17 april 2024

ISS astronaut Ivan Vagner filmt onbekende objecten boven Antarctica

Ivan Vagner, één van de drie ISS-astronauten momenteel aan boord, arriveerde op 9 april met de Sojoez MS-16, vergezeld door Anatoli Ivanisjin en NASA astronaut Christopher Cassidy. Ivan Vagner heeft afgelopen 19 augustus een video gedeeld welke wonderschone beelden toont van de aurora australis boven Antarctica. Op het fragment is tevens te zien hoe enkele, tot nu toe ongeïdentificeerde, objecten zich door de ruimte bewegen, de objecten doemen op uit het donker en bewegen zich rustig voort. Op Twitter waren de reacties vrij eenduidig, het zouden Starlink satellieten geweest zijn. Deze SpaceX satellieten bewegen zich in een lage aardebaan en het is de bedoeling dat een netwerk van duizenden satellieten wereldwijd breedbandinternet gaat leveren. Sinds de lancering van de eerste twee testsatellieten in 2018 (Tintin A en B) zijn er al enkele honderden gelanceerd. Op 22 oktober 2019 verzond Elon Musk voor het eerst een Tweet via een van deze Starlink satellieten. Ivan Vagner heeft zijn beeldmateriaal inmiddels naar diverse Russische ruimtevaartorganisaties gestuurd zoals Roscosmos, het Central Research Institute of Machine Building (TsNIIMash) en het ruimtevaartonderzoekscentrum van de Russische Academie voor Wetenschappen voor verdere analyse.

Aurora Australis vanuit het ISS credits; NASA

In de video verschijnen  de vijf heldere objecten in een rechte lijn net boven de kromming van de aarde aan de nachtelijke hemel voor wat slechts een kort moment lijkt in de time-lapse-video (sec. 9-12 in video); ze waren echter eigenlijk 52 seconden zichtbaar, legt Vagner uit. “De frames werden 1 per seconde vastgelegd en later samengevoegd tot een video met een snelheid van 25 frames per seconde. Dit betekende dat de werkelijke observatietijd 52 seconden is,” voegde Vagner er aan toe. Het is onduidelijk wanneer de beelden precies zijn gemaakt en of Vagner de UFO’s heeft gezien toen ze verschenen of later op de video. NASA gaf geen verder commentaar op het bericht maar Roscosmos beantwoordde het Twitterberichtje met: “Een interessante en tegelijkertijd mysterieuze video gemaakt door Roscosmos’ kosmonaut Ivan Vagner vanaf het ISS.” Mmm.. het is toch wel echt de aurora australis en niet borealis.. Bronnen; CTVNews / Ivan Vagner Twitter

Share

Comments

 1. Waarom altijd zo vaag over deze dingen je word hier toch zo moe van zowel de NASA als de Russen. Laat het gewoon zien en lieg er niet zo over. Triest volk die wetenschappers.

 2. Ooit gehoord van Starlink?

 3. Enceladus zegt

  Het was te verwachten dat die sneue UFO-gekkies hier bovenop zouden duiken… Zij zijn, net als aanhangers van complottheoriën en idote ideeën zoals de platte aarde, interessant voer voor psychologen. Vaak gaat het om mensen die maatschappelijk niet zo gek veel gepresteerd hebben en dat proberen te compenseren door zich op dergelijke zaken te storten. Ineens horen zij voor hun gevoel dan bij de kenners, die weten hoe het zit. Om dat gevoel te bevestigen zetten ze zich af tegen de wetenschap.

  Je ziet het nu helaas ook aan de vele corona-ontkenners. Wie zich even verdiept in de geschiedenis weet dat de mensheid nu eenmaal eens in de zoveel tijd getroffen wordt door een pandemie. De pest, de pokken, cholera, de Spaanse Griep: het zijn maar enkele voorbeelden. Toch heb je nu idioten die doen alsof corona een uitvinding is van ‘de elite’ om het volk te onderdrukken. Eigenlijk zijn dat heel onvolwassen mensen die niet kunnen omgaan met tegenslag, die niet kunnen accepteren dat een pandemie de werkelijkheid is.

  Die ‘onbekende objecten’ van Ivan Vagner zijn vrijwel zeker Starlink-satellieten. Kijk vandaag de dag tijdens een heldere avond een uurtje naar de hemel en je ziet er zomaar een paar voorbij komen.

  Groet,
  Gert (Enceladus)

  • Colonel Panic zegt

   Daar heb je het volledig bij het juiste eind. Het zijn veelal mensen die zich “speciaal” willen voelen. Verder hebben ze geen enkel besef van natuurkunde, geologie, astronomie enz. En wuiven ze alles wat met wetenschap te maken heeft zonder argumenten weg. Het mooiste is dat er geen enkel werkend platte aarde model is bedacht dat dag, nacht en de seizoenen verenigt en dat voorspellingen in het gedrag van hemellichamen kan doen. Vaak geloven de lui die in discussie gaan met ytubers als Professor Dave zelf niet eens in die onzin maar maken ze handig gebruik van de goedgelovigheid van de wat minder briljante medemens. Het doet mij denken aan de “aflaten” van de Rooms katholieke kerk in de middeleeuwen. Een letterlijke “ticket to heaven” voor een prijs, want God heeft geld nodig.

  • Ik denk dat dat voor een groot gedeelte waar is (vooral over flat earth) maar ik zelf geloof ook in UFO’s. als je je er meer in verdiept kom je er achter dat een groot gedeelte inderdaad lul verhalen zijn. Maar probeer maar eens de laatste video van het Pentagon te verklaren.
   Daarnaast is het niet een gek idee dat we niet aleen in het heelal zijn en dat we al een aantal keer zijn bezocht.
   Ik heb zelf ook een keer een ufo gezien op klaar ligte dag en ik weet zeker dat het echt was en niets anders had kunnen zijn in verband met vorm en beweging. ik hou me er aleen niet te veel mee bezig omdat ik verder nooit wat zal kunnen bewijzen. Daarnaast zie je zoiets bijna nooit in je leven en ik denk dat ik ook nooit meer iets zoals dat ga zien. Ik vind aleen dat je mensen wat te snel over een kam scheert als je dit zoort dingen zecht je kan je er op zijn minst een beetje meer in verdiepen. En daarnaast heeft de wetenschap helaas ook nog geen antwoord op alles.

 4. Olaf van Kooten zegt

  Enceladus, ik wil niet de advocaat van de duivel spelen, maar in de documentairereeks Unidentified – Inside America’s UFO Investigation worden gevallen besproken die mij toch aan het denken hebben gezet. Ik vind het niet helemaal terecht om mensen die zich bezig houden met UFO’s in dezelfde hoek te duwen als Corona-ontkenners en flat earthers. Sowieso kun je het bestaan van UFO’s niet ontkennen – je kunt hoogstens discussiëren over wat het zijn. In het filmpje in kwestie zijn het overigens duidelijk Starlink-satellieten, laten we dat voorop stellen 😉

  • Mee eens dat wie zich bezighoudt met UFO’s niet noodzakelijk op een hoopje dient gegooid met Corona-ontkenners en flat earthers. Maar niet akkoord met deze zin:

   “Sowieso kun je het bestaan van UFO’s niet ontkennen …”

   Dat kun je wel! Het is helemaal niet bewezen dat het gaat om “flying objects”. De term UFO is intussen een zeer ongelukkige, suggestieve en misleidende term, en o.m. het Pentagon heeft er dan ook wijselijk voor gekozen om het te hebben over UAP’s, Unidentified Aerial Phenomena. Dat die er al zijn geweest, dat kun je inderdaad niet ontkennen. En de UFO-adepten die het daarmee eens zijn, valt niets te verwijten. De anderen natuurlijk wel, en daar geef ik Gert 100% gelijk.

 5. Nou, ik geloof niet dat het satellieten zijn. Starlink-satellieten worden in series van 40 tot 60 tegelijk gelanceerd en zelfs als ze zich enige tijd zullen verspreiden en bewegen, dan zie je nog steeds de meeste satellieten als een “trein” door de lucht vliegen en dat is hier niet het geval!

  Bovendien zijn de banen van de Starlink-satellieten enigszins vergelijkbaar met ISS, maar aanzienlijk lager. En wat we hier zien zijn 5 niet-geïdentificeerde vliegende objecten die op een veel grotere hoogte door de ruimte vliegen dan de Starlink-satellieten, daarom mag worden aangenomen dat deze objecten geen Starlink-satellieten.

  UFO ’s bestaan. Wat gevechtspiloot David Fravor in 2004 overkwam, zal hem nog lang heugen. Voor de kust van Californië zag hij een object dat een ongekend hoge snelheid bereikte en dat hij niet kon thuisbrengen. Hij sprak erover met MIT-onderzoeker Lex Fridman.
  Fridman noemt Fravor één van de meest geloofwaardige getuigen uit de geschiedenis van UFO-onderzoek. De voormalige gevechtspiloot zei dat het object manoeuvres uitvoerde waar aardse vliegtuigen niet toe in staat zijn.

  https://www.rt.com/usa/500504-declassified-ufo-act-of-war-radar/

 6. Paul Bryan filmde op 13 augustus 2020 de onweer boven Cambridge, Engeland, toen plotseling een vreemd object heel laag overvloog. Aanvankelijk dacht Paul dat het een zwerm vogels was, maar na een nadere beschouwing lijkt het erop dat het object in secties is verdeeld en er geen zichtbare voortstuwingskenmerken zijn. Kan het, ondanks dat het object lijkt op een zogenaamde fastwalker, zijn dat hij een nieuw type high-tech (militaire) drone heeft gefilmd of was het een buitenaards ruimteschip?

  https://m.youtube.com/watch?v=qy-_ZPvEqHI

Speak Your Mind

*