7 februari 2023

42.000-jaar oude wormen herleefden in Rusland

Home Forums Astrocorner 42.000-jaar oude wormen herleefden in Rusland

Tags: ,

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #92582
  Stijn
  Deelnemer
  Russische wetenschappers beweren dat ze met succes nieuwe wormen hebben doen herleven die bevroren waren in permafrost. De rondwormen, die werden verzameld in twee verschillende regio’s van Siberië, waren bevroren sinds het Pleistoceen-tijdperk voordat ze weer tot leven werden gebracht in petrischalen in een laboratorium in de buurt van Moskou. Van de 300 wormen die werden verzameld voor de studie, vertoonden slechts twee van hen tekenen van leven. “We hebben de eerste gegevens verkregen die het vermogen van multicellulaire organismen voor langdurige cryobiose in permafrostafzettingen van de Noordpool aantonen”, schreven de onderzoekers. De doorbraak betekent dat deze wormen waarschijnlijk de oudste levende dieren op aarde zijn. “Onze gegevens demonstreren het vermogen van multicellulaire organismen om langdurig (tienduizenden jaren) cryobiose te overleven onder de omstandigheden van natuurlijke cryoconservatie”, schreven de wetenschappers. “Het is duidelijk dat dit vermogen suggereert dat de Pleistocene nematoden enkele adaptieve mechanismen hebben die van wetenschappelijk en praktisch belang kunnen zijn.” Als hun overlevingsmechanisme geïsoleerd en begrepen kan worden, kan het van onschatbare waarde zijn. De vondst is ook een goed voorteken voor de ontdekking van levensvormen op andere werelden.
  #92615
  Wybren de Jong
  Deelnemer

  Geloof je het zelf? Of is dit een vb. van nepnieuws c.q. alternatieve feiten?

  #92623
  Stijn
  Deelnemer

  Deze twee geslachten rondwormen zijn niet de eersten die na langdurige cryobiose weer tot leven zijn gekomen. Zo werd de Antarctische Plectus murrayi na 25,5 jaar weer wakker en ook de rondworm Tylenchus polyhypnusging na 39 jaar weer verder met zijn leven. Ook werd er al eerder het grootste virus ter wereld uit het perfmafrost gehaald. Deze was voor maar liefst 30.000 jaar ingevroren maar nadat de onderzoekers hem wakker maakte, bleek hij nog in uitstekende staat te zijn.

  Link >>> https://www.scientias.nl/grootste-virus-ter-wereld-uit-permafrost-gehaald-en-gebruikt-om-organismen-te-infecteren/  <<<
  Link >>> https://www.scientias.nl/ingevroren-rondwormen-komen-na-40-000-jaar-weer-tot-leven/  <<<
  #92625
  Stijn
  Deelnemer

  Deze twee geslachten rondwormen zijn niet de eersten die na langdurige cryobiose weer tot leven zijn gekomen. Zo werd de Antarctische Plectus murrayi na 25,5 jaar weer wakker en ook de rondworm Tylenchus polyhypnusging na 39 jaar weer verder met zijn leven. Ook werd er al eerder het grootste virus ter wereld uit het permefrost gehaald. Deze was voor maar liefst 30.000 jaar ingevroren maar nadat de onderzoekers hem wakker maakte, bleek hij nog in uitstekende staat te zijn.

  Grootste virus ter wereld uit permafrost gehaald en gebruikt om organismen te infecteren

  Ingevroren rondwormen komen na 40.000 jaar weer tot leven

   

   

  #92626
  Stijn
  Deelnemer

  @Wybren

  Het is geen nepnieuws. Zie de andere links die ik geplaatst heb.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.