18 mei 2024

Ingenuity helikopter heeft ‘landingsgestel’ Perseverance teruggevonden

Credits: NASA/JPL-Caltech.

Ik zit met collega-Astroblogger Paul Bakker en onze trouwe metgezellinnen deze week in Hongarije, om daar o.a. te gaan waarnemen. De hoeveelheid Astroblogs van mij zal daarom niet zo hoog zijn en vooral visueel van aard, met leuke plaatjes. Zoals deze hierboven, die gemaakt is met NASA’s Ingenuity helicopter tijdens zijn 26e vlucht. Wat we zien zijn restanten van het landingsgestel, ik noem het maar even zo, waarmee de Perseverance rover én de Ingenuity op 18 februari 2021 door de ijle atmosfeer van Mars afdaalden en uiteindelijk een zachte landing maakten in de Jezero krater op Mars. Verderop zie je de parachute liggen. In de bron meer info erover: NASA.

Share

Comments

  1. Charon zegt

    Net zoals er op de Mount Everest soms grote schoonmaak wordt gehouden lopen er wellicht over 50 jaar astronauten (?) op Mars deze rommel op te ruimen. Want rommel maken daar zijn we goed in !

Speak Your Mind

*