14 april 2024

Het heelal en meer: Onze zon

De zon is een bron van licht, warmte en inspiratie voor dichters. Telescopen tonen dat onze dwergster meer is dan alleen een felle cirkel aan de hemel.

In mijn nieuwste video van Het heelal en meer, vertel ik over onze zon en toon de adembenemende beelden gemaakt door NASA’s Solar Dynamics Observatory waarmee sterrenkundigen al ruim 10 jaar lang onderzoek doen naar de effecten van de zon op de aarde.

Share

Comments

  1. Roy, wat een schitterende video, inclusief die fantastische beelden van SDO van onze zon. Hopelijk dat komende jaren, als de zon in z’n elfjarige cyclus weer naar een nieuw maximum toegaat, weer veel spektakel op de zon te zien is met zonnevlammen, CME’s en protuberansen. En ja, zo’n zon in je kachel staat best huiselijk. 🙂

Speak Your Mind

*