24 februari 2024

Zo, de Astroblogs is eindelijk weer in de lucht! [Update]

Het heeft een week geduurd, maar we zijn weer on air! Ik kreeg al een tijd melding dat de website software had die verouderd was, die zelfs kritiek was, een risico voor eventuele hackers en spammers. Ik moest de MySQL database vernieuwen. Ik had versie 5.1.17 en dat moest toch echt naar minstens 5.7 toe. In één stap van 5.1.17 naar 5.7 zou niet gaan, want dat zouden de tabellen in de database niet fijn vinden, dus een tussenstap via versie 5.5 was nodig. Afijn, op mijn Virtual Private Server (VPS) moest ik dat allemaal zelf doen via SSH, zoals dat heet, de echte wereld van de programmeurs vinden dat smullen, maar voor mij is ’t griezelig technisch. Afijn, de overstap van 5.1.17 naar 5.5. ging goed, maar het ging fout toen ik vervolgens vol goede moed van 5.5 naar 5.7 overging. Alarmbellen, toeters, Astroblogs uit de lucht. Van alles geprobeerd om te herstellen, maar het ging niet. Ik had gelukkig wel van de bestanden en database een backup gemaakt, want ik wist dat dit risico erin zat. Ik kwam er niet uit en toen moesten de technici van Hostnet (de provider) er maar mee aan de slag, jongens waar gelijk de teller per minuut gaat lopen. Die constateerden na enkele dagen dat de VPS server in z’n geheel verouderd was en of ik maar beter naar een nieuwe kon overgaan. Nou, dat heb ik dan maar gedaan, maar voordat die server weer geheel geïnstalleerd is en alle bestanden zijn teruggezet ben je ook weer een dag verder. Eh… helemaal hersteld is het volgens mij nog niet, want ik krijg de homepage nog niet te zien, wel de afzonderlijke pagina’s met blogs. Wordt aan gewerkt. 😀 [Update 15.45 uur] De homepage doet het ook weer. Ik moest een klein bestandje (index.html) even verwijderen. Dat was alles. Pfffff….

Share

Comments

 1. Cool!

 2. Eindelijk!

 3. Krijg jij ook de homepage niet te zien (ja, wel zo’n Plesk scherm)?

 4. Arie , ik zie gewoon de homepage Gelukkig !
  tjonge …wist niet dat ik er zo aan gewend was ,

 5. Pieter Koopmans zegt

  Gefeliciteerd,ik ben blij de je weer in de lucht bent.

 6. Gefeliciteerd Arie, het loopt weer als vanouds! HTTPS zie ik… dat is wordt vast een hoop reparatiewerk met al die gemixte content 🙁 … succes!

 7. Hieperdepiep gefeliciteerd Arie zonder dat ik het weet is t mijn verslaving geworden het oneindige onbegrensde eindeloze, elke dag lezen of er al mars wezentjes gevonden zijn onbegrijpelijke formules die bewijzen dat t heelal helemaal leeg is op n beetje puin na en dat buiten dat heelal toch echt het onbegrijpelijke niks is.
  GA VOORAL ZO DOOR

 8. Cees Klaris zegt

  “…waar gelijk de teller per minuut gaat lopen.”

  slik

  Klinkt ronduit beangstigend. Ongedetecteerde meteoriet inslag OF migratie problemen met je database…een van de twee kan je overleven 😉

Speak Your Mind

*