3 december 2023

Als de James Webb Space Telescope vrijdag gelanceerd is, wat gebeurt er dan daarna?

Credit: ESA

Als komende vrijdag na een ziljoen vertragingen de James Webb Space Telescope (JWST) [1]Als de telescoop zo genoemd blijft worden. Er gaan stemmen op om ‘m een andere naam te geven. vanaf lanceercentrum Kourou in Frans-Guyana met een Arianne 5 raket gelanceerd is volgt er nog een half jaar voordat de opvolger van de Hubble ruimtetelescoop daadwerkelijk gaat beginnen aan z’n wetenschappelijk onderzoek. Wat er tussen de lancering en daadwerkelijke ingebruikname medio 2022 allemaal passeert zie je in de korte, maar uiterst leerzame video hieronder.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Als de telescoop zo genoemd blijft worden. Er gaan stemmen op om ‘m een andere naam te geven.

Comments

  1. Deze, iets uitgebreidere video is ook erg interessant: https://www.youtube.com/watch?v=v6ihVeEoUdo

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: