4 december 2023

Oud topambtenaar defensie VS laakt passieve houding inzake UFO onderzoek

Amerikaanse inlichtingendiensten spannen zich niet of nauwelijks in om UFO waarnemingen nader te onderzoeken. Dit stelt Christopher Mellon, voormalig plaatsvervangend onderminister van defensie tijdens de regeringperioden Clinton en Bush sr., in een uitgebreid artikel van zijn hand dat recent is verschenen op de site van American Legion. Mellon schetst hierin de loop van gebeurtenissen die de marine noopte in 2018 met een officiële verklaring te komen omtrent UFO waarnemingen door marine personeel. Mellon interviewde zelf o.a. marine commandant David Fravor en zijn collega, beide waren getuigen van een UAP. Tenslotte roept Mellon op politici, en betrokken overheidsdiensten niet achterover te zitten maar actie te ondernemen en hij oppert enkele voorstellen. Hieronder een samenvatting in het Nederlands van Mellon’s artikel;

UFO credits; US Department of Defense

Terugblik UAP verklaring marine
Mellon trapt af met het artikel van 16 dec. 2017 uit The New York Times. waarin het bestaan van officieel UFO onderzoek door overheidsinstanties werd onthuld. Het onderzoek bevatte video’s en getuigenverslagen over UFO’s  met ongekende vliegmanoeuvres. De rapporten werden onafhankelijk bevestigd door geavanceerde militaire sensorsystemen. Naarmate meer informatie vrijkwam, zochten enkele senatoren en leden van nationale toezichtcomités naar meer informatie. Toen kon het DoD, meer specifiek i.c. de marine, zich niet meer stilhouden.

Joseph Gradisher, woordvoerder marine-operaties, gaf in september 2018 in een verklaring toe toe dat de UFO’s geen geheime testtoestellen zijn: “De marine duidt de objecten in deze video’s aan als niet-geïdentificeerde luchtverschijnselen” of UAP’s.” M.a.w. zo stelt Mellon, wat ze ook zijn, ze zijn echt, ze zijn niet van ons en ze blijven het Amerikaanse luchtruim straffeloos schenden. Met die korte verklaring ondersteunde de marine oudere conclusies van elk voorafgaand UFO onderzoek door de Amerikaanse overheid, van Project Sign in 1948 tot Project Blue Book, beëindigd in 1969. Deze rapporten waren ontworpen om UFO-waarnemingen te ontkrachten. Ondanks honderden getuigenverslagen, concludeerde de luchtmacht dat er ‘geen bewijs was van ontwikkelingen of principes buiten het bereik van moderne wetenschappelijke kennis’ en dat geen enkel geval ‘gemeld, onderzocht en geëvalueerd door de luchtmacht’ ooit enige indicatie van bedreiging voor onze nationale veiligheid betekende. Alan Hynek, astronoom verbonden aan Blue Book, uitte zijn minachting voor deze bevindingen en noemde de aanpak binnen Blue Book ‘onlogisch en onwetenschappelijk*.

Ooggetuigenverslagen
Mellon stelt dat naast beelden de ooggetuigen verslagen minstens zo belangrijk zijn voor informatie analyse. Hij ontmoette enkele getuigen persoonlijk en vernam zo informatie uit de eerste hand. Ik citeer: “In mijn gesprekken met Cmdr. David Fravor was zijn opwinding bijna voelbaar en besmettelijk, net als de angsten van zijn anonieme vrouwelijke wingman toen ze de surrealistische manier beschreef waarop de UAP de wetten van de natuurkunde leek te tarten, door onmogelijke manoeuvres te maken om maar een dominante positie te behouden ten opzichte van Fravor’s F-18.”

Mellon benadrukt nogmaals de technologische superioriteit van de UAP’s, welke als een rode draad door de verslagen loopt. Bij de UAP’s die de jagers naderden  ontbreken luchtinlaten en vleugels maar toch verplaatsen ze zich met supersonische snelheden. Kortom, ‘hoe vreemd wil je het hebben’ aldus Mellon, en toch doet het DoD geen moeite om de oorsprong van deze vaartuigen  te bepalen. Fravor stelde zelfs: “Ik wil dat ding vliegen!” Stelliger kun je het niet hebben, aldus Mellon, en zet hierbij een groot vraagteken achter de lethargische en risicomijdende houding van de leidinggevenden van deze piloten. Antwoorden moeten worden gezocht, zeker ook met het oog op botsingen in de lucht.

Mellon verbaast zich erover dat, net zoals ooit bij de Spoetnik satelliet van de Sovjet-Unie, men niet direct alle middelen uit de kast haalt om de oorsprong en technologie te achterhalen van de UAP’s. Met Spoetnik reageerde men prompt door de uitgaven voor NASA te verhogen en wetenschappelijk onderwijs te versterken. Deze initiatieven betaalden zich 12 jaar later uit toen Neil Armstrong voet op de maan zette en er duizenden gepatenteerde nieuwe technologieën ter beschikking kwamen die de Amerikaanse industrie en leiderschap in wetenschap en technologie versterkten.Mellon stelt dat er geen waarneembare inspanning gaande is om de technologische kloof te verifieren noch te dichten.

Er zijn geen aanwijzingen dat leidinggevenden van defensie c.q. inlichtingendiensten bezig zijn met verzameling en integratie van relevante informatie over UAP’s van diensten die het bezitten, i.c. NASA, het National Reconnaissance Office, de FBI, de NSA, de CIA, de Defense Intelligence Agency, het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid, de strijdkrachten e.a.

Deze verlamming vindt plaats in een tijd waarin de wetenschappelijke gemeenschap in toenemende mate de mogelijkheid erkent dat de mensheid buitenaardse sondes zou kunnen aantreffen. Zo is er twee jaar geleden bv aan NASA opdracht gekomen van het ‘House Committee on Space, Science and Technology’ onderzoek te doen naar zogeheten ’technosignatures’, wetenschappelijk bewijs van kenmerken die zouden duiden op aanwezigheid van buitenaardse ruimtesondes. In september 2018 was er een workshop in Houston, Texas over dit onderwerp**.

Dreigingsanalyse
Mellon oppert ideëeen m.b.t. data verzameling. Zo zou men bv de verzamelde data van netwerken als het Space-Based Infrared System (SBIRS) kunnen gebruiken, en ook roept hij op tot het maken van een dreigingsanalyse, uitgevoerd door een staatssecretaris of directeur van een informatie dienst, het gaat dan om niet al te dure voorstellen voor het beoordelen van de ernst van de situatie.

Om tegemoet te komen aan de politieke gevoeligheden van ambtenaren die door het UFO-stigma worden afgestoten, zou er ook een onafhankelijk panel gevormd kunnen worden onder auspiciën van de National Science Foundation (NSF). De regering of het congres kan trachten een dergelijk panel op te richten en te financieren. Mellon wijst erop dat er n.a.v. dit ‘falen’, het niet kunnen identificeren van deze UAP’s, er een schriftelijke kennisgeving van de inlichtingencommissies aan het Congres vereist is, (opgrond van sectie 502 van de National Security Act van 1947). Deze is nooit ontvangen door het Congres, en dit komt er misschien ook nooit. Mellon sluit af dat leiders, uit bezorgdheid voor verouderde stigma’s, niet passief moeten blijven maar moeten handelen in het belang van de veiligheid van zijn land, de VS en haar burgers. Bronnen: American Legion, HotAir

Christopher Mellon  werkt voor ‘To the Stars Academy for Arts and Science’ en was betrokken bij de documentaire HISTORY’s ‘Unidentified: Inside America’s UFO Investigation.’

*https://www.astroblogs.nl/2019/01/18/levenswerk-van-astronoom-en-ufo-onderzoeker-allen-hynek-project-blue-book-verfilmd/

**https://phys.org/news/2019-01-nasa-technosignatures-evidence-intelligent-civilization.htm

Share

Comments

 1. Echt te gek voor woorden. Iedereen weet dat ze er zijn ufo’s. Aliens of iets anders geen idee. Maar in de doofpot stoppen heeft geen nut. De wereld zal heus niet flippen. Mocht er buitenaards leven zijn maak het gewoon bekend. Niemand zal raar opkijken. Als het op deze planeet kan. Dan kan het ook op andere. Lijkt me sterk dat mensen niet verder kijken dan deze planeet. Maar dat zijn dan ook de oppervlakkige figuren.

 2. Te gek voor woorden? Niemand wéét of er ufo’s zijn. Tot nader order zijn er gewoon géén. Wel is er sprake van UAP’s, unidentified aerial phenomena (ongeïdentificeerde verschijnselen in de lucht*). En dat volstaat voor velen om wel degelijk te gaan flippen: buitenaardse ruimtesondes, hoogontwikkelde technologie, natuurwetten op een hoopje en complotverhalen a volonté. En aangezien het altijd makkelijker is om een idee te falsifiëren (één tegenvoorbeeld is genoeg) dan om te bewijzen dat iets niet bestaat, zullen de believers ten eeuwigen dage doorgaan met hun fantastiek, zelfs wanneer we toch buitenaards leven zouden vinden, ook al zal dan bij voorbeeld blijken dat het niet bepaald van het type is dat de ufoadepten zo nadrukkelijk vooropstellen. Het geloof komt voor het bewijs, het (vermeende) bewijs berust op geloof.

  De kans dat we ooit ontdekken dat er werkelijk buitenaards leven is, is op z’n zachtst gezegd, niet onbestaand. Het is geen reden om nu al oververhitte conclusies te gaan trekken op grond van bijzonder schaars ‘materiaal’: enkele onverklaarde verschijnselen die je net als andere te onderzoeken dingen moet proberen te verklaren met het mes van Occam in het achterhoofd, niet met een vooronderstelde Star-Wars-in-het-kwadraat.

  *Valt het trouwens niet op dat die dingen zich alleen in de lucht blijken voor te doen? Alsof aliens zich alleen maar in ons luchtruim kunnen manifesteren.

  • @HC “Te gek voor woorden? Niemand wéét of er ufo’s zijn. Tot nader order zijn er gewoon géén.” Let wel, UFO betekent Unindentified Flying Object, dus zodra ik mijn leesbril van plus 3 opzet is iedere mus in de lucht voor mij niet meer te identificeren en is volgens de definitie dus een UFO, immers het kan ook een kip zijn. Je bent in de war met voertuigen vol met Aliens die vooralsnog alleen door fantasten en in films tot leven komen. Geen reden echter om de mogelijkheid uit te sluiten als er documenten en bewijs zou zijn dat het anders is en ergens op de plank ligt. Als scepticus ben ik van mening dat het een intimidatiespelletje is van wereld grootmachten alsof zij in bezit zouden zijn en experimenteren met bijzondere militaire toestellen met unieke propulsietechnieken. Filmpjes verdwijnen vaak uit voorzorg als men bang wordt voor analisten die kunnen aantonen dat het fake is, dat houdt de spanning erin…

   • Ik ben helemaal niet in de war. Welke bril jij op hebt, doet er niet toe: een mus wordt nog geen “object” omdat jij toevallig een verkeerde bril op hebt. Je bent immers niet de enige om over die mus te oordelen, anderen – fantasten en serieuzere waarnemers – doen dat ook, en voor de meesten zal een mus een mus zijn.
    De naam ufo stamt uit de tijd dat men dol was op aliens. Men had het destijds ook over Flying Saucers / Vliegende schotels. Allemaal termen die al een (ongefundeerde) interpretatie inhielden en waarvan men achteraf ook inzag dat die “erover” waren (men interpreteerde ufo hoe langer hoe meer ook als “elk onbekend iets in de lucht”). Dan is UAP inderdaad een heel stuk beter. Trouwens, voor mij mag ufo ook, als men maar eens ophoudt om er meteen aliens en tutti quanti achter te zien, nog voor er ook maar iets in die richting wijst (behalve dan de oververhitte fantasie van de believers).
    Ik sluit ook helemaal niets uit. Maar dat houdt niet in dat ik zou moeten meelopen in het dwaalverhaal van de ufoheethoofden.

 3. Avatar foto Monique zegt

  Waarom zouden ze alle beslissingen openbaar maken? Aanwijzingen of bepaalde onderzoeken die van belang zijn kunnen wel op de achtergrond doordraaien lijkt mij. Is het verstandig om alles maar openbaar te maken?
  Kijk hoe de media met het Coronavirus (COVID-19) omgaat en hoe dat in andere sectoren doorwerkt.

 4. Avatar foto Monique zegt

  Die tweede link was een interessante test, maar ik denk niet dat een buitenaardse intelligente beschaving zich zo presenteert aan de mensheid 😉
  ” Men koos er voor om geen paniek te zaaien.” In alle praatprogramma’s gaat het over niks anders dan ’t coronavirus (een overkill) Elke dag hetzelfde verhaal van handen wassen en in je elleboog niezen. Alsof het na een week nog niet duidelijk is. Geen paniek hoor, maar de handzeepschappen zijn leeg. Om over de run op mondkapjes maar te zwijgen 😀 Zo zie je hoe de mensen reageren.

  Heel eng hoe de media dit heeft aangepakt. Het ene programma wil het andere overtreffen door het nog spannender te maken (briefje kwam net binnen, de nieuwe uitslagen…)

  De mensen die het niet overleven zijn oud, zwak en ziekelijk (behalve de jonge Chinese arts (34) die als eerste alarm sloeg (hij had zeker z’n handen niet goed gewassen, ahum)

  • Obelix zegt

   Wuhan-SARS, Corona… Ik vermoed dat het niet de bedoeling is dat iedereen elke avond naar ‘Jinek’ of ‘Op1′ kijkt. Als je dan ook nog koffietijd of andere semi-intellectuele praatprogramma moet volgen en het dagelijks nieuws, tja dan zal het wel snel bergafwaarts gaan met je geestelijke gezondheid. 😉

   Het is volgens mij al niet anders met die flauwe kul over UFO’s en UPA’s (Unidentified Phenomena in the Air).
   Als er al ‘kleine groene mannekes’ op of nabij Aarde zouden zijn, zouden we hun aanwezigheid waarschijnlijk niet eens kunnen detecteren als zij dat niet zouden willen.
   Vertegenwoordigers van een ‘maatschappij’/technologie die in staat zijn om “the gulf of space” over te steken, hebben ongetwijfeld ook wel de technologie in huis om uit het zicht te blijven.
   Het lijkt mij dan ook niet erg zinvol om heel specifiek te gaan zoeken naar Aliens, net als het niet zinvol is om met technologische middelen te zoeken naar God. 😉 Het is meer iets voor believers dan voor politiek of wetenschap. Richt maar een genootschap op. 😉
   Ondertussen kan de wetenschap wel zoeken naar ‘de waarheid’, zoals ze als eeuwen doet. En misschien vinden ze plots toch iets om Aliens mee aan te tonen. ( Dat zou mooi mee genomen zijn. 😉 )

   Groet, Paul

   .
   NB wat praktisch toch dat Hollywood ons ‘altijd’ Alies voorschotelt die ongeveer onze grootte hebben, 2 ogen, een neus en mond in hun hoofd hebben, dat net als dat van ons, kan draaien op z’n schouders. 😉

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: