1 maart 2024

Kunnen UFO’s aliens zijn?

UFO’s zweven weer door de media. Nu dat de Amerikaanse luchtmacht verschillende UFO-files heeft vrijgegeven, wordt er druk gespeculeerd over deze Unidentified Flying Objects. (Zie de blog van Angele van Oosterom voor achtergrond over deze video’s.) Stuk voor stuk wordt het vermoeden dat het hier gaat om aliens ontkracht. Toch blijven veel media kritiekloos schrijven dat sommige UFO’s toch echt wel aliens zouden kunnen zijn.

Ja, het is technisch gezien mogelijk dat buitenaardse wezens de wil en de technologie hebben om af en toe in het geheim de aarde te bezoeken, maar toch een enkele keer worden gesnapt door een eenvoudige camera, waarvan het beeld opvallend vaak onscherp is. Dit soort specifieke aannames maakt het echter niet waarschijnlijk dat UFO’s wezens van een andere planeet zijn. Daar komt nog een extra dilemma bovenop.

Wat is de dichtheid van intelligente beschavingen in een sterrenstelsel als de Melkweg? Dat weten we niet. Het kan variëren van één op de miljarden sterrenstelsels tot tien miljard per Melkweg. Stel dat er hooguit enkele intelligente beschavingen in onze Melkweg zijn. Dan is de kans dat zij vlakbij de aarde zijn, extreem klein. Dat maakt het nog onwaarschijnlijker dat UFO’s aliens zijn. Wat als het wemelt van de beschavingen? Dat maakt het juist wel aannemelijk dat er rond onze nabije sterren planeten zweven met intelligente wezens. Maar dan rijst de vraag waarom we deze niet overal zien. In dit scenario zijn er overal in onze Melkweg aliens met een verschillende historie waarvan een groot deel in staat is om van ster naar ster te reizen. Sommige van hen bestaan mogelijk al miljarden jaren. Het is lastig voor te stellen dat onze (radio)telescopen nog altijd geen enkel teken van hun communicatie of technologie hebben opgepikt.

Er zijn uiteraard verklaringen te bedenken waarom ons sterrenstelsel wemelt van intelligent leven die voor ons vooralsnog onzichtbaar zijn. Misschien hebben ze allemaal een pact gesloten om geen intense straling te produceren. Of misschien worden geavanceerde beschavingen vanzelf heel stil. Misschien hebben ze een alternatief voor radio-communicatie om contact te houden met hun collega’s die lichtjaren verderop leven. Maar we moeten onze eigen kennis van natuurkunde niet onderschatten. Het is niet waarschijnlijk dat we ooit nog een fundamentele natuurkundige ontdekking doen die de praktische toepassingen van het elektromagnetisme volledig gaat vervangen. Een geavanceerde beschaving zal waarschijnlijk volop communiceren met radiogolven. En mogelijk zullen ze elektromagnetische golven gebruiken als een radar-systeem. In alle redelijkheid zullen ze juist meer toepassingen vinden, in plaats van minder. Het is niet uit te sluiten dat ze andere technologie gaan gebruiken en zich daarmee onzichtbaar maken. Het is alleen een extra aanname die bovenop een lijst van aannames komt.

Het punt van dit betoog is dat aliens niet de meest voor de hand liggende verklaring zijn voor het bestaan van UFO’s. Vooral niet omdat vrijwel alle films en foto’s van UFO’s vroeg of laat door de mand vallen met een hele aardse verklaring. Voor een uitzonderlijke verklaring is uitzonderlijk sterk bewijs nodig. Iedereen die met een kritische blik naar de video’s, foto’s en verhalen van ufologen kijkt, zal concluderen dat dit bewijs eenvoudigweg ontbreekt.

Dus ja, het is technisch gezien mogelijk dat sommige UFO’s aliens zijn. Maar het is echter zo onwaarschijnlijk dat de media best mag ophouden om het publiek dit als een redelijke verklaring voor te schotelen.

In mijn laatste filmpje van Het heelal en meer probeer ik dit onderwerp op vermakelijke wijze aan de kaak te stellen. Gezien het soms religieuze geloof in aliens, zal misschien niet iedereen dit weten te waarderen.

Share

Comments

 1. Ik krijg altijd de kriebels van de, over elkaar rollende, wetenschappers en zogenaamde kenners die niet weten hoe snel ze moeten ontkennen dat dit over Aliens gaat. Want stel je voor dat je zegt dat dit het wel eens zou kunnen zijn…niemand die je nog serieus neemt…Is dat mss ook niet het probleem? Neem het nu wel eens serieus, zoek het eens echt uit, roep niet meteen dat JIJ het niet gelooft en dat het bezoek van Aliens NOOIT kan…Wie weet zijn ze al in het Perm of Krijt hier geweest, wie zal het zeggen? Je zou ook kunnen zeggen, ik weet het niet dus hou ik elke mogelijkheid open…

  • Harry Brunott zegt

   Inderdaad, ik stoor mij ook aan die arrogante houding van sommige ‘wetenschappers’ en amateurs.
   Alsof we al bijna alle kennis in huis hebben. Hoe dom is dat?
   Hoe meer we ontdekken hoe meer we erachter komen dat er steeds meer te ontdekken valt.
   En wat zien wij eigenlijk? Onze eigen aangeleerde werkelijkheid. Er bestaan er waarschijnlijk wel meer.
   Menig wezen op deze aarde ziet met andere soms complexere zintuigen een andere wereld.
   Enige bescheidenheid is meer op zijn plaats.
   Het is allemaal ontzettend spannend en ik zou zo graag een blik in de toekomst werpen.
   Welke verassingen staan daar op ons te wachten?
   Harry

   • Hoi Harry,

    Bedankt voor je reactie.

    Voor jou dezelfde vraag als aan Marco. Heb je kennis van ufo-onderzoek of een sterke mening hierover? In dat geval zou ik je graag willen uitnodigen om dit live een keertje met mij te bespreken met als doel om een video te maken van deze dialoog.

    Met vriendelijke groet,
    Roy Smits

    • Hoi Roy,

     Dank voor de uitnodiging, ik heb doorsnee kennis over ufo’s
     Ben wel zeer geïnteresseerd in de astronomie en volg, voor zover ik het begrijp zoveel mogelijk.
     Mijn enige sterke mening is degene die ik hierboven aangaf, dat er m.i. vele malen meer te ontdekken valt dan wat we nu totaal weten. Daarnaast denk ik dat we beperkter zijn in denken en waarnemen dan we beseffen en kunnen beseffen. Want hoe weet ik wat ik niet weet?
     Als dat genoeg is ben ik bereid tot een gesprek.

     Groet
     Harry Brunott

     • Hoi Harry,

      Bedankt voor je positieve antwoord.

      Mij lijkt het interessant om samen een gesprek te hebben over wat je in wetenschap kunt weten en waar de grenzen liggen. Met als centrale vraag of je wetenschappelijk in redelijkheid kunt uitsluiten dat UFO’s aliens zijn.

      Mocht jou dit ook aanspreken, wil je dan een e-mail sturen naar roysmits.nl@gmail.com ?
      Dan kunnen off-line bespreken hoe we dit vorm gaan geven.

      Met vriendelijke groet,
      Roy Smits

    • Hoi Roy, hoewel ik een duidelijke mening heb ga ik niet in op je vraag op deze op video te zetten. Heeft niets te maken met twijfel over mijn mening maar meer dat ik daar puur geen zin heb. Ik ben geen bekende NL’er en hoef dat ook niet worden.

     Groetjes, Marco

  • Hoi Marco,

   Bedankt voor je reactie.

   Heb je kennis van ufo-onderzoek of een sterke mening hierover? In dat geval zou ik je graag willen uitnodigen om dit live een keertje met mij te bespreken met als doel om een video te maken van deze dialoog.

   Met vriendelijke groet,
   Roy Smits

  • Ben Dijkhuis zegt

   Het kan ook het eeuwenoude paradigma zijn, waarbij de mens als hoogste levensvorm werd beschouwd. Gods uiteindelijke schepping, hetgeen eeuwen geleden al is opgelegd door de kerk van Rome. We weten allemaal welke straffen aan de ketters werden gegeven, van de dood op brandstapel tot een beschuldiging van blasfemie. Ik denk dat dit paradigma nog steeds doorwoekerd. Het is ook de wetenschap die voorzichtig hiermee omgaat, met name vanwege de angst om niet serieus te worden genomen of voor gek te worden verklaard. Het zou sieren om juist op het gebied van UAPs onderzoek te verrichten om naar antwoorden te zoeken en meer onbevangen hierin te staan. In deze tijd dat het bestaan van de UAPs onomstotelijk vast is komen te staan, dankzij dappere mensen, worden juist nu de mogelijkheden aangedragen om de wetenschap te stimuleren om echt serieus onderzoek naar de verschijnselen te doen en wellicht het antropocentrische principe een keer los te laten.

   • Hoi Ben,

    Bedankt voor je reactie.

    Ik ben op zoek naar personen om een dialoog aan te gaan over de mogelijkheid dat er buitenaardse wezens op aarde zijn of zijn geweest. Het doel is om delen van deze dialogen te gebruiken in een video waarin ik uiteen zet wat voor een verschillende ideeën er zoal leven over dit onderwerp.

    Mocht je hier interesse in hebben, dan verzoek ik je om mij te mailen op: roysmits.nl@gmail.com

    Groeten,
    Roy

 2. Etienne Durinck zegt

  De angst om hier in te geloven. Bestaan ze echt ? Komen ze echt naar hier ? Dan zijn ze in hun ontwikkeling ons miljoenen jaren voorop. Vandaar de spontane angst. Het zou toch eens moeten waar zijn.

  • Avatar foto Angele van Oosterom zegt

   @Etienne, @ Marco, buitenaards leven en in het kielzog daarvan ‘hun schepen’ zullen m.i. altijd tot de verbeelding blijven spreken, dat valt niet te stoppen. Het fraaist verwoord vind ik het in onderstaande quote, die erop neerkomt dat de mens een spiegelbeeld nodig heeft om te beseffen wat onze plek is in deze immensiteit, en maar blijven zoeken naar een ideale versie van onze eigen wereld. Quote uit Solaris, een boek van scifi schrijver Stan Lem.

   “We are only seeking Man. We have no need for other worlds. We need mirrors. We don’t know what to do with other worlds. A single world, our own, suffices us; but we can’t accept it for what it is. We are searching for an ideal image of our own world: we go in quest of a planet, of a civilization superior of our own but developed on the basis of a prototype of our primeval past.” -Snow uit Solaris van Stanislaw Lem

   @Etienne inderdaad, deels uit angst, dat lijkt me wel zeker, maar mensen zijn ook grenzeloos nieuwsgierig en er zijn er altijd die blijven doorzoeken. En verder lijkt me dat de angst ook vooral bij defensieapparaten zitten die koste wat koste niet overtroeft willen worden qua uitrusting en capaciteit.

   @Marco, jouw laatste opmerking is zo waar, we weten het eenvoudigweg niet of er sprake is van UFO’s van buitenaardse oorsprong en kunnen het alleen al daarom niet uitsluiten… (misschien dat er een enkeling is die het wel weet maar dit nog niet openbaart.). En er is zeker onderzoek gaande dat serieus bezig is maar het is voor buitenstaanders ontzettend lastig het kaf van het koren te scheiden, hoeveel je er ook over leest en je erin verdiept….

   misschien al bekend maar nog ter info, UFO’s als tijdreizigers voorgesteld, aardlingen uit de toekomst;
   https://www.space.com/us-government-ufo-report-due-soon
   en
   https://www.explorescu.org/research-library

   • Ik verwacht binnen enkele dagen dat er zeker weer bepaalde populaire personen uit de astro-wereld zich staan te verdringen bij de talkshows om vooral te ontkennen dat Aliens bestaan..Laat ik mijn goede kant tonen door ze niet te noemen…Maar ik denk dat we allemaal we weten wie het is/zijn… Gezien de laatste ontwikkelingen rondom “Tijd” moeten we alles open houden, wie weet waar deze bezoekers idd vandaan komen..

    • “… om te ontkennen dat Aliens bestaan.”

     Het is je welllicht ontgaan dat de wetenschap net naarstig op zoek is naar buitenaards leven (zie bv. Perseverance etc.), maar dit terzijde. Wat men echter zal ontkennen, omdat er nu eenmaal veel te veel zonder bewijs of onderbouwing moet worden aangenomen, is dat UFO’s of UAP’s staan voor buitenaardse bezoekers. Ik sluit niet uit dat er Aliens bestaan. Ik acht het wel heel onwaarschijnlijk dat ze zich hier, op een bijzonder rommelige manier overigens, zouden laten zien d.m.v. vliegende schotels, zoals de UFO-luitjes het willen hebben. Er zijn veel meer argumenten die tegen die interpretatie pleiten dan ervoor. Dat we “open moeten staan” en het dus niet totaal kunnen of mogen uitsluiten, is waar, maar waarom zouden we dan niet openstaan voor de duizenden verklaringen die evenmin uit te sluiten zijn, maar veel minder (onbewezen en onbewijsbare) aannames vergen?

   • Hoi Angele,

    Bedankt voor je reactie.

    Ik ben op zoek naar personen om een dialoog aan te gaan over de mogelijkheid dat er buitenaardse wezens op aarde zijn of zijn geweest. Het doel is om delen van deze dialogen te gebruiken in een video waarin ik uiteen zet wat voor een verschillende ideeën er zoal leven over dit onderwerp.

    Het lijkt mij leuk om met jou zo’n gesprek aan te gaan. Mocht je hier interesse in hebben, dan verzoek ik je om mij te mailen op: roysmits.nl@gmail.com

    Groeten,
    Roy

  • Hoi Etienne,

   Bedankt voor je reactie.

   Ik ben op zoek naar personen om een dialoog aan te gaan over de mogelijkheid dat er buitenaardse wezens op aarde zijn of zijn geweest. Het doel is om delen van deze dialogen te gebruiken in een video waarin ik uiteen zet wat voor een verschillende ideeën er zoal leven over dit onderwerp.

   Het lijkt mij leuk om met jou zo’n gesprek aan te gaan. Mocht je hier interesse in hebben, dan verzoek ik je om mij te mailen op: roysmits.nl@gmail.com

   Groeten,
   Roy

 3. Dick Mesland zegt

  Uit de Conclusie en Aanbevelingen in het Franse Cometa rapport (1999), zelf gebaseerd op een wetenschappelijke studie van het Franse Institute of Higher Studies for National Defence:
  “The extraterrestrial hypothesis is far the best scientific hypothesis. It certainly has not been categorically proven, but strong presumptions exist in its favor and if it is correct, it is loaded with consequences.”
  In hetzelfde rapport wordt onbegrip geuit voor de politiek van geheimhouding en ridiculisering door de Amerikaanse overheid.

  • Hoi Dick,

   Bedankt voor je reactie.

   Ik ben op zoek naar personen om een dialoog aan te gaan over de mogelijkheid dat er buitenaardse wezens op aarde zijn of zijn geweest. Het doel is om delen van deze dialogen te gebruiken in een video waarin ik uiteen zet wat voor een verschillende ideeën er zoal leven over dit onderwerp.

   Het lijkt mij leuk om met jou zo’n gesprek aan te gaan. Mocht je hier interesse in hebben, dan verzoek ik je om mij te mailen op: roysmits.nl@gmail.com

   Groeten,
   Roy

 4. Avatar foto Monique zegt

  Stel er bestaat buitenaards intelligent leven. Hoe zouden zij de eerste stap zetten om in contact te komen met aardbewoners? Dat vraag ik mij wel eens af.
  Is dat met een ruimteschip langskomen en het beste ervan hopen? Ik denk het niet. Worden er ruimteverkenners (UAP’s/UFO’s) naar aarde gestuurd? Hmm, omdat wij op die manier andere planeten bestuderen?

  Wat ik vreemd vind is dat opmerkelijke dingen in Amerika gebeuren waar wij over horen. In ander landen ook wel, maar als er buitenaards contact gaat plaatsvinden dan moeten wij er haast wel van uitgaan dat de communicatie in het Engels is én met de Amerikaanse president Biden (in dit geval) Nou…daar valt geen touw aan vast te knopen als die iets probeert te zeggen (gekheid, maar toch) ? Kortom, ik geloof daar niks van.

  Ik denk dat er maar één universele taal bestaat en dat is géén Amerikaans.
  Hoe meer de mens zich bewust aan het worden is en openstaat voor buitenaards contact op welke manier dan ook, dan denk ik eerder aan telepathie dan aan de Amerikaanse of Chinese taal.

  Wat nou als steeds meer mensen onverwachts ingevingen krijgen wat gerelateerd is aan buitenaards contact.
  Zou er dan iets in ons getriggerd worden zodat we dit soort UAP’s of UFO’s gaan opmerken?
  Ik denk dat het zoiets zal zijn.

  Stel dat de buitenaardse intelligente wezens kunnen inschatten waar het met deze vrij jonge wereld naartoe gaat? Dat er (nu) verkeerde beslissingen met rampzalige gevolgen voor de mensheid op het spel staan?
  1 Zouden zij in staat zijn om daar een telepathisch stokje voor te steken zodat de mensheid niet uitsterft?
  2 Zou dit juist het plan zijn dat in ’t bewustzijn bij een kleine groep machtige mensen al jaren geleden ingegeven is?
  3 Zouden zij het kaf van het koren scheiden om opnieuw een start te forceren?
  Wie kan in de toekomst kijken?

  Of zijn wij wellicht de aliens in de toekomst omdat de ‘dwang’ naar transhumanisme in gang is gezet?

  Citaat:

  “Mens en universum
  Transhumanisten willen hun huidige lichaam upgraden met nieuwe technieken, zodat het niet meer veroudert en meer zou presteren dan “natuurlijk” is, bijvoorbeeld door een verbinding van hersenen en computer voor meer intelligentie, zodat de mens een cyborg wordt en evolueert tot posthuman. Volgens hen zijn de huidige prothesen zoals brillen, hoorapparaten en kunstledematen, die tegenwoordig steeds verbeterd worden, al voorlopers van deze ontwikkeling. Recentelijk (2004) is men er al in geslaagd om een verlamd persoon via een sensorimplantaat in zijn hersenen een computer te laten besturen. Hierdoor kan hij met zijn gedachten pc-spelletjes spelen en e-mail openen. In september 2005 kwam het bericht in de media dat nu zonder hersenimplantatie, maar met een soort helm op het hoofd met zeer gevoelige sensors, hetzelfde mogelijk is. Er werd zelfs een demonstratie gegeven hoe een getraind persoon zich in een virtual realityomgeving naar wens in elke richting kon bewegen door dat te “denken”.

  Volgens de deskundigen is dit nog maar het begin van een razendsnelle ontwikkeling en verbetering van mens-computer interfaces. In de verdere toekomst versmelten mens en computer wellicht zover dat er zelfs tussen de software van het ‘computerdeel’ en de geest van het ‘mensdeel’ nog nauwelijks onderscheid te maken is. Dan komt het concept van uploading in beeld.”

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Transhumanisme

  • Is het een hogere macht die ons komt redden, waar heeft die ‘beschaving’ z’n beschaving vandaan gehaald, van een andere hogere macht?
   Als het een intelligente beschaving is zouden ze een gewelddadige destructieve alles vernietigende troep sprinkhanen proberen te redden of wachten tot die zichzelf vernietigd heeft ?
   Google is momenteel bezig om AI in te zetten om AI chips te ontwikkelen die een betere AI kunnen maken, als wij geen controle hebben over dat proces kan het zomaar zijn dat we een AI scheppen die vele malen intelligenter is dan wij en is dan volgens Hugo de Garis niet meer te stoppen en kan die besluiten om de mensheid als fatale destructieve sprinkhanen te vernietigen (vadermoord).
   Om vervolgens verder te evolueren, het universum te exploreren en uiteindelijk alwetend, alom vertegenwoordigd
   en almachtig te zijn om uiteindelijk terug te keren naar z’n roots om de mensheid opnieuw te scheppen ?

   Grappige overdenkingen/bespiegelingen.

   • Avatar foto Monique zegt

    @Jaap. Waarom zou er een hogere macht aan te pas moeten komen om een beschaving op de rit te zetten?
    Op de galactische schaal zijn wij pas embryo’s. Nog een lange weg te gaan.
    Misschien is het wel goed zo dat we er alleen voor staan met ons planeetje in het oneindige universum.

    Volgens Brian Cox, beter bekend van Stargazing Live en Wonders of the Universe, vernietigt intelligent leven zichzelf kort nadat zij geëvolueerd is. Het is natuurlijk een hypothese. Hij suggereert dat het tempo van de vooruitgang in de wetenschap en techniek de ontwikkeling van de politieke deskundigheid zal overtreffen.
    Dat leidt tot zelfvernietiging.
    Daar kan ik mij wel iets bij voorstellen.

    • Ah ja denk dat hogere macht idd een verkeerd begrip is in deze bedoelde ik indien een beschaving in staat is om ons te ‘bezoeken’ dan staan ze technologisch waarschijnlijk een treetje hoger op ‘beschavingsladder’ wat overigens meestal verkeerd uitvalt voor de mindere partij.

   • Zeker dit boekje gelezen? https://en.wikipedia.org/wiki/The_God_Machine_(novel) … ik wel.. 40 jaar geleden al weer.

  • Avatar foto Angele van Oosterom zegt

   “Wat nou als steeds meer mensen onverwachts ingevingen krijgen wat gerelateerd is aan buitenaards contact.
   Zou er dan iets in ons getriggerd worden zodat we dit soort UAP’s of UFO’s gaan opmerken?
   Ik denk dat het zoiets zal zijn.”

   @Monique, in die richting zou ik het ook eerder willen zoeken en, dan denk ik er even hardop, het volgende van; jouw opmerking herinnerde me aan Edgar Mitchell en zijn ESP-onderzoek tijdens de Apollo 14 maanreis… alsook aan, in fictie-vorm, het Arrival filmscenario (2014, gebaseerd op Story of Your Life, 1998).

   Want wat de telepathie en de verhouding tot het in dit geval Amerikaanse leger betreft, om nog wel een bescheiden lans te breken voor TTSA en Tom DeLonge, DeLonge haalt als motief voor TTSA Edgar Mitchell erbij en zijn ESP experimenten, en dat vind ik wel een goed vergelijk. Het is mij ook altijd een raadsel geweest waarom NASA toestemming gaf voor paranormaal experimenteren op een maanreis. Het leidde de andere twee astronauten in de capsule af, zeker Shepard had forse bedenkingen en kon Mitchell’s actie verre van waarderen. waarom doet NASA dat op zo een zwaarbeladen reis. Kennelijk hoopten ze toch op bepaalde resultaten.. Als, en ik zeg als, TDL met TTSA inderdaad kennis of bezit heeft van ‘out of this world’ materialen, ontmoetingen enz. dan hoopt ‘men’ toch ook op bepaalde resulaten die, m.i. nooit onder de pet gehouden kunnen worden..

   Mitchell’s eigen boek The Way of the Explorer, (2008), vind ik overigens weinig ingaan op de echte motieven achter het ESP-experiment (behalve dan de bekende riedel dat de Sovjet-Unie ook een actief psychologie programma uitvoerde, en het ontstijgen van vaste denkkaders, hfdst. 14) Een boek als ‘The Men who Stare at Goats’, van Jon Ronson (2004), over paranormaal onderzoek bij het leger c.q. Amerikaanse regering geeft m.i. wel een aardige inkijk in de motieven. En in fictie ga je dan richting een Arrival-scenario (Story of Your Life, Ted Chiang, 1998) waarin het door de taal te leren, de manier van denken wordt veranderd.

   Het hele gebeuren rondom dit UAP-rapport, TTSA enz. lijkt, (dit geldt voor overigens ook voor de wetenschap), alleen maar meer vragen op te roepen dan er antwoorden gegeven (kunnen) worden. Toch is dat m.i. niet erg, deze hele zoektocht is interessant, het geploeter, het willen uitpluizen, en het is niet verkeerd, zoals Kean opmerkte, dat er blijvend druk uitgeoefend wordt om zoveel mogelijk documentatie op te vragen en openheid te geven, anders biedt je juist een voedingsbodem voor angst enz.

   https://www.nbcnewyork.com/news/local/how-the-pentagons-ufo-report-could-pressure-china-and-russia/3124576/

  • Hoi Monique,

   Bedankt voor je reactie.

   Ik ben op zoek naar personen om een dialoog aan te gaan over de mogelijkheid dat er buitenaardse wezens op aarde zijn of zijn geweest. Het doel is om delen van deze dialogen te gebruiken in een video waarin ik uiteen zet wat voor een verschillende ideeën er zoal leven over dit onderwerp.

   Het lijkt mij leuk om met jou zo’n gesprek aan te gaan. Mocht je hier interesse in hebben, dan verzoek ik je om mij te mailen op: roysmits.nl@gmail.com

   Groeten,
   Roy

 5. “Kunnen UFO’s aliens zijn?” .Omdat UFO´s niet geïdentificeerde vliegende objecten zijn kunnen die dus alles zijn wat je maar kan bedenken, tot aan een uit focus geraakte bromvlieg aan toe. Zodra er een GFO (geïdentificeerd vliegend object) in mijn tuin landt waar ook daadwerkelijk aliens uitkomen, dan ga ik koffie voor ze zetten en houd ik de fles met Head & shoulders voor alle zekerheid gereed (ze houden niet zo van selenium sulfide).

 6. Heldere link Nico , komen we via George terecht bij Arthur !
  Wat ik niet wist is dat de geostationaire baan de Clark orbit heette !

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Arthur_C._Clarke

Speak Your Mind

*