5 december 2023

Met laser gecreëerde fantoombeelden mogelijke verklaring UAP’s?

Geavanceerde laser-plasmatechnologie ontwikkeld voor de Amerikaanse marine waarmee zowel 2D- als 3D-beelden in de lucht gecreëerd kunnen worden, zou ook een potentiële verklaring kunnen zijn voor in het verleden waargenomen UAP’s, ongeïdentificeerde luchtfenomenen (Eng. Unidentified Aerial Phenomena). Volgens het Forbes magazine is door de Amerikaanse marine in 2018 patent verkregen op deze laser-plasmatechnologie*. De Amerikaanse journalist David Hambling (Wired, Popular Mechanics), tevens schrijver van meerdere non-fictie boeken (Swarm Troopers, 2015) heeft de suggestie geopperd dat deze technologie wel eens meer opheldering zou kunnen geven over de UAP meldingen, bestaande uit beeldmateriaal en oogegetuigenverslagen, die de afgelopen jaren gerapporteerd zijn door jachtvliegers en grondpersoneel van de Amerikaanse marine. Van het beeldmateriaal heeft recent het Pentagon de authenticiteit bevestigd.**

UFO credits; US Department of Defense

LIPF’s
Hambling suggereert dat de technologie die mogelijk ten grondslag ligt aan dit laser-plasmaonderzoek zich focust rondom ‘laser-induced plasma filaments (LIPF’s)’. Deze LIPF’s kunnen gecreëerd worden op enige afstand, tien- tot honderden meters – vanaf de laser. LIPF’s zouden licht kunnen uitzenden van iedere golflengte – zichtbaar, infrarood, UV en terahertz. Deze ‘fantoombeelden’ of ‘plasma-ufo’s’ zouden als doel hebben infrarood en andere type sensoren van warmtezoekende raketsystemen om de tuin te leiden om zo optimale bescherming te bieden aan militaire vliegtuigen en helikopters.

De marine gaf geen commentaar aan Forbes inzake het patent. In dit patent wordt beschreven hoe op de rug van een vliegtuig een laserbron geïnstalleerd is “en waarbij de laserbron is geconfigureerd om een lasergeïnduceerd plasma te creëren, en waarbij het lasergeïnduceerde plasma fungeert als lokmiddel voor een aanstormende bedreiging voor het vliegtuig”. Een enkel 2D- of 3D-beeld, die verschijnt d.m.v. rasterscanning, halveert de kansen van een aanstormende raket om zijn doelwit te raken. Het nieuws kwam vrij rap naar buiten nadat in april j.l., het Pentagon de authenticiteit van de UAP video’s van marinepersoneel, bevestigde. De objecten in de video’s lijken plotselinge bewegingen te maken die als zeer onwaarschijnlijk worden beschouwd voor fysieke vliegtuigen, bijvoorbeeld roteren in de lucht en voortbewegen met ongekende snelheden. De manoeuvres zouden gemakkelijk kunnen worden gereproduceerd met een fantoombeeld, aldus David Hambling,

Warmtezoekende raketten
Warmtezoekende raketten richten zich op de infrarood-emissies van uitlaatgassen van straalmotoren (bv de AIM-9 Sidewinder). Uitlaten van hete straalmotoren schijnen als bakens in het infrarood, waardoor ze gemakkelijke doelen zijn. Tijdens een aanval kunnen piloten wel even de raket afleiden met een ‘decoy flare’ maar dit is slechts enkele seconden. Laser-plasma onderzoek bood betere opties om de raketten af te leiden. Een intense laserpuls kan ioniseren en een uitbarsting van gloeiend plasma produceren. In 2011 demonstreerde het Japanse bedrijf Burton Inc. een rudimentair systeem dat bewegende 3D-beelden in de lucht creëerde met een reeks snel gegenereerde plasmauitbarstingen. Bronnen: Forbes, Sputnik, Military Times, Wired

*https://www.forbes.com/sites/davidhambling/2020/05/11/us-navy-laser-creates-plasma-ufos/#2ab100b61074

**https://www.astroblogs.nl/2020/04/29/het-pentagon-geeft-ufo-filmbeelden-van-de-amerikaanse-marine-officieel-vrij/

Share

Comments

 1. Interessant! Pure sf, dit 🙂 Over 20 jaar, dit en deep fakes, ik ben benieuwd…

  Maar terug naar UAPs: ook radar zou mogelijk om de tuin geleid kunnen worden, ik lees op de wiki in elk geval:

  “For a wide range of parameters and frequencies, plasma is electrically conductive, and its response to low-frequency electromagnetic waves is similar to that of a metal: a plasma simply reflects incident low-frequency radiation. […] If the frequency of the radio wave is lower than the plasma frequency, it is reflected. if it is higher, it is transmitted. If these two are equal, then resonance occurs.”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_stealth

 2. Ik vind dit 3D hologram van deze bruine dwerg wel iets beter.
  Valt ook onder UAP: Unwanted Acoustic Phenomena, ieder zijn smaak…..

  • Avatar foto Angele van Oosterom zegt

   De verschillende manoeuvres zoals beschreven in de getuigenverslagen lijken me niet in de richting van een weerballon te wijzen. Onderzoek door UAP eXpedition zal mogelijk meer duidelijkheid verschaffen:

   https://www.astroblogs.nl/2020/01/22/marine-veteraan-richt-ufo-onderzoeksgroep-uap-expedition-op/

   Ook is er sprake van contact met het water. Er werd, bij het ‘USS Nimitz tic-tac inicident’ door de piloten een ‘verstoring’ van het wateroppervlak waargenomen. Hieronder quote en artikel;
   “Two fighters were diverted to intercept one of the strange objects. When they first arrived on the scene, the pilots didn’t see any flying objects. But they did observe what the lead pilot, Commander David Fravor, later referred to as a “disturbance” in the ocean. The water was churning, with white waves breaking over what looked like a large object just under the surface.

   Then they noticed one of the objects flying about 50 feet above the water. Fravor, the commander of the elite Black Aces squadron who was a Top Gun program graduate with more than 16 years of flying experience, described it as about 40 feet long, shaped like a Tic Tac candy and with no obvious means of propulsion: “It’s white. It has no wings. It has no rotors. I go, ‘Holy sh*t, what is that?’”

   https://www.history.com/news/uss-nimitz-2004-tic-tac-ufo-encounter

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d