1 december 2023

Telescopen en tijdmachines van sterrenkundige Roy Smits verschijnt vandaag

Vandaag verschijnt Telescopen en tijdmachines Een fascinerende tijdreis door het universum met de telescoop als tijdmachine – van sterrenkundige Roy Smits. In zijn boek laat Smits zien hoe de mens met behulp van telescopen miljarden jaren terug kan kijken in de tijd.

De onbereikbare sterrenhemel

Al sinds het begin der tijden kijkt de mens vol verwondering naar de onbereikbare sterrenhemel. Wat speelt zich daar allemaal af? Met een paar ogen en ons gezond verstand valt er al veel te ontdekken, maar met de uitvinding van de telescoop ging er pas echt een wereld voor ons open – sterker nog: die bracht ons ware tijdmachines!

De telescoop als tijdmachine

Telescopen nemen golven en deeltjes waar die vanuit het universum worden verstuurd. Hoe groter de afstand die deze golven en deeltjes hebben afgelegd, hoe langer ze onderweg zijn geweest en dus hoe verder de telescopen terugkijken in de tijd. In Telescopen en tijdmachines duikt astronoom Roy Smits dieper in de fascinerende geschiedenis van de sterrenkunde en de telescoop. Daarmee vertelt hij niet alleen het verhaal van het huidige universum, maar ook van het universum van miljarden jaren geleden!

De grootste mysteries van het heelal ontrafeld

Tijdreizen was nog nooit zo dichtbij. Aan de hand van de meest bijzondere verhalen over het universum en telescopen in Nederland én daarbuiten worden de grootste mysteries van het heelal ontrafeld. Boordevol prachtige kleurenfoto’s van het heelal!

Naast het boek is er vandaag nog een primeur en wel de lancering van het Youtube-kanaal van Roy Smits:

Over de auteur:

Roy Smits promoveerde als sterrenkundige aan de Radboud Universiteit en werkte onder andere bij ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie. Hij heeft onder meer grondwerk verricht voor pulsar-onderzoek met de Square Kilometre Array en is nauw betrokken geweest bij enkele internationale sterrenkundige projecten. Telescopen en tijdmachines is zijn eerste boek. Zie voor meer informatie over Roy Smits zijn website, Facebook, Twitter en Instagram.
Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: