21 april 2024

Het Pentagon geeft UFO filmbeelden van de Amerikaanse marine officieel vrij

Het Pentagon, het hoofdkwartier van het Amerikaanse ministerie van defensie, heeft recent toestemming gegeven voor vrijgave van drie eerder gelekte topgeheime video’s van de Amerikaanse marine. De video’s tonen ‘onverklaarbare luchtverschijnselen’, in het Engels ook wel ‘unidentified aereal phenomena’ (UAP) genoemd. Één van de video’s is opgenomen in november 2004 en twee ervan zijn opgenomen in januari 2015. Deze zogenoemde ‘FLIR1, GoFast en Gimbal’ video’s zijn geschoten door Amerikaanse marinevliegers tijdens trainingsvluchten en zijn de afgelopen jaren gepubliceerd vergezeld van ooggetuigenverslagen. Twee van de drie video’s verschenen voor het eerst in een artikel van de New York Times. Dat artikel ging over geheim UFO onderzoek van defensie dat in 2012 werd afgerond. De derde video (FLIR1, USS Nimitz 2004) verscheen in maart 2018, deze werd uitgebracht door de To The Stars Academy of Arts & Sciences. In september 2018 gaf een woordvoerder van de Amerikaanse marine in een officiële verklaring toe dat de UAP’s geen geheime testtoestellen waren. De marine duidde deze objecten aan als ‘niet-geïdentificeerde luchtverschijnselen’ of UAP’s. Ook bevestigde men dat het om authentieke beelden ging. Wat er op de beelden te zien valt wil of kan de marine niet zeggen. De beelden lijken snel bewegende objecten te tonen die zijn vastgelegd door geavanceerde infrarood sensoren.

UFO / UAP credits; US Department of Defense

Het Pentagon heeft verklaard dat deze vrijgave een poging was “om zowel eventuele misvattingen bij het publiek weg te nemen over de vraag of de beelden die circuleerden wel of niet authentiek waren” en ook, inspelend op alle speculatie’s, “de video’s niet interessanter te maken dan ze zijn,” tevens voegt het Pentagon eraan toe; “De luchtverschijnselen die in de video’s worden waargenomen, blijven gekarakteriseerd als ‘niet geïdentificeerd’. Zie voor de officiële verklaring de site hieronder.* In maart 2020 en december 2019 verschenen er AB’s over de video’s van de Amerikaanse marine.** Alex Griffioen van UFO meldpunt Nederland meldt in het artikel van de NOS over de video’s en ik citeer Griffioen: Het kan zijn dat het Pentagon het materiaal nu officieel vrijgeeft in de hoop dat een grotere groep deskundigen zich ermee bezig gaat houden.” Het Pentagon maakte in 2017 bekend dat het vijf jaar lang voor 22 miljoen dollar zelf onderzoek had gedaan naar de onbekende vliegende objecten. Dit onderzoek werd in 2012 afgerond. Na afronding van het UAP onderzoek van defensie in 2012 is men momenteel weer bezig met het schrijven van nieuwe richtlijnen voor aangifte van UAP’s. Verder in het verleden was er, tussen 1947 en 1969, project Bluebook om ufo-waarnemingen te monitoren. De meeste waarnemingen waren van vliegtuigen, sterren, wolken en spionagevliegtuigen, maar een deel bleef onverklaarbaar. Bronnen: ABC news / DOD / AB / NOS

*https://www.defense.gov/Newsroom/Releases/Release/Article/2165713/statement-by-the-department-of-defense-on-the-release-of-historical-navy-videos/

*https://www.astroblogs.nl/2019/12/20/marine-piloot-ufo-video-tic-tac-verbreekt-na-15-jaar-stilzwijgen/

Share

Comments

 1. Het is duidelijk geen vliegende schotel, meer een vliegende oliebol….

 2. Obelix zegt

  Om even de messen goed scherp te houden:
  Het Pentagon heeft geen(!) beelden van Ufo’s vrijgeven, maar beelden van onverklaarbare fenomenen in de lucht (UAP).
  Het een sluit het ander niet uit, maar men benoemt het niet als Ufo’s !
  – Of deze fenomenen (zelfstandig) konden vliegen, bv omdat het apparaten zijn van Aardse oorsprong of zelfs van een alien-maatschappij… daar doet het Pentagon geen mededelingen over.
  Ook niet of zij evt. contact hebben met een dergelijke beschaving.

  De nomenclatuur uit de VS geeft aan dat zij niet uitsluiten dat het natuurlijke, maar nog niet verklaarde fenomenen zijn.

  Groet, Paul

  • En wat is nu het verschil tussen een Unidentified Aerial Phenomenon en een Unidentified flying object als ze beiden niet kunnen worden geïdentificeerd? We weten inmiddels dat sprites, bolbliksems en aurora wetenschappelijk zijn verklaard, daarvoor waren het ook UAP´s. Ik begrijp dat het Pentagon nog een slag om de arm wil houden en geen buil willen vallen als het toch een vuiltje op de lens was 🙂 https://www.cbsnews.com/news/what-was-he-thinking/

 3. Het blijft spannende materie. Hoop zo dat het uiteindelijk toch buitenaardse bezoekers zijn. Maar ik blijf sceptisch. Zolang we geen live footage van CNN hebben met daarop een ufo waar buitenaardsen uitstappen heb ik mijn twijfels.

  Ben er overigens wel van overtuigd dat er vast wel ergens een beschaving is met intelligente wezens.. Maar de afstanden in het heelal zijn wel zo immens dat ik de kans klein acht dat ze ons al hebben kunnen bereiken of zelfs maar opgemerkt hebben.
  Tot 130 jaar geleden was de aarde in radiotechnisch opzicht natuurlijk nog doodstil.. dus onze signalen kunnen hooguit op 130 lichtjaar van de aarde opgepikt worden als je echt supergoed luistert en hele goede apparatuur hebt. Nou binnen die straal van 130 lichtjaar bevinden zich nou ook niet echt heel veel sterren (en dus planeten stelsels) Daarbuiten meer dan genoeg, maar ja.. vanaf daar (zover terug in de tijd kijkend) is ons zonnestelsel waarschijnlijk maar een dooie boel.

  • Dat er weinig sterren zijn binnen een straal van 130 lichtjaar valt wel mee denk ik. Binnen 16,3 lichtjaar zijn er al 52 stersystemen, https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_nearest_stars_and_brown_dwarfs

  • Enceladus zegt

   @Erik: Stel dat er een technologisch geavanceerde beschaving is die qua ontwikkeling enkele duizenden jaren op ons vooruit loopt, waarom zouden ze dan een zo primitieve soort als de onze, die pas net 125 jaar (het was Marconi die in 1895 met Tesla’s idee aan de haal ging en de eerste radioverbinding maakte) radiotechniek beheerst, bezoeken?

   Als je dan als beschaving eindelijk in staat bent om tussen de sterren te reizen, dan ga je toch eerst naar de meest interessante plekken?

   Groet,
   Gert (Enceladus)

   • Obelix zegt

    Misschien zijn het hun antropologen, studenten historica, museumbezoekers, politici-op-stage, biologen (best kans dat hun beschaving nog slechts 1 soort kent en de rest is uitgemoord)…

    Of het zijn theologen: niet dat zij religieus zullen zijn, maar dat ze onderzoeken hoe wij tot zulke idiote denkbeelden zijn gekomen.

    En wie weet zijn wij op bepaalde vlakken wel verder in onze technische of sociale ontwikkeling: kunnen ze hier simpelweg iets opsteken wat hun beschaving (nog) niet kent.

    Of bestaat hun lichaam uit geëvolueerde planten: zijn ze bezig hier onderzoek te doen hoe ze kunnen voorkomen dat wij hun in een verre toekomst gaan opeten…
    [ Waarom worden aliens op aarde ‘altijd’ als een menselijke karikatuur afgebeeld? ]

    Persoonlijk geloof ik niet dat aliens ons al hebben gevonden, maar stel dat dat wel zo zou zijn, dan betekend dat niet automatisch dat wij niet meer interessant zijn om te bezoeken.

    Groet, Paul

Speak Your Mind

*