4 oktober 2023

Containerschip Ever Given, dat het Suezkanaal blokkeert, gefotografeerd vanuit de ruimte

Credit: CNES, Airbus

Het 400 meter lange containerschip Ever Given liep op dinsdagmorgen 23 maart 2021 rond 7.40 uur in het Suezkanaal aan de grond, ter hoogte van km 151. Het schip was onderweg van Yantian, China, naar Rotterdam. Het schip werd uit de koers gedrukt door een zandstorm met windsnelheden tot 74 kilometer per uur ten tijde van het vastlopen, dit is windkracht 8 op de schaal van Beaufort. Met één van de Pleiade satellieten, gebouwd door het Europese Airbus consortium, is de Ever Given vanuit de ruimte gefotografeerd. Met die satelliet is het mogelijk om objecten van 50 cm grootte te fotograferen. In de collectie Tweets hieronder zie je meer foto’s van het schop dat nog steeds het Suezkanaal blokkeert.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: