14 juli 2024

Het Pentagon geeft serie geheime documenten vrij over close encounters met UFO’s

Een “still” uit een openbaar gemaakte video-opname. Credits; DoD

Het Pentagon heeft na ruim vier jaar gehoor gegeven aan een zogeheten FOIA (is WOB) verzoek door 1574 pagina’s van geheime documenten vrij te geven die o.a. UFO ‘contactee’ rapporten bevatten. ‘Contactees’ zijn personen die beweren contact te hebben gehad met buitenaardse wezens.  In de documenten, aldus The Sun, worden een aantal onverklaarbare fenomenen of ‘UAP’-ervaringen (‘unidentified anomalous phenomena’ of ‘unidentified aerial phenomena’) uit de doeken gedaan zoals ontmoetingen met UFO’s die fysiologische sporen achtergelaten hebben. Brandwonden, hersen- en zenuwschade en zelfs onverklaarbare zwangerschappen worden genoemd. De Amerikaanse versie van het tabloid The Sun diende op 18 december 2017 een verzoek in om de vrijgave van alle bestanden, rapporten en video’s die betrekking hebben op het Advanced Aviation Threat Identification Program (AATIP) van het ministerie van Defensie, dat liep van 2007 tot 2012. Het AATIP-onderzoek verkreeg toen, in december 2017, pas wereldwijde bekendheid bij het publiek aan de hand van o.a. dit artikel in de New York Times  geschreven door een team van onderzoeksjournalisten, waaronder Leslie Kean, zie hier een AB over Kean en haar boek, alsook deze Astroblog met Recap van het Amerikaanse UAP-onderzoek.

The Sun diende het FOIA-verzoek dus heel snel in, en op 5 april j.l. honoreerde de Amerikaanse Defense Intelligence Agency (DIA) het veroek. De database van bijna 1600 pagina’s UFO-gerelateerd materiaal, bevat volgens The Sun rapporten over de biologische effecten van UFO-waarnemingen op mensen, studies over geavanceerde technologieën zoals onzichtbaarheidsmantels (cloak technology) en plannen voor verkenning en kolonisatie van de diepe ruimte. Sommige delen van de documenten werden ‘deels achtergehouden’ vanwege privacy- en vertrouwelijkheidsproblemen,. Een opvallend document uit de serie is een rapport getiteld Anomalous Acute and Subacute Field Effects on Human and Biological Tissues, van maart 2010. Het rapport beschrijft 42 gevallen uit medische dossiers en 300 ‘niet-gepubliceerde’ gevallen waarin mensen verwondingen opliepen na vermeende ontmoetingen of ‘close encounters’ met ‘abnormale voertuigen’, waaronder UFO’s. In sommige gevallen vertoonden mensen brandwonden of andere aandoeningen die verband houden met elektromagnetische straling. The Sun heeft de volledige inhoud van de gevraagde rapporten nog niet gedeeld. Maar het rapport bevat o.a. ook een lijst van vermeende biologische effecten van UFO-waarnemingen op menselijke waarnemers tussen 1873 en 1994, samengesteld door het Mutual UFO Network (MUFON) – een civiele non-profitorganisatie die gerapporteerde UFO-waarnemingen bestudeert. De gerapporteerde effecten van deze UFO-ontmoetingen zijn onder meer nachtmerries, percepties van levitatie en ‘niet-verklaarde zwangerschap’. In juni 2021 bracht het Amerikaanse leger en de inlichtingengemeenschap een rapport uit over UAP’s. Bronnen; The Sun, LiveScience, en zie ook deze Astroblogs.

Het bovengenoemde deed mij denken aan het in 2020 verschenen boek van het echtpaar Bruce R. en Daniella Fenton, Exogenesis Hybrid Humans. Dit boek is een pleidooi om de mens als hybride wezen te zien, als resultaat van genetische manipulatie door een ETI, en daagt Charles Darwin’s evolutietheorie uit. De Fentons suggerereren, en wijken daarmee ook af van Francis Crick’s ‘gedirigeerde panspermie’ theorie, er sprake is van een ‘kunstmatige mutatie van buitenaf’, dat als geheel nieuw model van evolutie van de Homo sapiens zou moeten dienen. De Fentons stellen dat er onderhand genoeg bewijzen op tafel liggen die aantonen dat a) het aardse leven al direct onststaan is na het stollen van de aardkorst en voor de bombardementen door asteroïden en dat dit leven lange tijd gesluimerd aanwezig is geweest, tot terravorming geleid heeft, en vervolgens 780.000 jaar via genetische manipulatie, de mens is voortgebracht. Deze vorm van exogenese maakt dat wij ‘hybride’ wezens zijn hier op aarde. Voor aliencontact is er een ongekend aantal mogelijke ‘contactscenario’s (AAP’s, APP’s, enz.). Voor de vorm van ETI citeren de Fenton’s Susan Schneider (UvPennsylvania); “We have encountered in believing that advanced beings will likely have transitioned to a post-biological existence. this might be uploading their minds into silicon based networks or even stranger such as non corporeal existence.“  Voor de acceptatie van Fenton’s ‘exogenese’-theorie, zowel onder overheidsinstanties als onder het publiek wijzen zij op de opkomst van SETI, AATIP, Breakthrough Initiatives, enz. Verder wijst Fenton op het werk van Vladimir shCherbak (ArXiv), die: “The discovery of DNA patterns in our DNA code are suggestive of alien progenitors wanting to preserve a complex message.” Centraal stelt Fenton zijn eigen ervaringen en die van zijn vrouw Daniella. Hun uitgebreid verslag van ervaringen met onverklaarbare fenomenen als teleportatie enz. zijn een pluspunt. Echter de schaarse bewijzen rondom het DNA en de genetica in het algemeen zijn m.i. te mager voor deze buitengewone claim. Bron; Exogenesis Hybrid Humans, Career Press, 2020.
Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  “De Fentons stellen dat er onderhand genoeg bewijzen op tafel liggen die aantonen dat a) het aardse leven al direct onststaan is na het stollen van de aardkorst en voor de bombardementen door asteroïden en dat dit leven lange tijd gesluimerd aanwezig is geweest, tot terravorming geleid heeft, en vervolgens 780.000 jaar via genetische manipulatie, de mens is voortgebracht.”

  Een paar vragen @Angele: je schrijft a), maar waar is b)? En je schrijft dat er 780.000 jaar sprake is van genetische manipulatie. Als een buitenaardse beschaving daar echt zo lang mee bezig is geweest, dan moeten er toch nog overblijfselen van hun laboratoria hier op aarde zijn? Een gebouw dat 780.000 jaar bestaat, verdwijnt immers niet van de ene op de andere dag?

  Of anders gezegd: ik heb sinds Von Däniken niet meer zo’n boute bewering gelezen…

  Groet,
  Gert (Enceladus)

  • Mensen willen graag geloven in onmogelijke fenomenen Gert en het verkoopt goed. Zo hebben we een wereldreligie die is gebaseerd op zo´n onverklaarbare zwangerschap met als toegift een jaarlijkse herdenking van een vorm van levitatie ofwel hemelvaart. Dat volslagen malloten als de Fentons hier met aantoonbaar gezwam in de ruimte een voetstuk krijgen lijkt me niet zo verstandig Angele, het ondermijnt het toch al zo discutabele onderwerp.

   • Angele van Oosterom zegt

    Hoi Nico, Gert,
    Nog even dit;

    In hoofdstuk 2 van het boek is inderdaad te lezen hoe zowel het Amerikaanse als het Britse UAP onderzoek tegengewerkt werd o.a. vanwege juist religieuze gronden. Ik citeer, HH, blz. 37, van Luis Elizondo: “It seems that some senior staff believed AAP might be demonic or angelic in nature and were best left alone.” En verder: “Nick Pope, former AAP investigator for Britain’s Ministry of Defence, has since confirmed that religious fears were similarly present among UK brass.”

    Het blijft m.i. ook frappant dat mensen kunnen stellen in ‘God’ of een ander opperwezen te geloven zonder deze ooit letterlijk fysiek tegengekomen te zijn – en er zijn miljarden gelovigen op aarde en er zijn zelfs oorlogen gevoerd om elkaars geloof af te dwingen – maar niemand kijkt hier, zo is mijn ervaring, echt vreemd van op. Maar als ‘dit type van geloven’ dan uitgedaagd wordt zijn de rapen gaar. Als dat niet ‘gek’ is. Dan zijn er mensen die daadwerkelijk ploeteren, en op zoek gaan naar bewijzen van buitenaardse invloed op het leven zoals wij dat kennen hier op aarde. (‘Wij’ vinden het ook normaal om sondes naar de diepe ruimte te sturen. Dat is toch het doel van ruimtevaart, exploreren etc. Dus waarom zou ‘de alien’ niet exact hetzelfde ondernemen?’ En er zijn talloze exoplaneten die mogelijk leven kunnen herbergen, zie link) En die mensen, verkennen diverse vakgebieden – van geologie, microbiologie, antropologie – en proberen hier aanwijzingen in te vinden voor tekenen van buitenaardse invloed, zou dat wel ‘gek’ zijn? (Werner Heisenberg zei ooit; “Not only is the Universe stranger than we think, it is stranger than we can think.”)

    Verder vind ik het boek juist een aanrader voor aliencontact sceptici, het boek leest prettig weg, telt slechts een schamele 269 pagina’s, is niet pretentieus maar probeert aanwijzingen te vinden in onderzoek van diverse terreinen en vervolgens verbanden te leggen. De Fentons trekken hun conclusies en dat kunnen de lezers verder voor zichzelf doen.

    https://www.inverse.com/science/how-many-planets-host-life

    https://phys.org/news/2019-01-nasa-technosignatures-evidence-intelligent-civilization.html

    Groet,
    Angele

    • Ik vind ook (zie Gert, Nico) dat je dit soort fantastiek geen schijn van geloofwaardigheid moet geven door er hier aandacht aan te besteden, alsof het een plaats zou hebben in een open en wetenschappelijke benadering van de zaak. Met “volslagen malloten zoals de Fentons” breng je alle ernstig (d.i. wetenschappelijk) UAP-onderzoek in diskrediet. Ik vind het trouwens zwaar dogmatisch om alle vreemde en niet meteen te verklaren verschijnselen, die de overgrote meerderheid van de mensen nooit ofte nimmer meemaken (dat zou te denken moeten geven), ongegeneerd bij elkaar te rapen alsof het de facto allemaal manifestaties zijn van buitenaardse belangstelling, manipulaties en visites. Een open geest hebben mag, maar dan begin je niet met antwoorden vooraf.

    • jan brandt zegt

     Hoi Angele,
     Ach ja..dit soort “controversiele” onderwerpen zullen altijd wel heftige emotie’s blijven oproepen…..maar zolang integere mensen zoals jij daar op deze prettige onpartijdige en informatieve wijze over blijven berichten….dan…eh…zal het wel “goed komen”, dunkt mij…en dus bij deze…wederom mijn welgemeende dank voor dit bijzonder aangename en bijzonder boeiende stukkie leesvoer!!

  • Angele van Oosterom zegt

   Hoi Gert,

   ‘en b) dat dit leven … enz.

   Het is ook een complex verhaal maar om het even kort door te bocht te brengen, de Fentons brengen de ‘australite buttons’, die neerregenden op aarde, zo’n 780.000 jaar geleden, en waarvan de vorming – en plek van krater – nog steeds een mysterie is (Fenton stelt dat ze mogelijk afkomstig zijn van een ‘sentient alien mothership’), in verband met de HARs (human accelereted regions) regio’s in het menselijk genoom die in diezelfde periode plotseling enorme veranderingen ondergingen.(HAR’s functies zijn vrijwel onbekend maar de functies die bekend zijn hebben betrekking op veranderingen in het embryo, en de regio’s naast de HARS’s hebben te maken met de hersenfunctie). De menselijke schedel wordt ook in diezelfde periode abnormaal snel veel groter i.v.t. de groei van andere lichaamsdelen. De Fentons leggen verbanden tussen de verschillende onderzoeken.

   Ik citeer blz. 141/142; “If Earth is a cosmic petri dish, it may be that various significant events through our evolutionary history were directed rather than merely occurring through the workings of chance. Several key moments in evolutionary history have been highlighted as being rather anomalous.”

   https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0959437X14000781

   https://en.wikipedia.org/wiki/Australasian_strewnfield

   http://elementsmagazine.org/2018/06/01/enduring-mystery-australasian-tektites/

   En ook het werk van NASA onderzoeker Silvano Colombano wordt aangehaald,
   https://www.space.com/42664-nasa-aliens-fox-news.html

   Colombano stelt zich ETI voor als een ‘extremely small superintelligence’ en stelt, ik citeer, blz.152: ‘Two of his (SC) biggest complaints are (1) the assumption that life would be carbon based and biological and (2) the dogmatic belief that our planet has never been visited, despite the wealth of AAP ( anomalous aerial phenomena) reports.”

   Alsook het werk van de Russische mathemematici, scCherbak en Makukov, zij ontdekten in het DNA-molecuul de zogenoemde start- en stopcodons.

   https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0019103513000791?via%3Dihub
   https://www.seeker.com/is-an-alien-message-embedded-in-our-genetic-code-1767370398.html

   Groet,
   Angele

 2. Het blijft een speculatief fenomeen dat hele ufo gebeuren en vind ik het belangrijk feiten en fictie gescheiden te houden.
  Ik lees in dit artikel niet echt iets nieuws, zelf heb ik vele jaren zelf onderzoek naar ufo’s gedaan en er is eigenlijk meer dan genoeg (indirect) bewijsmateriaal dat er vreemde dingen gebeuren zoals het “Alien Obduction” fenomeen.
  Pulitzer prijswinnaar John E. Mack heeft daar onderzoek naar gedaan en hij kon eigenlijk niet anders dan de conclusie trekken dat het echt was en sommige mensen er PTSS aan overhielden.
  Over het motief erachter blijft echter gissen mede omdat er nauwelijks onderzoek naar gedaan wordt. Die gaten worden opgevuld met wilde speculaties waardoor het onderwerp niet serieus genomen wordt.

  Wat de geschiedenis op aarde en die van de mens aangaat, persoonlijk ben ik er inmiddels van overtuigd dat er minstens een, maar waarschijnlijk meerdere, beschavingen op aarde hebben bestaan die technologisch gezien veel verder waren als wij nu zijn. In hoeverre daarin buitenaardse invloed heeft plaatsgevonden is niet duidelijk, maar er wel aanwijzingen voor. Ik acht het ook voor mogelijk dat de mens mogelijk zelf van buitenaardse oorsprong is, of gecreëerd is door een buitenaardse macht.

  Zoals George W. Bush kort na 11 september 2001 zo mooi zei; “Either your with us, or you are with the terrorists!”, dat zelfde geldt ook voor de wetenschap die niet openstaat voor andere theorieën die alles omver zouden kunnen gooien. Dat zag je trouwens ook heel duidelijk tijdens de zogenaamde corona pandemie.

  Wie wil weten waarom ik geloof dat er beschavingen hebben bestaan die technologisch verder waren dan wij tegenwoordig, het antwoord is precisie, zonder dat zaten we nu nog in het stenen tijdperk. Om extreme precisie te kunnen bewerkstelligen ontkom je er niet aan meetapparatuur en geschikte gereedschappen te gebruiken omdat onze zintuigen in dat opzicht beperkt zijn.
  Toch zijn er talloze voorbeelden uit de oudheid waarbij extreme precisie om de hoek komt kijken die je met stenen hamers en koperen beitels niet kunt bewerkstelligen.
  Wat dat thema betreft kan ik de kanalen van Brien Foerster Bright Insight en UnchartedX op YouTube aanbevelen.
  Kijktip: https://www.youtube.com/watch?v=YZFN29FdCM0

  • “Om extreme precisie te kunnen bewerkstelligen ontkom je er niet aan meetapparatuur en geschikte gereedschappen te gebruiken omdat onze zintuigen in dat opzicht beperkt zijn.
   Toch zijn er talloze voorbeelden uit de oudheid waarbij extreme precisie om de hoek komt kijken die je met stenen hamers en koperen beitels niet kunt bewerkstelligen.”

   Argument uit ongeloof. Zij die zeggen dat iets onmogelijk is, moeten niet in de weg lopen van hen die het doen. Er zijn inmiddels genoeg voorbeelden van mensen die met simpele werktuigen grote precisie weten te bewerkstelligen.

   vb: https://gizmodo.com/the-ten-greatest-modern-day-recreations-of-ancient-tech-5502066

   • Nee, niet op basis van ongeloof, maar op basis van technische kennis, hetgeen bij archeologen en historici meestal volledig ontbreekt. De meeste video’s in de link zijn trouwens niet beschikbaar.

    Maar goed, nemen we het voorbeeld van het verplaatsen van grote stenen dat in de link “bewezen” wordt.
    Ja, het is mogelijk met touwen en houten balken grote stenen te (ver)plaatsen, maar dat geldt niet voor alle stenen. Neem bijvoorbeeld de Thrilithon in Baalbek Libanon ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Tempel_van_Jupiter_(Baalbek)#/media/Bestand:Temple_of_Jupiter,_West_wall,_Trilithon,_Baalbek_20564.JPG ). Dit zijn drie grote stenen die onderdeel uitmaken van de fundering van een “Romeinse” tempel van Jupiter. Deze zijn zo groot en zwaar dat je dit onmogelijk met houten constructies kunt verplaatsen. Boomstammen als rollen eronder gaat niet, die worden eenvoudig geplet, de houten kranen die de Romeinen hadden waren ook te zwak ervoor.
    Citaat van Wikipedia:
    “The original method of construction remains an archeological mystery.[16]
    This quarry was slightly higher than the temple complex,[17][18] so no lifting was required to move the stones.
    Individual Roman cranes were not capable of lifting stones in the 60 to 100 tonne range, but a special one could have been built only for this temple.
    The large stones may have probably been rolled into position along temporary earthen banks from the quarry[19] or multiple cranes may have been used in combination, or they might have alternated sides a little at a time, filling in supports underneath each time.”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Temple_of_Jupiter_(Roman_Heliopolis)
    Nou, laat maar eens zien hoe je zo’n grote steen in (de juiste) positie rolt… Onderzoekers hebben altijd mooie theorieën over zulke dingen, maar bewijzen hebben ze niet.
    In de steengroeve vlakbij ligt de steen van de zwangere vrouw en is vrij recentelijk een veel zwaarder zusje ernaast gevonden.
    Waarom deze niet gebruikt zijn is ook een raadsel.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Baalbek_Stones#Stone_of_the_Pregnant_Woman
    Het lijkt er eerder op dat de Romeinen de resten van ouder bouwwerk aangetroffen hebben en dit als basis voor hun tempel hergebruikt hebben.

    Goed, de Romeinen hadden ijzer en het wiel, dat hadden de Egyptenaren niet en dat maakt het allemaal nog lastiger.
    In de steengroeve van Aswan ligt een niet afgemaakte obelisk van graniet.
    Graniet is een hele harde steensoort en zijn koperen en bronzen werktuigen simpelweg te zacht om het gesteente daarmee te bewerken. Volgens de Egyptologen gebruikten de Egyptenaren daarom stenen hamers van Dioriet dat net iets harder is.
    Met deze stenen hamers inderdaad mogelijk graniet te bewerken, maar in zeer beperkte mate. Het is zeer arbeidsintensief en tijdrovend met een zeer beperkt resultaat. Het mooiste voorbeeld is het granieten blok wat vlakbij ligt. Daar mogen toeristen zelf met een hamer van dioriet deze steen bewerken. Over een periode van meer dan 20 jaar hebben duizenden toeristen dat gedaan, maar de steen is amper kleiner geworden.
    https://www.youtube.com/watch?v=mXfZa3x0j2I (vanaf 1:30)

    In de piramide van Gizeh die grotendeels uit zandsteen is opgetrokken, is ook graniet gebruikt en zijn dat blokken die tot wel 70 ton, ofwel 70.000 kilo wegen. De valleitempel die er vlakbij ligt is ook grotendeels uit graniet, net als vele andere bouwwerken door heel Egypte verspreid.
    De mate van precisie waarmee die miljoenen blokken zijn bewerkt is onmogelijk met diorieten hamers en koperen/bronzen werktuigen te verklaren. En dan hebben we het nog niet eens over de logistieke uitdagingen want de steengroeve van Aswan ligt bijna 900 kilometer van Gizeh verwijderd.

    Bovendien zijn er zeer duidelijke sporen van mechanische bewerking door middel van gigantische cirkelzagen en zijn er ook boorgaten die eenduidige sporen van mechanische bewerking laten zien. Een werktuigbouwkundig ingenieur (Christopher Dunn) heeft een Egyptische boorkern onderzocht en deze kern laat een ongelooflijke penetratiesnelheid zien die met onze huidige technologie onmogelijk is.
    Meer achtergrondinformatie: https://www.youtube.com/watch?v=KFuf-gBuuno

    Nu zijn er Egyptologen die beweren dat de Egyptenaren met koperen buizen en zand als schuurmiddel zeer goed in staat waren gaten te boren. Ook zouden ze in staat zijn geweest graniet met een koperen zaag en zand als schuurmiddel door te zagen. Demonstraties, ook al was het resultaat mager, hebben dat inderdaad bewezen.
    MAAR… ze zijn niet in staat dezelfde kenmerkende sporen te reproduceren die de Egyptische boorgaten/kernen en zaagsporen vertonen. Ook met moderne werktuigen zijn deze sporen niet te reproduceren.

    En dan de hoeveelheden graniet die bewerkt is geworden, daar heb je duizenden en duizenden mensen voor nodig, die ook nog eens allemaal verzorgd moeten worden omdat ze niet voor hun eigen kostje kunnen zorgen.
    Ik geloof ook niet dat ongeschoolde slaven in staat waren zo precies te werken dat de stenen naadloos op elkaar passen zoals onder andere bij de piramide van Cheops het geval is.
    Dwangarbeiders in de tweede wereldoorlog deden ook alles eraan om zo min mogelijk te hoeven werken en werd er zelfs veel gesaboteerd. Toch werd volgens de geschiedenisboeken de grote piramide van Cheops in zo’n 20 jaar gebouwd.
    De perfectie daarvan is tot op heden niet geëvenaard, zelfs in onze moderne tijd lukt het niemand met zulke precisie een bouwwerk te construeren.

    Datzelfde geldt ook voor kleinere objecten die amper aandacht krijgen, desalniettemin zeer uitzonderlijk zijn. Namelijk potten en kruiken die in het Egyptisch museum te Caïro te zien zijn. Zie de link in mijn eerste reactie.
    Een deel daarvan is uit dioriet gemaakt en daarbij flinterdun. Ik daag iedere Egyptoloog daartoe uit zo’n pot of kruik te (laten) reproduceren met de werktuigen die de Egyptenaren tot hun beschikking hadden.

    Tot slot wil ik nog even naar het Serapeum van Saqqara verwijzen, het Nederlandse Wikipedia artikel laat gemakshalve heel veel interessante basisinformatie achterwege.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Serapeum_van_Saqqara
    Wat ik bijvoorbeeld mis is dat er 24 “sarcofagen” van graniet en dioriet in een nauw tunnelsysteem liggen. Deze “sarcofagen” zijn gigantisch en wijze wederom op een hoge mate van precisie. Perfecte hoeken, perfect uitgehouwen en op hoogglans gepolijst met een precisie die met onze zintuigen niet waarneembaar is.
    De mate van precisie die ongeveer gelijk is aan die van een cilinderkop van een verbrandingsmotor. Deze kan op het oog en gevoel helemaal vlak en recht zijn, maar met meetapparatuur is pas te zien dat het niet zo hoeft te zijn. Een kleine verkromming heeft als gevolg dat de cilinderkop, ondanks dat er ook nog een pakking tussen zit, niet meer precies past met als gevolg dat er verbrandingsgassen in het koelsysteem terecht komen.
    Deze mate van precisie is onmogelijk te bewerkstelligen zonder geavanceerde meetapparatuur en werktuigen, toch is ze in alom Egypte aanwezig.
    En hoe verplaats je zulke gigantische kisten (tot 100 ton zwaar) in zulke nauwe gangen? Je kunt er geen honderden slaven kwijt, en dan nog de hoek om en de laten afzinken in een verdieping.
    Voor meer informatie over het Serapeum van Saqqara verwijs ik graag naar deze video:
    https://www.youtube.com/watch?v=VGtDAHRK8s0

    Op een van deze “sarcofagen” zijn hiërogliefen aangetroffen en is het Serapeum daarop gedateerd.
    Echter zijn deze hiërogliefen inferieur ten opzichte van de “sarcofaag” zelf. Degene die ze aangebracht heeft had zeer grote moeite het graniet/dioriet te bewerken, hetgeen eigenlijk een fluitje van een cent had moeten zijn gezien de perfectie waarmee de “sarcofaag” vervaardigt is.
    De “sarcofagen” werden ter plekke pas afgewerkt, dat blijkt ook wel uit het feit dat er een niet afgewerkte kist midden in een gang staat.

    Het lijkt er naar mening op dat de Egyptenaren de resten van een veel oudere beschaving toegeëigend hebben en zelfs een deel van die cultuur overgenomen hebben.
    Dit lijkt ook in Zuid-Amerika het geval te zijn geweest. Ik heb inmiddels meer dan genoeg geschreven, dus laten we dat thema maar even achterwege, op de kleine notie na dat een granieten blok in Machu Picchu precies dezelfde “Scoop Marks” (vrij vertaald Schepsporen) vertoond als de obelisk in Aswan, Egypte en er ook sterke overeenkomsten zijn met betrekking tot bepaalde bouwstijlen.

    Ik wil en kan niet verklaren wie er dan wel voor verantwoordelijk is, maar onder de streep ben ik desondanks ervan overtuigd dat er minstens een globale beschaving bestaan heeft die technologisch verder was dan wij nu zijn.

    • Mensen uit de oudheid waren zogezegd niet in staat om dingen te doen die ze niettemin hebben gedaan. Dat hebben alle pseudowetenschappers al tig keren beweerd, om aannemelijk te maken dat er “iemand anders” (aliens, vroegere beschavingen, …) achter zat. Het is een grove onderschatting van onze antieke voorgangers en een grove overschatting van onze eigen capaciteiten: de mens van toen moest van vele markten thuis zijn, wij daarentegen hebben in de regel vaklui nodig om al datgene te doen wat we zelf niet kunnen. Wij zijn zogezegd “technologisch geavanceerd”, maar dan wel allemaal samen, niet persoonlijk.

     Van Egyptenaren e.a. zeg je dat ze zich de resten van een veel oudere beschaving moeten hebben toegeëigend en een deel van hun cultuur overgenomen. Toch is van die oudere beschaving niets overgebleven, ook niet van de middelen waarmee die dingen dan zijn uitgevoerd die de Egyptenaren etc. zelf zogezegd niet hadden gekund. Een oudere beschaving die geheel in het niets is verdwenen, waar desondanks resten van zouden zijn overgenomen die vervolgens ook totaal in het niets zijn verdwenen?

     Je beste (stukje) zin vind ik deze: “Ik wil en kan niet verklaren wie er dan wel voor verantwoordelijk is (…)”. Precies: het feit dat we niet weten hoe de mensen van de oudheid bepaalde dingen hebben gedaan, is wel het allermagerste om te willen beweren dat ze hulp moeten hebben gehad van anderen van wie niet het minste spoor is overgebleven. De kaboutertjes hebben het gedaan, is dan al even aannemelijk. Vraag je trouwens eens af waarom Egyptenaren en co. bleven zweren bij steen en hun vermeende voorgangers (“technologisch verder … dan wij”) hen niet een paar andere materialen hebben leren kennen.

     • “Het is een grove onderschatting van onze antieke voorgangers en een grove overschatting van onze eigen capaciteiten: de mens van toen moest van vele markten thuis zijn, wij daarentegen hebben in de regel vaklui nodig om al datgene te doen wat we zelf niet kunnen.”

      Daar ben ik het deels mee eens, zelfs 50 jaar geleden waren mensen zelfredzamer dan dat ze nu zijn. Toch is dat geen verklaring voor de extreem hoge mate van precisie die we bij veel objecten in Egypte zien. Ik ben zelf ook van vele markten thuis, maar ook ik ben niet in staat zonder de juiste gereedschappen en meetapparatuur een cilinderkop te vlakken of de huidige micro-elektronica met een gewone soldeerbout te reproduceren.

      “Van Egyptenaren e.a. zeg je dat ze zich de resten van een veel oudere beschaving moeten hebben toegeëigend en een deel van hun cultuur overgenomen. Toch is van die oudere beschaving niets overgebleven, ook niet van de middelen waarmee die dingen dan zijn uitgevoerd die de Egyptenaren etc. zelf zogezegd niet hadden gekund. Een oudere beschaving die geheel in het niets is verdwenen, waar desondanks resten van zouden zijn overgenomen die vervolgens ook totaal in het niets zijn verdwenen?”

      Stel ik giet een betonnen plaat en laat ik de cementmolen en de troffel die ik daarvoor gebruikt heb ernaast liggen. Over 100 jaar vind je alleen nog de betonnen plaat terug, de ijzeren gereedschappen die ik daarvoor gebruikt heb zullen dan door de weersinvloeden volledig vergaan zijn.
      Daarbij hebben we het over graniet en dioriet, dat zijn zeer harde steensoorten die met gemak de tand des tijds doorstaan.
      Het hergebruiken van iets dat er al is, is daarbij ook heel normaal. Een goed voorbeeld is dat er veel kerken in Zuid-Amerika zijn die gebouwd zijn op oudere fundamenten die door de Inca’s gebouwd zouden zijn.
      Een perfect voorbeeld hiervan is de Coricancha, het fundament en enkele muren wordt aan de Inca’s toegeschreven, dat lijkt mij echter maar deels waar te zijn. Ook hier is een perfectie van ongekend niveau te zien en daar bovenop inferieur metselwerk. https://nl.wikipedia.org/wiki/Coricancha
      Dus ook de Inca’s lijken voortgeborduurd te hebben op al bestaande bouwsels. De Inca’s hadden net als de Egyptenaren slechts beschikking over koperen en bronzen gereedschappen en was het wiel hen onbekend.
      Desondanks zijn er vele bouwwerken die (deels) uit graniet en basalt bestaan waarbij de stenen net als in Egypte naadloos op en in elkaar passen. Bij bijna alle objecten zijn er verschillende bouwstijlen duidelijk zichtbaar, waarbij het onderste gedeelte ofwel de fundering grote mate van perfectie vertoond en de rest op beunhazerij lijkt en duidelijk inferieur is.
      Wat ook opvallend is dat, ondanks dat er duizenden jaren tussen de Egyptenaren en de Inca’s liggen, er hele duidelijke overeenkomsten zijn, zoals polygonale muren en nagenoeg naadloze voegen.
      Kenmerkend zijn ook uitstulpingen zoals hier bij de Piramide van Menkaoera
      https://21ta5e.stackhero-network.com/sarcophagus/img/13/entrance-7-d88e073e.jpg
      Ze komen exact overeen met de uitstulpingen in Peru.
      https://img.freepik.com/free-photo/inca-wall-hatun-rumiyoc-street-famous-ancient-street-cusco-peru-south-america_76000-221.jpg?w=740

      Wie hier geen twee totaal verschillende bouwstijlen herkent moet toch echt naar een oogarts.
      https://img3.oastatic.com/img2/39316719/max/follow-the-incan-trail-to-the-hidden-waterfall.jpg
      Deze foto is in Ollantaytambo gemaakt, onderop perfectie, bovenop beunhazerij. Op Google Maps vind je op die locatie vele foto’s, hier is overduidelijk sprake van hergebruik door de Inca’s.

      Hier nog een perfect voorbeeld van hergebruik door de Wari’s in Peru. Je kunt me niet vertellen dat ze grote vierkante blokken gaan uithouwen om ze vervolgens in een muurtje te verwerken met rotspuin.
      Zie ook de kelder op 2:25, bovenop inferieur, de kelder superieur. En dan hebben we het niet over de stenen met perfect ronde gaten die met alle waarschijnlijkheid deel uitmaakten van een be-/afwateringssysteem.
      https://www.youtube.com/watch?v=5wbpREE-BUY
      Soortgelijke stenen zijn overigens ook in Turkije gevonden.
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Canalisation_en_pierre_de_l%27aqueduc_siphon_de_Patara_en_Turquie.jpg

      Ik beweer overigens nergens dat de mens definitief buitenaardse hulp heeft gekregen, maar ik wil het ook niet uitsluiten. Ik heb wel ernstige twijfel met de betrekking tot de tijdlijn die ons voorgehouden wordt. Ik acht het zeer waarschijnlijk dat de mens ofwel intelligente mensachtigen (ander onderwerp) veel ouder is en er minstens een globale beschaving heeft bestaan die verder was als wij nu zijn.
      Ik acht het ook goed mogelijk dat er buitenaardse/interdimensionale contacten hebben bestaan.

    • Peter van der Werf zegt

     Toch is het zeer aannemelijk dat de Jupitertempel in Baälbek (inclusief de Trilithon) gebouwd is door de Romeinen en niet door een onbekende oude beschaving.
     https://gilgamesh42.wordpress.com/2013/04/25/moving-the-stones-of-baalbek-the-wonders-of-roman-engineering/

     • Het zijn en blijven theorieën, bovendien is het artikel gedateerd, in 2014 werd er naast de steen van de zwangere vrouw een nog grotere monoliet ontdekt. Waarom zijn deze stenen niet gebruikt? Een stuk verderop ligt ook nog een derde.
      In de link die jij bijgevoegd hebt is het volgende plaatje te zien:
      https://imgur.com/zSu9X
      Daar wordt gesuggereerd dat er tijdens het uitbikken rollen onder de monoliet gelegd werden zodat het niet nodig zou zijn de steen op te tillen. Probleem daarbij is dat de steen van de zwangere vrouw onder een schuine hoek vervaardigt is, net als de monoliet ernaast, net als de niet afgemaakte obelisk in Aswan en net als de niet afgemaakte beelden op Paaseiland.
      En waarom hebben de Romeinen ze zulke grote monolieten alleen in Baalbek gebruikt? Je zou toch mogen verwachten dat ze meer dingen met zulke grote stenen gebouwd hadden als ze de techniek beheersten.

      Ik verwees net al naar Paaseiland, iedereen kent natuurlijk de beelden die daar staan, maar wie is er ook bekend met de zogenaamde Inca muur die daar staat?
      Het is een polygonale muur die identiek is aan de polygonale bouwwijze die de Inca’s wordt toegeschreven.
      https://www.wondermondo.com/wp-content/uploads/2017/10/Vinapu.jpg
      Echter is deze bouwwijze onder andere ook in Egypte terug te vinden.
      https://goo.gl/maps/CvER1rutoxUWNFxy5
      Bedenk daarbij dat het complex in Egypte grotendeels uit graniet uit Aswan bestaat.

      Drie totaal verschillende culturen die duizenden jaren en duizenden kilometers uit elkaar liggen, en toch hebben ze alle drie exact dezelfde architectuur toegepast?
      Als sluitstuk nog even een fotootje uit Japan en een uit Griekenland.
      https://hiddenincatours.com/wp-content/uploads/2014/07/Imperial_Palace_East_Garden_Tokyo_4-19-2009_3727_Part_of_the_Palace_Wall.jpg
      https://media.sciencephoto.com/image/c0377888/800wm/C0377888-Polygonal_masonry,_Eleutherai,_Greece.jpg

     • Enceladus zegt

      @Paul

      Ik heb in het verleden ook nog al wat gelezen over de bouw van piramides en de bouwwerken van de Inca’s. Verder zijn er voor de kust van Japan onder water ook piramide-achtige structuren aangetroffen. Aardig wat aanwijzingen dus voor een beschaving die behoorlijk ver gevorderd was. Of ze superieur was aan de onze? Moeilijke vraag. Wat mij in dat verband bezighoudt: waardoor is die beschaving verdwenen? Er zijn toch geen aanwijzingen voor een wereldwijde sterfte onder onze voorgangers? En toch ook niet voor een wereldwijde oorlog die nagenoeg alles vernietigd zou hebben? Wat is jouw idee hierover?

      Groet,
      Gert (Enceladus)

     • Bedankt voor je reactie, veel duidt erop dat het einde van de laatste ijstijd ook het einde van die globale beschaving was.
      Dat einde zou zijn ingeluid door een grote meteoriet die in het noorden van Groenland ingeslagen zou zijn. Google: the Younger Dryas impact.
      Mogelijk in combinatie van een globale oorlog, want ook daar zijn zeer opmerkelijke aanwijzingen voor. Zo zijn er zowel in Peru als ook Egypte sporen van intense hitte die erg lokaal was en niet verklaard kan worden door een kampvuurtje o.i.d.

      Architectonisch waren ze in ieder geval verder dan wij het nu zijn, de mate van precisie hebben wij nog niet kunnen evenaren. Maar ook de sporen van gigantische en tegelijk flinterdunne cirkelzagen en andere methodes zoals het “polijsten” van graniet en dioriet met een ons onbekende vloeistof spreken ervoor. Alles spreekt voor technologie die verder was als de onze.
      https://www.youtube.com/watch?v=6KUDu40BC5o

 3. Je zou verwachten dat op een site als Astroblogs de wetenschappelijke attitude zou primeren, toch minstens bij de redacteuren, maar dat is kennelijk geen evidentie. Wat we (m.b.t. de hele UAP-kwestie) wel krijgen, is een soort Von Däniken 2.0 en zware complotgedachten en andere twijfels over de wetenschap, omdat die – hoe durven ze! – niet openstaat voor andere verklaringen. Terwijl de UAP-adepten niet bepaald open blijken te staan voor welke wetenschappelijke verklaring ook. Feiten van fictie scheiden? Goed hoor, maar “meerdere, beschavingen (…) die technologisch gezien veel verder waren” is pure fictie: er zou dan helemaal niets van overgebleven zijn, behalve die dingen die de Von Dänikens van deze wereld fabriceren en die moeiteloos een andere, eenvoudigere en natuurlijkere verklaring hebben. Met “precisie” alleen komen we er niet. En een “just-so story” om de zaak te stofferen, is géén bewijsmateriaal.

 4. @Paul, over precisie gesproken, de fylogenetische ontwikkeling van de evolutie zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Fylogenetische_stamboom is puur gebaseerd op succesvolle genetische aanpassingen van voorafgaande levensvormen die allen afstammen van simpele eencelligen. Je kan dat nog zien bij de ontwikkeling van het menselijk embryo waar we nog een stadium van kieuwspleten terug zien. zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Kieuwspleet . Het is onmogelijk met vreemd DNA een parallel lopende evolutieboom op te zetten waar de mens in het verleden qua technologische intelligentie vooruit liep op die van ons. De High accelerated regions (HAR) waar Angele het over heeft, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Human_accelerated_regions gelden overigens voor alle gewervelde dieren, en is goed ingepast in de chronologie van de evolutie theorie. Dus vergeet die technologische beschavingen en hou je aan de chronologie van oorzaak en gevolg.

 5. Altijd leuk om te zien dat er veel mensen zijn die wel in god geloven waar geen enkel bewijs voor ons, maar niet geloven in deze UAP’s waar filmpjes van aanwezig zijn waarmee niet geknoeid is.

  • Bart, het probleem is niet het niet geloven in UAP´s (unidentified aerial phenomenon) maar de vaste relatie die men legt met buitenaards bezoek. UAP´s bestaan zolang deze objecten niet geïdentificeerd zijn en verdwijnen per definitie zodra ze zijn geïdentificeerd. Ik geloof wel in UAP´s; een dikke bromvlieg is voor mij zonder bril een UAP en met bril een bromvlieg, ofwel de juiste vaststelling hangt volledig af van de betrouwbaarheid / kwaliteit van de detectiemethodes. Dus ik ben benieuwd waar het sensatieblad de Sun nu weer mee komt. https://www.thesun.co.uk/tech/13891285/ufo-sightings-north-carolina/

  • Tja, ik sluit beiden niet uit, ik heb inmiddels duizenden filmpjes gezien, een groot deel is nep, maar er zijn ook genoeg opnames die met alle waarschijnlijkheid echt zijn. Daarnaast zijn er honderden, zo niet duizenden verklaringen van betrouwbare getuigen.
   Voor een groot deel van die waarnemingen zal er best een plausibele verklaring zijn, maar voor een deel niet.
   https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_reported_UFO_sightings
   Er zijn in het verleden al serieuze sceptici geweest die nadat ze onderzoek deden hun opvatting over ufo’s veranderden.
   https://en.wikipedia.org/wiki/J._Allen_Hynek

 6. Het omgekeerde is even leuk: mensen die god onzin vinden, maar wel geloven in aliens op visite. Er zijn inderdaad filmpjes van UAP’s, maar die vertellen niet WAT die UAP’s zijn. Er zijn luitjes, en of ze in god geloven of niet doet totaal niet ter zake, die zomaar aannemen dat UAP’s een bewijs zouden vormen van een buitenaardse intelligentie die hier op bezoek komt, ons bespioneert, manipuleert, transformeert en wat weet ik, en geen enkele andere uitleg aanvaarden. Zij roepen op de wetenschap, die eens eindelijk de boel moet onderzoeken, maar verwerpen vooraf alles wat die wetenschap tegen hun voorafbepaalde kijk zou inbrengen. Hoe leuk is dat!

 7. UFO hoorzitting: 400 gevallen blijven ‘ongeïdentificeerd’

  De eerste UFO hoorzitting van het congres in 50 jaar bood meer transparantie, maar geen concreet bewijs van buitenaardse wezens. De hoorzitting, voorgezeten door de Californische vertegenwoordiger Adam Schiff, vond dinsdag 17 mei 2022 plaats voor de subcommissie terrorismebestrijding, contraspionage en contraproliferatie van de US House Intelligence Committee.

  “Te lang heeft het stigma dat verbonden is aan UAP ‘s een goede analyse van inlichtingen in de weg gestaan. Piloten vermeden rapportage of werden uitgelachen toen ze dat deden”, zei vertegenwoordiger Andre Carson.

  “DOD-functionarissen verwezen de kwestie naar de achterkamer of veegden het volledig onder het tapijt, uit angst voor een sceptische nationale veiligheidsgemeenschap.”

  “Vandaag weten we beter. UAP ‘s zijn onverklaarbaar, dat is waar. Maar ze zijn echt. Ze moeten worden onderzocht. En alle bedreigingen die ze vormen, moeten worden beperkt.”

  Tijdens de hoorzitting gaven Pentagon functionarissen toe dat het aantal werkelijk ongeïdentificeerde objecten dat door piloten en militairen is gemeld, nu is gestegen tot 400. Het lijkt erop dat de inspanningen om het stigma dat gepaard gaat met het melden van dergelijke waarnemingen weg te nemen, op zijn minst gedeeltelijk succesvol zijn geweest, evenals de inspanningen om de algehele transparantie te verbeteren.

  “Het bericht is nu duidelijk. Als je iets ziet, moet je het melden en het bericht is ontvangen”, zegt adjunct-directeur van Naval Intelligence Scott Bray.

  “Onlangs kreeg ik zelfs een telefoontje van een senior marinevlieger met meer dan 2.000 vlieguren. Hij belde me persoonlijk van de flightline na de landing om te praten over een ontmoeting die hij zojuist had meegemaakt.”

  Over het algemeen was de hoorzitting een welkome, maar het vertegenwoordigt slechts een enkele stap op weg om het UFO fenomeen echt tot op de bodem uit te zoeken en voor eens en voor altijd te bepalen wat deze objecten zijn, waar ze vandaan komen en of ze al dan niet een bedreiging vormen.

  https://m.youtube.com/watch?v=FYfxwBQL69A

  https://www.cbsnews.com/newyork/news/ufo-hearing-congress-pentagon-watch-live-stream-today-2022-05-17/

  • “Tijdens de hoorzitting gaven Pentagon functionarissen toe dat het aantal werkelijk ongeïdentificeerde objecten dat door piloten en militairen is gemeld, nu is gestegen tot 400.”

   Mooi, maar dat het om objecten zou gaan is niet aangetoond. Een verschijnsel is niet per se een object, ook al lijkt het zich als zodanig voor te doen. Een fata morgana is ook niet wat ze lijkt. Het feit dat die zogenaamde objecten vlotjes alle natuurwetten lijken te tarten, is een serieuze aanwijzing voor de mogelijkheid dat het geen objecten zijn. Die bedenking gaat er niet in bij de believers en wishful thinkers, want iets wat zich niet aan de ons bekende natuurwetten houdt, moet wel het product zijn van aliens die ons zo ver vooruit zijn als wij LUCA. Dat geavanceerd zijn niet inhoudt dat je alle natuurwetten naar believen kan negeren, doorbreken, omdraaien, naar je hand zetten, is iets wat men zich niet wil/kan voorstellen. Alles moet kunnen, toch? Ik dacht het niet.
   En die 400? Ik voel me niet geneigd om onder de indruk te zijn. In vergelijking met het aantal vluchten dat in dezelfde periode geen meldingen opleverde is dat verwaarloosbaar klein. Waar zou Trump op dit moment zitten als er maar 400 mensen waren (het zijn er kennelijk in de miljoenen) die zijn verkiezingsfrauderiedeltje geloofden? En diegenen die het geloven, zijn vaak even serieuze en betrouwbare mensen als de piloten die UAP’s melden.

   • Nou zo simpel is het niet. Heeft u zich weleens verdiept in de verschillende UFO incidenten?

    Phoenix lights, 1997 & 2007
    Belgian UFO wave (1989/90)
    Hessdalen Lights
    Rendlesham Forest UFO incident – 1980
    1966 UFO incident at Westall High School, Australia
    Battle of Los Angeles 1942
    1952 Washington D.C. UFO incident
    Kaikoura lights – New Zealand, 1978

    • Peter van der Werf zegt

     Laat ik de Hessdalen Lights eruit lichten. Hierbij gaat het inderdaad om onverklaarde verschijnselen, die bovendien al vele jaren worden waargenomen. Daarom is het misschien ook beter te onderzoeken. Er zijn vier hypotheses die deze fenomenen mogelijk zouden kunnen verklaren. Geen van deze hypotheses impliceert dat het hierbij om objecten zou moeten gaan, laat staan buitenaardse kunstmatige objecten.
     https://en.wikipedia.org/wiki/Hessdalen_lights

     Het is natuurlijk niet gezegd dat één van deze hypotheses uiteindelijk deze fenomenen zal kunnen verklaren, maar het lijkt me wel de beste methode om onbekende cq onverklaarde verschijnselen te onderzoeken.

    • @ Stijn
     Denk je nou echt dat ik, voor de mooie ogen van degenen die, als het over UAP’s gaat, meteen alle rationaliteit overboord gooien, alles ga doornemen wat zij als zeer belangwekkend en a priori onbetwijfelbaar naar voor schuiven? Ik heb lectuur zat achter de kiezen, en gelet op het klinklareonzingehalte van het overgrote deel van die zogenaamde “incidenten”, volstaat dat ruimschoots (ik heb ook wel wat beters te doen). Om maar iets uit je lijstje te noemen, de Phoenix Lights en de Belgische UFO-wave zijn nep-UAP’s, want er bestaat een afdoende natuurlijk uitleg voor. Uiteraard nemen de “fans” daar geen genoegen mee: elke normale verklaring wijst de facto op een complot of een doofpotoperatie, alleen buitenaardse bemoeienis is accepteerbaar. Dat is dan meteen ook de dood van het UAP-verhaal: als je het moet onderbouwen met 99% quatsch, krijg je je 1% nooit verkocht. Zo simpel is het. En dat de adepten bewezen onzin almaar opnieuw als “onverklaard” voorstellen, maakt de zaak nog niet “minder simpel” dan jij mij tegenwerpt.

 8. Tja @Stijn, maar waar blijven nu die 1600 pagina’s die ze op 3 april hebben vrijgegeven aan de SUN? Ik denk dat als ze dat gaan publiceren er geen kip meer in Aliens geloofd. En dat is maar goed ook, want wij van K-PAX houden erg van onze privacy! https://en.wikipedia.org/wiki/K-PAX_(film)

 9. Grappig dat de eerste UAP al zo´n 2000 jaar geleden tijdens het pinksterfeest werd waargenomen…”En plotseling kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige windvlaag en dat vervulde heel het huis waar zij (de apostelen) zaten. En aan hen werden tongen als van vuur gezien, die zich verdeelden, en het zat op ieder van hen.” En dat vreemde aerial fenomeen vieren we nog steeds 😀

 10. Echte beelden, opgenomen door piloten van een helikopter van het Amerikaanse leger, tonen drie ongeïdentificeerde, snel bewegende objecten. De waarneming, die plaatsvond op 6 november 2018, werd op camera vastgelegd door piloten van een AH-64 Apache aanvalshelikopter van het Amerikaanse leger tijdens een trainingsvlucht in Arizona. Het verhaal komt met dank aan The Debrief , waarin verschillende personen werden geïnterviewd, waaronder een voormalige douane- en grenspatrouilleagent (CBP), die bevestigde dat het niet alleen piloten van de Amerikaanse marine zijn die ongeïdentificeerde luchtverschijnselen boven het Amerikaanse luchtruim zijn tegengekomen. De drie objecten in de video, die hieronder te zien zijn, bewogen met hoge snelheid in een ruwweg driehoekige formatie terwijl ze schijnbaar om elkaar heen draaiden terwijl ze naar het oosten gingen. De Debrief sprak met voormalig F-16 gevechtspiloot van de Amerikaanse luchtmacht, Chris Lehto, die bevestigde dat de objecten in de video “zonder twijfel afwijkend” waren.

  “De tracking rate is uitzonderlijk snel”, zei hij. “Zelfs als ze maar anderhalve kilometer verwijderd zijn, bereken ik dat ze ongeveer 1,28 meter gaan. Ver voorbij de geluidssnelheid.”

  “De cirkeldans manoeuvre is gewoon niet mogelijk.”

  “Ze maken een volledige draai van 360 graden in minder dan 3 seconden!”

  https://m.youtube.com/watch?v=-oNIqlLXtLI&t=2s

  https://thedebrief.org/incursions-at-the-border-homeland-security-agents-tell-of-encounters-with-uap/

 11. @Stijn, je hoeft niemand te overtuigen dat UAP´s of UFO´s bestaan, het zijn onverklaarbare atmosferische fenomenen (of vliegende objecten) die ze niet kunnen identificeren. Heeft niemand een probleem mee denk ik. Het gaat in deze “SUN” blog over “contactees” zie https://en.wikipedia.org/wiki/Contactee . Dat zijn psychiatrische patiënten ofwel pathologische fantasten (pseudologia phantastica) met het syndroom van Münchhausen (zie list of contactees) die beweren dat ze met die aliens gezellig gebabbeld hebben. Zelfs een tabloid als de SUN wil zich niet belachelijk maken met een “serieuze” publicatie hierover.

  • Ik zou de zogenaamde contactees niet allemaal over een kam scheren. Ja, het overgrote deel zijn inderdaad fantasten, net zoals die mensen die beweren telepathisch contact met buitenaardsen te hebben.
   Maar er zijn ook contactees die wel degelijk contact gehad hebben met inzittenden van vliegende schotels en er al dan niet onder dwang voor gekozen hebben de grootst mogelijke onzin te verkopen.
   Zo had George Adamski wel degelijk contact, maar dat waren geen buitenaardsen van Venus, het waren Duitsers. Ja, je leest het goed, Duitsers…
   Er is een notariële akte waar meerdere getuigen bevestigen dat ze het door Adamski gefotografeerde object met eigen ogen gezien hebben en zijn er later ook door anderen opnamen gemaakt die eenzelfde soort schotel gezien hebben. Toevallig komen ze overeen met schetsen uit Duitsland. Hier het verhaal van de Duitse ufo’s in een notendop.
   https://www.youtube.com/watch?v=OnkExyH2jc8

   Er zijn talloze aanwijzingen dat de Duitsers kort voor het einde de technologie voor antizwaartekracht herontdekt hebben en dat ze deze kort voor de bezetting in veiligheid gebracht hebben voor de bezetters.
   Een aanwijzing hiervoor vind je in deze video.
   https://www.youtube.com/watch?v=376q9QUezJU

   Ik heb hier jaren onderzoek naar gedaan en het lijkt daadwerkelijk zo te zijn. Volgens de mythe bereiden ze zich voor op de bevrijding van Duitsland.
   De meesten die dit lezen zullen het ogenblikkelijk verwerpen, maar het is een feit dat het Derde Rijk niet is ondergegaan en Duitsland is nog altijd door de VS bezet.
   Derde Rijk is niet ondergegaan, Theo Waigel (CSU):
   https://www.youtube.com/watch?v=AL9KKVlcDEk
   Duitsland bezet, Gregor Gysi (Die Linke)
   https://www.youtube.com/watch?v=hIu80oSC728 (vanaf 3:25)
   Neu Schwabenland, Antarctica, de plek waarvan stelselmatig beweerd wordt dat daar een geheime ufo-basis is, is tijdens de Neu Schwabenland Expeditie (1938-1939) volgens het destijds geldende volkerenrecht rechtmatig geclaimd door het Derde Rijk.
   Het was ook het doel van “Operation High Jump” geleid door Rear Admiral Richard Byrd in de winter van 1946-1947. De expeditie werd voortijdig afgebroken nadat Byrd vele uren vermist was geweest.

   Het lijkt erop dat ze een derde macht vormen, naast de Russen en Amerikanen, en dat de meeste waarnemingen en incidenten door hen veroorzaakt zijn.

   Ik snap dat de meesten er hard om zullen lachen, maar ja dat is dan ook gewenst gedrag. De mainstream media heeft het thema vele decennia belachelijk gemaakt en is er nog nooit grootschalig openbaar onderzoek naar gedaan.

   • Wybren de Jong zegt

    Beste Paul, je beschouwt George Adamski blijkbaar als een betrouwbare getuige.
    Maar zijn foto’s en films zijn al lang door de mand gevallen, zoals je makkelijk kan controleren.
    Je hoeft niet zo ver te zoeken. Via wikipedia kwam ik op deze site:
    https://web.archive.org/web/20110927185040/https://webspace.utexas.edu/cokerwr/www/index.html/adamski.htm

    Wie George Adamski aanhaalt als getuige, is bezig zijn nepnieuws te herhalen en opnieuw te verspreiden.
    Niet doen dus!

    • Beste Wybren,
     Allereerst zijn Wikipedia artikelen alles andere als betrouwbaar, de site representeert de zienswijze van de volgzame mainstream.
     Ik heb het artikel waar je naar verwijst desondanks op mijn gemak gelezen, maar ik vind geen overtuigend bewijs dat al zijn foto’s nep zijn. De verklaring dat het (deel van) een broedkast zou zijn kende ik al. Andere beweren dat het een gewone lampenkap of wieldeksel zou zijn. Ik heb echter tot op heden geen foto gezien van een van die objecten die model zouden hebben gestaan.
     Hier is trouwens een betere foto als die in het artikel.
     https://cdn.loeildelaphotographie.com/wp-content/uploads/2015/07/BJUFO_02-PressEDIT.jpg
     In de notariële verklaring is er, in tegenstelling tot de bewering in het artikel, wel degelijk sprake van dat er 6 getuigen waren die het object (foto hierboven) waargenomen hebben.
     In het artikel wordt ook verwezen naar een filmopname uit 1965, deze opname is ooit door Kodak onderzocht geworden en zij vonden geen sporen van manipulatie. Dat wordt onder andere in deze video geclaimd, maar ik ben dat onderzoek ook in oudere ufo literatuur tegengekomen.
     https://www.youtube.com/watch?v=NdrNKz60BVM

     Het is in mijn ogen daarom nog steeds aannemelijk dat Adamski wel degelijk iets heeft meegemaakt. Zoals ik al eerder beweerde, met alle waarschijnlijkheid had hij contact met de eerder genoemde Duitse afzetbeweging. Bedenk ook dat dit zeer kort na de tweede wereldoorlog was en het thema Duitsers zeer gevoelig lag. Want hoe zou de wereld destijds gereageerd hebben op het feit dat er een Duitse afzetbeweging zou bestaan die technologisch verder was dan de grootmachten (USA/USSR)?
     Adamski ist trouwens op audiëntie geweest bij de toenmalige koningin Juliana.

     Maar of Adamski nu een notoire hoaxer was of niet, ook zonder hem staat het Duitse ufo verhaal als een olifant in de woonkamer van de ufologie. Duik je in de ufologie van voor 1980 en weet je waar je naar moet zoeken, dan vind je ontzettend veel incidenten die aan hen toe te wijzen zijn.
     De New York Times berichtte er in december 1944 zelfs openlijk over.
     https://www.nytimes.com/1944/12/14/archives/floating-mystery-ball-is-new-nazi-air-weapon.html
     Tekst:
     https://i2-prod.dailystar.co.uk/incoming/article24743602.ece/ALTERNATES/s615b/0_nytimesjpeg.jpg

     Ik bestudeer het ufo fenomeen ondertussen bijna 2 decennia en mij is het opgevallen dat veel waarnemers en onderzoekers vaak heel sterk beginnen, maar zodra er meer publiciteit ontstaat ze de grootst mogelijke onzin beginnen te verkopen.
     Twee goede voorbeelden (naast Adamski) zijn Eduard “Billie” Meier en Steven Greer.
     Meier was ook een “contactee” die met alle waarschijnlijkheid contact had met de Duitse afzetbeweging. Steven Greer kwam in 2001 met een fenomenale persconferentie met betrouwbare getuigen. Niet lang erna is hij ook de grootste onzin gaan verkopen en is hij ontzettend door de mand gevallen met de bewering een foto van een buitenaards wezen te hebben wat overduidelijk een onscherpe afbeelding van een mot was.
     Het lijkt er in mijn ogen op dat zulke mensen geïntimideerd worden, dit is ook al vaker geclaimd door mensen die zich (te)veel met het thema bezig hielden.

     Even terugkomend op de persconferentie van het Disclosure Project van Steven Greer, ook daar zijn duidelijke aanwijzingen te vinden voor de Duitse ufo’s. Onder andere de verklaring van Carol Rosin, deze is overigens “Shadow Banned” op YouTube. Zoek je bij YouTube naar “Carol Rosin Nederlands ondertiteld” vind je niets, zoek je met dezelfde termen bij Google staan de video’s bovenaan.
     Opmerkelijk is haar voorspelling (in mei 2001) dat we met bangmakerij in de vorm van terrorisme te maken zouden krijgen. De laatste kaart zou een geënsceneerde dreiging van een buitenaardse invasie zijn, en gezien het feit dat het interesse nu opleeft zou ze best wel eens weer gelijk kunnen krijgen.
     https://www.youtube.com/watch?v=CaTgOSHbBEI

   • “Er zijn talloze aanwijzingen dat de Duitsers kort voor het einde de technologie voor antizwaartekracht herontdekt hebben en dat ze deze kort voor de bezetting in veiligheid gebracht hebben voor de bezetters.”

    @Paul

    Hoe kwamen de Duitsers dan aan die technologie? En waar is die technologie dan nu?
    Waarom zien we niks van die ufo-technologie terug in oorlogen? Oorlogen worden nog steeds uitgevochten met gewone gevechtsvliegtuigen.

    Groet, Stijn

    • Het is helemaal niet logisch dat UFO ‘s aards zouden zijn. Waarom dan wel de technologie hebben maar er niets mee doen?

     Tijdens de tweede wereldoorlog werd er door de geallieerde piloten en marinemensen melding gemaakt van mysterieuze voorwerpen in de lucht. De geallieerden vermoedden geheime vijandelijke wapens, maar de Duitsers waren ook geïntrigeerd door de foofighters. In 1944 vroeg de Duitse Wehrmacht aan de luftwaffe om een commissie te vormen voor het verzamelen van informatie over de meldingen van deze mysterieuze voorwerpen in de lucht.

     https://web.archive.org/web/20131208151217/http://ufovisie.nl/artikel-sub/item/46-de-foo-vechters.html

     • “Waarom dan wel de technologie hebben maar er niets mee doen?”

      Goeie vraag, maar dat gebeurd wel vaker met uitvindingen. Zo hadden de Romeinen al een stoommachine uitgevonden, maar werd de doorontwikkeling tegengehouden omdat ze volgens zeggen anders geen raad meer wisten met de slaven (Bron: Discovery Channel).
      Je zou dat ook kunnen vertalen naar de tegenwoordige tijd waarin olie en andere fossiele brandstoffen de hoeksteen vormen van onze moderne maatschappij. Antizwaartekrachttechnologie schijnt hand in hand te gaan met nulpunt-energie (=gratis energie) en is voor de grote multinationals financieel oninteressant.

      “In 1944 vroeg de Duitse Wehrmacht aan de luftwaffe om een commissie te vormen voor het verzamelen van informatie over de meldingen van deze mysterieuze voorwerpen in de lucht.”
      Dat klopt, maar niet meer dan logisch als je met een geheim project bezig bent dat zich nog in een experimentele fase zit en dat je dat (nog) niet aan de grote klok wilt hangen.
      Het is een feit dat Hitler naar Wunderwaffen verwees en dat was naar mijn mening geen conventionele technologie.

      Ik wil trouwens buitenaardse bezoeken niet uitsluiten, ook daar zijn meer dan genoeg aanwijzingen voor, maar dat is zo’n vaag gebied en dermate vervuild met desinformatie, speculaties en sprookjes dat gedegen onderzoek amper mogelijk is.

    • Beste Stijn,
     Dank je voor deze logische vragen.
     In de jaren voor de oorlog hebben de nazi’s talloze expedities naar alle uithoeken van de wereld ondernomen. Het is zeer aannemelijk dat ze daarbij op de kennis van een verloren gegane globale beschaving zijn gestoten die technologisch veel verder was dan wij nu zijn. Deze expedities vormen trouwens de basis voor de Indiana Jones films.

     In mijn eerdere reacties verder bovenaan verwijs ik al naar deze verloren beschaving die met alle waarschijnlijkheid te maken kreeg met een globale catastrofe tijdens het einde van de laatste ijstijd zo’n 12.500 jaar geleden.
     Onderbouwing voor deze globale beschaving vind je hier:
     https://www.youtube.com/watch?v=BTd1fRCAvR4

     Latere beschavingen zijn op de resten ervan gestoten en hebben ze deze toegeëigend. Soms hebben ze de cultuur deels overgenomen en hebben ze met hun beperkte mogelijkheden bouwwerken naar hun wensen aangepast en gekopieerd. In Zuid-Amerika zie je dat heel erg duidelijk.
     Een perfect voorbeeld ervan vind je hier, het is overduidelijk dat een primitieve cultuur de resten van een veel verder gevorderde beschaving gestoten is en hergebruikt heeft.
     https://www.youtube.com/watch?v=5wbpREE-BUY

     De vraag waarom je de Duitse ufo technologie niet terugziet in de huidige oorlogsvoering, maar ook niet algemeen in de zin van logistiek en energievoorziening is een hele goeie. Die vraag kan ik niet helemaal beantwoorden, dat zou te speculatief worden.
     Voor zover ik begrepen heb waren Hitlers “Wunderwaffen” (wonder wapens) in eerste instantie niet geschikt voor oorlogsvoering. Het schijnt dat het antizwaartekrachtveld een soort multidimensionale microkosmos is van waaruit je niet met conventionele wapens kunt schieten, je zou jezelf opblazen. Maar je kunt ze ook niet met conventionele wapens afschieten.
     Er heeft in 1942 boven Los Angeles een incident plaatsgevonden dat dit lijkt te bewijzen.
     https://www.youtube.com/watch?v=1eBg1qUecyk

     Desondanks zijn mij enkele afbeeldingen bekend van Duitse ufo’s die aan de onderkant een koepel van een Panther tank gemonteerd hebben.
     Er zijn veel aanwijzingen voor een afzetbeweging van de Duitsers was, die kort voor het einde van de oorlog deze onconventionele technologie in veiligheid zou hebben gebracht zodat ze niet in de handen van de geallieerden zouden vallen. Een van die toevluchtsoorden zou Neu Schwabenland, Antarctica zijn, net als Argentinië en Brazilië. Een duidelijke aanwijzing hiervoor vind je hier:
     https://www.youtube.com/watch?v=376q9QUezJU

     Volgens de mythe zouden de Duitsers zich in het geheim voorbereiden op de bevrijding van het Duitse Rijk.
     Tegelijkertijd lijkt het erop dat de Amerikanen uiteindelijk, al dan niet op basis van de Duitse (her)ontdekkingen, deze technologie ook in hun bezit hebben gekregen.
     Het schijnt zelfs zo te zijn dat de VS al decennia lang een eigen ruimtevloot heeft. De hacker Gary McKinnon schijnt op aanwijzingen daarvoor gestoten te zijn.
     https://www.wired.com/2006/06/ufo-hacker-tells-what-he-found/
     Het zou tegelijkertijd een verklaring kunnen zijn waarom defensie in de VS vele en vele miljarden heeft “kwijtgeraakt”.

     • Enceladus zegt

      “Volgens de mythe zouden de Duitsers zich in het geheim voorbereiden op de bevrijding van het Duitse Rijk.”

      Simpele vraag: als die vermeende nazi’s daar op de Zuidpool werkelijk over zeer geavanceerde technologie beschikken, hoe komt het dan dat ze nu al 77 jaar lang niet in staat blijken het Duitse Rijk te ‘bevrijden’?

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • Ja, dat is een hele goeie vraag… Ik moet je het antwoord dan ook schuldig blijven.
      Wel wil ik er op attenderen dat de top van Nazi’s zich heel veel bezig hield met mythologie en occultisme.
      https://www.youtube.com/watch?v=JFD_XbjqcjA

      Het is een erg vaag gebied, maar het lijkt erop dat ze bewust het juiste moment afwachten.
      Dat is namelijk de strekking van een liedje over de Duitse ufo’s, maar er wordt ook op geduid in een curieuze documentaire die uit kringen van de vrijmetselaars zou stammen en eind jaren tachtig uitgegeven is geworden.
      Liedje: https://www.youtube.com/watch?v=yIvdPa6pZtw
      Er zijn wel geruchten dat het op het hoogtepunt van de Derde Wereldoorlog zou zijn.
      Ook schijnt de door mythes en verhalen omgeven Untersberg een belangrijke rol te spelen.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Untersberg#Legend
      Vanaf Hitlers adelaarsnest op de Obersalzberg heb je trouwens een perfect uitzicht op deze berg, dat zal niet zonder reden zijn geweest.
      In de eerder aangehaalde documentaire worden Babylonische voorspellingen geciteerd die uit het Boek van Sajaha stammen. Het zijn voorspellingen m.b.t. de eindtijd en de wederkomst van Marduk die vertaald zouden zijn door Karl Haushofer. Er zijn echter geruchten dat het door hem verzonnen zou zijn, maar desondanks staan er voorspellingen in die duidelijk naar de huidige maatschappij verwijzen. In deze voorspellingen wordt er kennelijk ook veel verwezen naar de Untersberg.
      Documentaire: https://www.youtube.com/watch?v=aHTz1HxkXBs

      In deze documentaire zijn ook ontwerptekeningen te zien die niet op internet terug te vinden zijn. Ik heb met mensen gesproken die deze met eigen ogen gezien hebben en deze verzekerden mij dat ze echt waren.

      Ik weet ook niet goed wat ik er allemaal van moet denken, er is zogezegd een enorme rookwolk, die is niet te negeren, en waar rook is, is vuur… Laten we het daar maar op houden.

     • Enceladus zegt

      Tja Paul, ik hoef jou vast Occam’s Razor niet uit te leggen…

      De verklaring dat er simpelweg geen nazi’s op de Zuidpool zijn is vele malen eenvoudiger dan de verklaring dat die nazi’s geduldig wachten op het uitbreken van de Derde Wereldoorlog om Duitsland te ‘bevrijden’.

      Nog even los van het feit dat het nogal dom lijkt om de Derde Wereldoorlog af te wachten aleer in actie te komen (de kans is immers extreem groot dat ze dan te laat zijn en er simpelweg alleen nog maar nucleaire puinhopen resteren), lijkt dit echt een flauwekul-argument van mensen die geld verdienen door filmpjes over obscure onderwerpen op YouTube te zetten.

      Gezien het aantoonbare bewijs in de vorm van complexe bouwvormen in het verre verleden ben ik zeker geneigd aan te nemen dat de wereld ooit eerder een geavanceerde technologische beschaving kende. En de ondergang daarvan door de IJstijd lijkt een alleszins plausibele verklaring. Maar nazi’s die zich met UFO-technologie schuil houden op de Zuidpool? Nee sorry, dat gaat er bij mij niet in. Daarvoor is totaal geen bewijs. Kennelijk loont het wel om dit soort ideeën te verkopen. Misschien zegt dat ook wel iets over de fase waarin onze beschaving zich thans bevindt. Ik moet onwillekeurig aan Kondratievs theorieën denken.

      Groet,
      Gert (Enceladus)

 12. “ Tegelijkertijd lijkt het erop dat de Amerikanen uiteindelijk, al dan niet op basis van de Duitse (her)ontdekkingen, deze technologie ook in hun bezit hebben gekregen.
  Het schijnt zelfs zo te zijn dat de VS al decennia lang een eigen ruimtevloot heeft. De hacker Gary McKinnon schijnt op aanwijzingen daarvoor gestoten te zijn.
  https://www.wired.com/2006/06/ufo-hacker-tells-what-he-found/
  Het zou tegelijkertijd een verklaring kunnen zijn waarom defensie in de VS vele en vele miljarden heeft “kwijtgeraakt”.”

  @Paul interessant! Wat voor aanwijzingen heeft die Gary McKinnon dan? Heeft hij foto ‘s van die ruimtevlucht?

 13. “ Tegelijkertijd lijkt het erop dat de Amerikanen uiteindelijk, al dan niet op basis van de Duitse (her)ontdekkingen, deze technologie ook in hun bezit hebben gekregen.
  Het schijnt zelfs zo te zijn dat de VS al decennia lang een eigen ruimtevloot heeft. De hacker Gary McKinnon schijnt op aanwijzingen daarvoor gestoten te zijn.
  https://www.wired.com/2006/06/ufo-hacker-tells-what-he-found/
  Het zou tegelijkertijd een verklaring kunnen zijn waarom defensie in de VS vele en vele miljarden heeft “kwijtgeraakt”.”

  @Paul Interessant! Wat voor aanwijzingen heeft die Gary McKinnon dan? Heeft hij foto ‘s van die ruimtevloot?

 14. Angele van Oosterom zegt

  Hoi Stijn/Paul. Dank voor jullie reacties. Ik heb twee citaten van jullie van resp. 14 mei en 10 juni j.l. op deze AB van 13 april j.l. aangehaald in mijn nieuwe artikel. Ik vond ze interessant. Verder probeer ik zoveel mogelijk te lezen en over deze Duitse verhalen heb ik niet eerder gehoord. Wel natuurlijk dat de Duitse bijdrage vanouds in het algemeen aan rakettechnologie enorm is geweest. Ik ken het klassieke grapje uit de jaren ’60 dat rondwaarde, dat als twee satellieten elkaar ontmoeten ze iig met ‘elkaar kunnen praten’, ze ‘spreken namelijk Duits’ en heb verder ook veel gelezen over operatie Paperclip, Von Braun enz.

  Iets minder bekend zijn denk ik bv de boeken van Kurt Magnus ‘Ŕaketensklaven’ en van Irma Gröttrup ‘Rocket Wife’, echtgenote van Helmut Gröttrup. Magnus werd, net als het echtpaar Gröttrup na de oorlog gedwongen naar de Sovjet-Unie te gaan om te werken (Operatie Osoviakhim). Samen met 500 andere Duitsers o.l.v. Sergei Korolev hielpen ze de Sovjets raketten te ontwikkelen, eerst in Moskou en daarna op het eiland Gorodomlja, in het Seligermeer.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Osoaviakhim
  https://www.abebooks.com/9783933395672/Raketensklaven-Deutsche-Forscher-hinter-rotem-3933395674/plp

  Verder alle lezers, al dan niet met reactie, dank! Het is en blijft omstreden materie maar net als Taede Smedes schrijft probeer ik toch een open blik te houden, Smedes stelt, op blz. 144; “Wat we over het heelal, de aarde en mens weten is indrukwekkend, maar ook beperkt, al helemaal als je de stapel lijken van de wetenschappelijke hypotheses en theorieēn overziet die de wetenschapsgeschiedenis in naam der vooruitgang achter zich heeft gelaten. En als het over ufo’s gaat, kunnen en mogen we de buitenaardse hypothese niet van tafel vegen,” Daarbij in aanmerking genomen dat dit uiteraard niet de enige hypothese is die het ufo-fenomeen verklaart.

Speak Your Mind

*