19 april 2024

LEGO komt met model van het internationaal ruimtestation

Credit: LEGO.

Op zaterdag 1 februari is LEGO gekomen met een nieuw model: dat van het internationale ruimtestation ISS. Het gaat om een 864-delige set boordevol authentieke ISS details, waaronder een verstelbare Canadarm2 en twee roterende armen met acht verstelbare ‘zonnepanelen’.

Credit: LEGO.

Het LEGO ruimtestation is inclusief een standaard om het op neer te zetten, een mini NASA spaceshuttle om zelf te bouwen en 3 minivrachtruimteschepen, plus 2 astronaut-microfiguren. Bij aankoop van de set krijg je geïllustreerde instructies, plus een 148 pagina’s tellend boekje met fascinerende feiten over het ISS, plus informatie over Christoph Ruge, de LEGO ontwerper ervan. Deze ISS speelgoedbouwset voor volwassenen is ca. 20 cm hoog, 31 cm lang en 49 cm breed. De set is te bestellen voor € 74,99 via de bron. Wie ‘m tussen 1 en 9 februari bestelt krijg er een gratis ISS-herdenkingspatch bij. Die laatste is vanwege het 20-jarig jubileum van het ISS eind dit jaar – sinds november 2000 is het ruimtestation permanent bewoond.
Enceladus, bedankt voor de tip! Bron: LEGO.

Share

Comments

 1. ? wat een schoonheid

 2. Leuk, touwtje eraan, hangplant weg en ophangen aan de haak aan het plafond 😀

 3. Iemand heeft hem 1 februari al in elkaar gezet had. Wist te melden dat het oorspronkelijk een afgekeurd project was. Ruim 3 uur durend film op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=QAcO_f9MGhc

 4. Is er al een LEGO Dragon-capsule beschikbaar om Hurley en Behnken -microfiguurtjes te laten aankoppelen. 😉 🙂

  Groetjes, Paul

 5. Alles bij elkaar is zo’n Legoverzameling best prijzig en zou je de verzekering wat moeten aanpassen. Ik kwam eerder zo’n ontroerend verhaal tegen van een gast die al jaren bezig was om zijn zolder vol te bouwen met Legocreaties.
  Hij begon al op jonge leeftijd en had in de loop der jaren wat video’s op zijn YouTube-kanaal geplaatst. Tot zijn grote schrik kwam hij op een dag thuis en zag dat er ingebroken was…bijna alles, o.a z’n Star Wars-collectie, was weg. Veertien jaar werk verwoest. Huilend van verdriet geeft hij aan te stoppen met zijn passie voor Lego én z’n YouTube-kanaal.

  Maar… zijn verdriet werd opgepikt in de YouTube-community en verder. Men startte een fonds voor hem. Op 1 dag werd er $18.000, gedoneerd. Enfin, hij is weer aan het bouwen gegaan met z’n prachtige creaties.

  Hier z’n YouTube-kanaal waar je allerlei mooie creaties kunt bewonderen voor de liefhebbers.

  https://www.youtube.com/channel/UCHunBH1FCnxgfgBwFjIHUDg

 6. Dan zijn alle vragen wederom goed beantwoord, dus dat geeft recht op nog een joker. 😉

  Groetjes, Paul

Speak Your Mind

*