3 december 2023

De énige foto van Neil Armstrong op het maanoppervlak onder de hamer

Een selfie van Buzz Aldrin uit 1966, het allereerste zelfportret ooit in de ruimte, plus de énige! foto van Neil Armstrong op het maanoppervlak in 1969, beide liggen momenteel onder de hamer bij het Britse veilinghuis Christie’s. De zeldzame foto’s maken deel uit van een collectie van 2400 vintage NASA-foto’s. Het thema van de fotocollectie luidt ‘Voyage To Another World’. De gehele collectie werd in de loop van 15 jaar samengesteld door Victor Martin-Malburet. De afbeelding van Neil Armstrong is gemaakt door Edwin ‘Buzz’ Aldrin tijdens de Apollo 11 maanmissie, die de periode van 11 juli tot 24 juli 1969 bestreek. De afbeeldingen van Aldrin en Armstrong zullen, zo is de verwachting, tussen de 39.000 en 66.000 USD opbrengen.

Apollo 11 credits; NASA

Andere bijzondere foto’s zijn van astronaut Ed White, tijdens de eerste Amerikaanse ruimtewandeling in juni 1965, de eerste, door een mens genomen, foto van de aarde vanuit de ruimte ‘Earthrise’ uit 1966 en de ‘Blue Marble’ foto uit 1971. Verder zijn het vele foto’s van de Apollo, Gemini en Mercury missies. Deze foto’s zullen tussen de 1.100 en 37.000 USD op brengen. De afbeeldingen worden tot 19 november 2020 verkocht. Bron: Christie’s/CNN

Share

Comments

 1. Die astronaut op de foto is niet Neil Armstrong, maar Buzz Aldrin, Er is er maar eentje en dat is deze (een hele saaie eigenlijk):

  Oh ja en eigenlijk is er nog een foto van Armstrong op de maan, gemaakt vanuit de LM: https://www.astroblogs.nl/2009/06/09/eindelijk-armstrongs-gezicht-op-de-maan/

 2. Ooit bekeek ik een docu over Neil.
  Hier vertelde deze ook over zijn Hasselblad camera die hij mee nam naar de Maan.
  Het bleek ten tijden geen probleem dat de camera gewoon mee naar huis ging.
  En in de docu moest Neil hem ergens zoeken in een slaapkamer kast.
  Te gek dat deze feitelijk historische artikelen gewoon als gereedschap gezien werden.

 3. Even off topic hoor

  Sinds de website een aantal maanden geleden een week uit de lucht is geweest krijg ik met geen mogelijkheid de mobiele versie meer op mijn telefoon geactiveerd. Alleen nog de desktopversie.

  Met die kleine lettertjes is dat gewoon niet te doen…..

  Wie heeft voor mij de oplossing?

 4. Ah, het werkt weer inderdaad

  Dank

 5. Ah, het werkt weer inderdaad.

  Dank

 6. Da’s twee keer

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: