26 februari 2024

Raketwetenschappers ontwikkelen herstartbare raketmotor met vaste brandstof

Een team van raketwetenschappers van NASA’s Los Alamos Laboratorium in New Mexico (LANL) had recent een primeur te vieren. Het LANL-team heeft, voor de allereerste keer in de rakethistorie, een herstartbare raketmotor met vaste brandstof ontwikkeld. Met het gepatenteerde ontwerp heeft het wetenschapsteam aan weten te tonen dat ze de motor minstens zes keer achter elkaar konden herstarten. Alle bestaande vaste brandstof gebruikende, raketmotoren (Eng. ‘solid-propellant rocket engine’) die tot nu toe werden ontwikkeld, kunnen slechts eenmaal gestart worden*. Deze technische verbetering zal volgens het LANL het nut van raketten met vaste brandstof enorm vergroten en zal ook helpen de dreiging van ruimtepuin voor satellieten, wetenschappelijke instrumenten en ruimteschepen, te beperken.

Share

Speak Your Mind

*