26 februari 2024

Astrofotografie voor Dutchies – Youtube

De Dutchies-reeks

In 2015 begon ik op deze blog een reeks over Astrofotografie. Voor Dutchies. Niet omdat het alleen aan Nederlanders gericht is, maar meer omdat het bedoeld is als een kijkje in een doorgaans zeer kostbare hobby, vanuit het standpunt van iemand die geen geld wil uitgeven… zeg maar waar ons landje bekend om staat 😉

Deel 1: Een introductie
Deel 2: Sterrenbeelden en sterrensporen
Deel 3: Planeet en maanfotografie

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik deze reeks van een nieuw deel voorzien heb. Sterker nog, al vele jaren staat een deel 4 in concept die zal gaan over Deepsky fotografie. Allerlei uiteenlopende redenen (excusen) zijn aan te voeren waardoor dit nooit afgemaakt is.

Intussen ben ik ook niet meer geheel op de goedkope toer verder gegaan. Toch is het nog altijd mijn wens om de reeks voort te zetten.

Youtube!

Gisteren heb ik een Youtube filmpje geupload waarin ik een gratis software pakket bespreek. Met het pakket kon ik in een veel kortere tijd resultaten bereiken die ook nog eens mooier blijken. In mijn ogen dan.

Een gratis programma, dus opnieuw de Dutchy way… Ik heb het daarom maar dezelfde naam gegeven als hier op het blog.

Twee-richtingsverkeer

Nu ik op deze blog naar mijn Youtube kanaal verwijs, wil ik dit ook de andere kant op doen. Het is mijn bedoeling ook video-versies te maken van sommige van mijn eerdere blogs.
Tegelijkertijd is het ook mijn bedoeling een blog-versie van de video over het gratis software pakket Siril te maken.

Tot snel (sneller dan de vorige keer tenminste…)

Share

Comments

  1. Martin, heel leuk initiatief deze video! Leerzaam en ook inspirerend denk ik zo. Ben benieuwd naar de volgende video’s,

  2. jan brandt zegt

    yeah….leuk….ga ik kijken…maar nu eerst…op astrofoto-expeditie want het is (weer) kraakhelder!!

Speak Your Mind

*