13 april 2024

NASA wijst 13 gebieden bij de Zuidpool van de maan aan voor de bemande maanlanding van Artemis III

De 13 kandidaat-landingsplekken van Artemis III. Elk gebied is ongeveer 15 x 15 km. Credit: NASA

De NASA heeft de namen bekendgemaakt van 13 kandidaat – gebieden in de buurt van de Zuidpool van de maan waar de bemande Artemis III missie zal gaan landen, volgens de planning in 2025. Het zal dan voor het eerst zijn sinds Apollo 17 in 1972 dat er weer mensen op de maan zullen rondlopen. Eerder deze week werd het lanceerschema van de eerste (onbemande) Artemis bekendgemaakt, mogelijk dat die al op 29 augustus a.s. wordt gelanceerd. Hieronder de namen van de 13 kandidaat-landingsplekken voor Artemis III (zie ook de afbeelding hierboven):

Faustini Rim A
Peak Near Shackleton
Connecting Ridge
Connecting Ridge Extension
de Gerlache Rim 1
de Gerlache Rim 2
de Gerlache-Kocher Massif
Haworth
Malapert Massif
Leibnitz Beta Plateau
Nobile Rim 1
Nobile Rim 2
Amundsen Rim

Alle 13 gebieden zijn ongeveer 15 bij 15 km. In één van deze gebieden zal de Artemis III missie landen. De uiteindelijke plek waar geland wordt binnen zo’n gebied heeft een straal van ongeveer 100 meter. Alle gebieden zijn maximaal zes breedtegraad verwijderd van de Zuidpool van de maan. Daar zijn kraters die continu in de schaduw liggen en waar zich grondstoffen bevinden die voor de bemande missie nodig zijn, zoals waterijs. De Artemis III missie, waarbij onder andere de eerste vrouw in de geschiedenis voet op de maan zal zetten, zal ongeveer 6,5 dagen op de maan verblijven.

Bron: NASA.

Share

Comments

  1. Spannend en voor de continuïteit van de ontwikkeling van de mensheid m.i. noodzakelijk. Het is expansie of verdwijnen.

  2. Enceladus zegt

    Hoe zit het eigenlijk met de onbemensde Artemis-I missie die mogelijk 29 augustus al start? Zijn er camera’s geplaatst op de plaatsen waar normaliter astronauten zouden zitten? Of zitten er dummy’s en camera’s in? Krijgen we begin september spectaculaire beelden als Artemis-I de Dark Side of the Moon filmt? En wordt dit alles ergens allemaal uitgezonden? Zo ja, dan blijf ik er beslist voor thuis!

    Groet,
    Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*