1 oktober 2023

Astronaut Soichi Noguchi maakt weergaloze timelapse van de Melkweg

De Japanse astronaut Soichi Noguchi heeft recent tijdens een parkeermanoeuvre met de Crew Dragon Resilience bij het ISS een zeer fraaie timelapse van de Melkweg gemaakt. Noguchi is momenteel één van de tien astronauten aan boord van het ISS en arriveerde met de Crew-1 missie in november 2020. Het viertal astronauten moest de Resilience herparkeren om een dockingport vrij te maken voor de aanstaande SpaceX-missie Crew-2, die op 22 april a.s. gelanceerd wordt. De Crew-1 is de eerste bemanning die door een commerciële partij naar het ISS is gebracht en tevens de eerste ISS-missie die vanaf Amerikaanse bodem is gelanceerd sinds de laatste vlucht van de Space shuttle in 2011. Soichi Noguchi is zelf drie maal naar het ISS geweest, de eerste keer met de shuttle, vervolgens met de Sojoez en nu met de SpaceX’ Crew Dragon.

Melkweg vanaf ISS Credits; NASA

Tijdens de manoeuvre waren alle vier de astronauten van Crew-1 aan boord van de Resilience. Mike Hopkins, Victor Glover en Shannon Walker, samen met Noguchi namen plaats in het schip tijdens de 45 minuten durende operatie daar ervoor gezorgd moest worden dat er in geval de Resilience niet zou kunnen aanmeren er in het ISS niet meer astronauten achter zouden blijven dan er plekken zijn in de ontsnappingscapsules in geval van nood. De aanstaande SpaceX’ Crew-2 bestaat uit de NASA-astronauten Shane Kimbrough (commandant), Megan McArthur (piloot), die orden vergezeld door de astronauten  Thomas Pesquet (ESA) en Akihiko Hoshide (JAXA). Op 28 april zal de Crew-1 weer naar de aarde afreizen en landen in Florida. De Dragon wordt dan voorbereid voor de ‘Inspiration4 Missie’, deze zal rond september a.s. vier burgerastronauten naar het ISS brengen. Bronnen: Indiatimes, NASA/SpaceX

Share

Comments

 1. Heel mooi,
  zeker gezien het feit dat we hier wel zeker te doen hebben met een amateur fotograaf/filmer.
  Ik vind het ook heel leuk dat er een aantal satellieten voorbij komen en die allemaal de zelfde richting hebben.
  Als je de beelden op totaal scherm bekijkt zijn ze een beetje overbelicht maar geeft een goed gevoel hoe groot alles is.
  Ik zou hem bijna als schermbeschermer willen toepassen.

  • Das niet helemaal waar Jos, aan het einde zie ik een tegendraadse satelliet voorbij komen en ook een stipje dat zelfs stil staat, een synchrone satelliet?

 2. Er zit wel een hoop “blur” in het beeld, volgende keer de ruitenwissers aanzetten met al die onweersbuien.

  • Ach Nico,

   het onweert altijd wel ergens op onze Aarde de gehele dag door het hele jaar.
   Wel minstens is er iets niet pluis met onze Magnetosfeer als er eens nergens onweer zouden zien.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: