2 december 2023

Reageer op: diwaterstofoxide in ons voedsel!

Home Forums Astrocorner diwaterstofoxide in ons voedsel! Reageer op: diwaterstofoxide in ons voedsel!

#64931
Avatar fotoMonique
Sleutelbeheerder

Dan heb ik nog veel schokkendere informatie. Wel eens van Monsanto gehoord? Wereldwijd proberen grote zaadbedrijven de macht over onze groente te krijgen. Zo zegt Monsanto, een Amerikaanse multinational, dat ze een broccoli hebben uitgevonden die makkelijker te oogsten is. Monsanto, producent van bestrijdingsmiddelen, genetisch gemodificeerde gewassen en ’s werelds grootste zaadbedrijf wil de rechten van deze broccoli exclusief claimen, oftewel patenteren.

Deze methode is omstreden, wetenschappers en politici maken zich zorgen. Wat betekent het voor onze voedselzekerheid als multinationals de baas worden over onze groente? Zembla onderzoekt de Monsanto methode.

Dit is echt niet fris hoor. Jaren geleden waren er al verontrustende berichten over Monsanto op sites als Niburu enzo. Ook over die kankerverwekkende bestrijdingsmiddelen van Roundup. Als men op straat aan willekeurige mensen vroeg of ze wel eens van Roundup en hun producten gehoord hadden, haalden ze hun schouders op. Het lijkt allemaal zo mooi, alles onkruidvrij.

Quote: Monsanto, marktleider in genetisch gemodificeerde gewassen en producent van bestrijdingsmiddelen, is