31 januari 2023

Aspirant-ruimtetoeristen opgelet! World View gaat ballonvaarten verzorgen naar de stratosfeer

Voor aspirant-ruimtetoeristen zal er in de nabije toekomst wellicht een alternatieve en voordeligere optie zijn om van het spectaculaire uitzicht op de aarde vanuit de ruimte te kunnen genieten. In plaats van een tonnen kostende ruimtevlucht met de New Shepard of Virgin Galactic ontwikkelt het in Arizona gebaseerde World View Enterprises een op de ballonvaart gebaseerd systeem dat mensen naar de stratosfeer zal brengen, met de eerste commerciële vluchten gepland voor begin 2024. De rit naar hoger sferen duurt zes tot acht uur en brengt passagiers naar een hoogte van minstens zo een 30 km. HIer kan men de kromming van de aarde zien tegen de zwartheid van de ruimte. Maar de algehele reiservaring duurt vijf dagen, die zal worden doorgebracht op en rond locaties van grote natuurlijke schoonheid en culturele en historische betekenis, aldus World View.

Stratosfeer onderzoeksballon NASA Credits; NASA

World View’s ambitie is om ruimtetoerisme toegankelijker te maken en tevens te veranderen in een meer brede reiservaring. Ryan Hartman, president en CEO van het bedrijf stelde in een verklaring. “We herdefiniëren ruimtetoerisme voor deelnemers door uren op apogee [het hoogste punt van een vlucht] door te brengen en tevens herinneringen op te bouwen rond enkele van de meest magnifieke wonderen van de aarde.” Elke stoel op de onder druk staande Explorer-capsule voor acht passagiers van het bedrijf wordt verkocht voor $ 50.000 – aanzienlijk minder dan andere aanbieders van ruimtetoerisme. De rit naar de stratosfeer zal soepel en zacht genoeg zijn om mensen van zeer verschillende leeftijden en fitheidsniveaus tegemoet te komen, aldus het bedrijf, zie hier bij de site ook een fraaie video/virtual flight. “Dit doen we, aldus Hartmann, door een ruimtetoerisme-ervaring te ontwerpen die betaalbaarder en toegankelijker is voor meer mensen, in de hoop zoveel mogelijk mensen de kans te geven om onze planeet van ongekende nieuwe hoogten te zien.” En World View heeft al een klant voor zijn eerste bemande, commerciële vlucht. De non-profit Space For Humanity kocht alle stoelen van die debuutmissie en zal ze vullen met burgerastronauten die het zal selecteren en trainen. De Explorer-capsule van World View zal tijdens elke operationele vlucht hoogten bereiken van meer dan 30 km. Bronnen: Space.com/World View Enterprises

Share

Comments

 1. Dat is nog een heel eind van de ruimte af, zinloos dus, geen gewichteloosheid en geen ruimtegevoel dus. Nooit dat ik daar mijn geld aan zal utgeven. Dan kun je net zo goed een vlucht met een MIG boeken naar 20 km hoogte. ( ps: die vlucht met de MIG is veel goedkoper)

  • Heb je daar toevallig een webadres van ..?

   • Zag je reactie te laat, maar zo te zien is er al een antwoord. En het klopt, natuurlijk zijn het andere ervaringen, je kunt ze bijna niet vergelijken. Evengoed kom je met die ballon niet zoveel meer hoger dan met de MIG. Ik overweg zelf wel een ruimtevlucht te maken, sta al jaren ingeschreven bij Virgin maar aangezien die toch net niet in de ruimte komen ben ik in twijfel nu. Want waar begint de ruimte? De 100 km grens is voor mij de grens, dat is nog altijd 70 km hoger dan de ballon…flink meer dus.

 2. Avatar foto Angele van Oosterom zegt

  https://migflug.com/

  of paraboolvluchten;

  https://www.airzerog.com/

  i.i.g. voordeliger dan de ruimtevluchten, maar allemaal andere ervaringen die zich lastig laten vergelijken..

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: