1 maart 2024

Video: stel nou dat raketten doorzichtig zouden zijn

Credit: Hazegrayart via YouTube.

Als raketten doorzichtig zouden zijn en je zou er vanaf de lancering IN kunnen kijken dan zou je de inhoud van de tanks zien verminderen naarmate de raket hoger komt. Ik kwam onderstaande video tegen, waarin vier bekende raketten geheel transparant zijn gemaakt en te zien is wat er gebeurt als ze lanceren en omhoog vliegen. Het gaat van links naar rechts om de Saturnus V, Space Shuttle, Falcon Heavy en het Space Launch System (SLS). Met de kleuren worden de verschillende vloeibare brandstoftypes weergeven, rood = Kerosene RP-1, oranje = Liquid Hydrogen LH2, blauw = Liquid Oxygen LOX. De boosters van de Space Shuttle en SLS draaien op vaste brandstof. Prachtig om te zien, ook wanneer de verschillende trappen en boosters worden afgestoten.

Share

Speak Your Mind

*