23 april 2024

Japanse zakenman zoekt acht medereizigers voor flyby langs de maan

Yusaku Maezawa is een Japanse miljardair die in 2018 door Elon Musk werd voorgesteld voor de eerste reis naar de maan van SpaceX. Voor deze flyby om de maan gaat Maezawa nu acht tickets weggeven, zo kondigde Maezawa een dag geleden aan. Yusaku Maezawa, die zijn fortuin verdiende met de onlineverkoop van kleding, zegt in een video, zie onder dit artikel, dat enthousiaste kandidaten aan maar twee voorwaarden hoeven te voldoen: ‘grenzen willen opzoeken’ en de rest van de bemanning willen helpen hetzelfde te doen. Aanvankelijk wilde Maezawa zes tot acht kunstenaars mee nemen op de flyby langs de maan die naar verwachting plaatsvindt in 2023, maar recent werd bekend dat hij de criteria voor zijn medepassagiers heeft verruimd. De 45-jarige miljardair zei dat hij heeft ingezien dat ‘iedereen die iets creatiefs doet een kunstenaar genoemd kan worden.’

Credits; SpaceX/dearMoon

Bij de onthulling op 18 september 2018 vertelde Maezawa dat hij de maanreis de naam ‘dearMoon’-project gaf. Hij stelde verder zeer van de VS te houden, de manier van leven. Ook houdt hij van Amerikaanse muziek, kent het land goed en heeft zijn eigen bedrijf ZoZoTown 20 jaar geleden opgericht.*  Maezawa stelde in zijn recente oproep: “Ik nodig jullie uit om met me mee te gaan op deze missie. Acht van jullie, van over de hele wereld. ” In totaal zullen er volgens Maezawa 10 tot 12 personen aan boord van de maanvlucht zijn. Geïnteresseerden moeten zich uiterlijk op 14 maart opgeven, de eerste screening vindt een week later plaats. Verdere details werden niet gegeven behalve dat de selectieprocedure in ieder geval een online-interview bevat en een specifieke opdracht. Als het SpaceX lukt om Maezawa en de andere passagiers naar de maan te brengen, zijn zij de eerste maanreizigers sinds de laatste Amerikaanse Apollo-missie in 1972. SpaceX-topman Musk, die ook in de video van Maezawa te zien is, zegt dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de vlucht, die zes dagen zal duren, in 2023 kan plaatsvinden. Bronnen: Space.com, SpaceX,

*https://www.astroblogs.nl/2018/09/18/identiteit-eerste-passagier-bekend-gemaakt-tijdens-webcast-van-spacex/

 

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Zal ik? 😉

  Groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Ik zal mij aanmelden als de tweede vlucht plaats heeft.
  Niet, dat ik het niet graag zou willen zien gebeuren toch…..
  Alle ambitie die ik hoor en zie, klinkt en lijkt als dat we dit jaar weer Europeeskampioen voetbal worden.
  Ook dit is al bijna 33 jaar geleden, hoewel we bijna alle jaren het beste team hadden.
  Daarom…. mag ik die eerste vlucht graag vanaf de Aarde bekijken.
  Daarna lijkt het mij wel het summum op mijn te doen lijstje, voor het niet meer kan.
  O ja, ik mag ook nog bedenken hoe ik deze superreis zinvoller laat zijn dan dat ik alleen als een Hollands nieuwe in een potje mee ga.
  Dus; “Wat is er nog niet onderzocht wat vele graag zouden willen weten tijdens een ruimtevlucht van 6 dagen”?

 3. Uit het feit dat het maar 6 dagen duurt maak ik op dat het geen echte flyby van deze kamikaze gast is maar een retourtje …. als het meezit.

Speak Your Mind

*