25 mei 2024

Storm Area 51 – een kort verslag

De paar honderd helden die daadwerkelijk kwamen opdagen voor de poorten van Area 51. Overigens zonder intentie om deze ook te bestormen 😉

Nou, de geplande invasie van Area 51 is “helaas” mislukt. Slechts een paar honderd mensen kwamen opdagen voor de poorten van de legerbasis, maar van een bestorming is het niet gekomen. Sterker nog (en gelukkig maar), de sfeer werd omschreven als “vrij gemoedelijk”. Slechts één persoon is aangehouden: niet voor het bevrijden van een alien, maar voor wildplassen.

Mensen die bekend zijn met de meme-cultuur weten wellicht dat de bestormers van Area 51 een “Naruto-run” moesten doen (een karakteristieke manier van rennen uit de Japanse animatieserie Naruto). Eén persoon kwam Naruto-rennend in beeld tijdens een liveverslag van een lokaal TV-station. Deze persoon is door de internetgemeenschap als een ware held onthaald.

Hieronder een filmpje van de Naruto-runner (komt vanaf 0:21 in beeld).

https://youtu.be/njSqx3Wcqxs

Op enige afstand van Area 51 waren trouwens meer mensen bijeen gekomen. Niet met de bedoeling om de basis te bestormen, maar om een feestje te bouwen rondom het alien-thema. Zo’n 2000 mensen kwamen hier op af en dat waren er meer dan verwacht. Toen duidelijk werd dat niet honderden maar duizenden mensen bij elkaar waren gekomen, heeft Budweiser meteen een horecawagen gestuurd en zijn food trucks uit ondermeer Las Vegas afgereisd naar het “festivalterrein”. Ondertussen werd in Vegas zelf een groter festival gehouden: AlienStock. Het is de bedoeling dat dit festival een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt.

Het hele Area 51-gebeuren heeft tot veel inspiratie geleid bij de lolbroeken binnen de internetgemeenschap. Hier een kleine collectie van de grappigste memes:

Gelukkig hebben sommige soldaten binnen het Amerikaanse leger ook gevoel voor humor. Waar Naruto de held is uit de gelijkgenaamde anime, daar zijn de Ginyu Force juist de “bad guys”uit een andere anime: Dragonball. Steeds als de Ginyu-force het slagveld betreed, doen ze een karakteristieke dans/pose die keurig door deze soldaten wordt opgevoerd 😀

De aliens hadden niet bevrijd hoeven te worden. Ze zijn nooit opgesloten geweest…..

Het had ook zo kunnen aflopen 😛

Share

Speak Your Mind

*