7 juni 2023

“Bliksems” op de maan waargenomen

BREAKING: Voor het eerst hebben wetenschappers bliksem op de maan waargenomen. De observatie is verricht door de recent gelanceerde Lirpa-1 satelliet, die een bliksemdetector aan boord heeft. De elektrische ontladingen houden wellicht verband met de vreemde lichtflitsen die al langer op de maan worden waargenomen, de zogenaamde Transient lunar phenomenon. Hoe de ontladingen precies ontstaan is momenteel onduidelijk. Dit nieuws is vers van de pers, dus later snel meer.

Lunar Electric Phenomenon

De ontladingen op de maan weergegeven in kleur.

Share

Comments

 1. Ton van den Goorbergh zegt

  Toen de Lirpa-1 vorig jaar op de eerste dag van dezelfde maand gelanceerd werd, was het vermoede, dat nu dus bevestigd is, dat dit onderhavige fenomeen zou kunnen gebeuren, bevestigd. Knap staaltje techniek.

 2. Leuke 1 april grap.

 3. Avatar foto Obelix zegt

  Ik heb altijd al wel gedacht dat de atmosfeer van de maan ons nog wel bijzondere fenomenen zou opleveren.

  Paul

 4. Ik weet niet of jullie het gezien hebben, maar daar zit een maanmannetje een dikke pijp te roken in een rolstoel… vergroot het plaatje eens uit 😀

 5. Avatar foto Obelix zegt

  Men vindt het vooral zo jammer dat, na Terra, nu ook Luna naar de Bliksem gaat. Te vrezen zal dat er weer veel geDonder van komt.

  Paul

  Oh ja, nu ik toch lekker dom aan het zeuren ben, wil ik dan de volgende toepasselijke song vast voorstellen voor de Astro Top 2023 die ongetwijfeld komt.
  Patrick met ‘Donder Bliksem’
  https://youtu.be/t3CZsHg3wa8

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: