen waren gedrongen. Men vond de twee later zo een vijf kilometer vanaf de grens van het terrein. Het zou gaan om twee jongens met een eigen You Tube kanaal, Ties Granzier en Govert Sweep. De eerste heeft een kanaal met 730.000 abonnees. Ze zouden de politie verteld hebben dat ze prima Engels verstaan en lezen en dus ook het ‘Do Not Enter’ bord bij de grens begrepen moeten hebben maar toch zijn doorgereden om een kijkje bij de faciliteit te nemen. De politie vond camera’s en een drone in de auto, samen met beeldmateriaal van de site. De twee zouden volgens dit bericht vastzitten in het Nye County Detention Center. Hier gaat toch alvast een serieuze waarschuwing vanuit aan allen die zich aangemeld hadden voor het ‘Storm Area 51’ op Facebook. Deze gebeurtenis, welke op 13 juli j.l. werd aangekondigd en op 20 september a.s. zou plaatsvinden om de ‘aliens’ aldaar te vinden heeft meer dan twee miljoen subscribers ‘going’. De bedenker ervan Matty Roberts heeft inmiddels de stekker uit de ‘storm’ getrokken. Bron; Daily Beast/ Popular Mechanics

 

Nevada National Security Site kaart credits; Wikimedia Commons

 

‘Aanval’ op Area 51 aangekondigd om ‘aliens’ te vinden

Share

Comments

 1. De sukkeltjes kijken niet erg vrolijk op de foto: https://nos.nl/artikel/2301337-nederlandse-youtubers-gearresteerd-bij-area-51-in-vs.html

  Tja, een Amerikaanse cel is toch wat anders dan een zolderkamertje waar je filmpjes in elkaar draait.
  Ben benieuwd hoe lang ze vast zullen zitten.

  Groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Er zijn altijd weer van die “jongetjes “ die zo nodig moeten bewijzen dat de waarschuwingen niet voor hen gelden.
  Zielige vertoning van die “ jongetjes “, en nu zeker huilen om mama en papa voor hulp.

 3. https://www.astroblogs.nl/2019/07/13/aanval-op-area-51-aangekondigd-om-aliens-te-vinden/

  Als dit de (Nederlandse) voorbode is van die ‘miljoen’ facebook-ers die “van plan zijn deze basis te bestormen”, kan de US-justitie beter deze twee sukkels niet op borgtocht vrijlaten.
  Nu al vast hard ingrijpen, kan het X-party volgende week misschien nog een beetje in de goede banen leiden…

  Groet, Paul

  NB ik heb van de week ook genoten van de beide films “Independence Day”, maar Aliens zijn nooit op Terra geland!

Speak Your Mind

*