17 juni 2019

Aliens bestaan op manieren waarvan we ons geen voorstelling kunnen maken.

Home Forums Astrocorner Aliens bestaan op manieren waarvan we ons geen voorstelling kunnen maken.

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Opportunity Opportunity 1 jaar, 1 maand geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #91234
  Opportunity
  Opportunity
  Bijdrager

  Onderzoekers van de Universiteit van Cadiz in Spanje zeggen dat aliens er mogelijk heel anders uitzien dan we denken. Wetenschappers die speuren naar buitenaardse beschavingen verwachten doorgaans dat aliens eruitzien als mensachtigen. Als gevolg van deze aanname zien we buitenaards leven dat zich recht onder onze neus bevindt misschien over het hoofd, zeggen de Spaanse onderzoekers.

  De studie, die gepubliceerd is in het tijdschrift Acta Astronautica, bespreekt de mogelijkheid dat buitenaards leven bestaat op manieren die mensen letterlijk niet kunnen begrijpen. “We proberen andere mogelijkheden te overwegen,” zei neuropsycholoog Gabriel de la Torre, die meewerkte aan de studie. Hij denkt aan wezens die zich kunnen manifesteren in dimensies die we niet kunnen waarnemen, wellicht door middel van intelligenties gebaseerd op donkere materie of energie, waar bijna 95 procent van het universum uit bestaat.

  “Er is ook een mogelijkheid dat er nog andere universa bestaan, zoals blijkt uit onderzoek van Stephen Hawking en andere wetenschappers,” zei De la Torre. De onderzoekers wijzen erop dat onze verwachtingen ons vaak misleiden. Dat lieten ze zien aan de hand van een experiment. Ze vroegen 137 mensen om te bepalen of structuren in een aantal luchtfoto’s natuurlijk waren of door mensen gemaakt.

  In één van de foto’s verstopten de wetenschappers een afbeelding van een gorilla. De participanten deden wat er van hen werd gevraagd, maar de meesten zagen de gorilla niet omdat ze er niet specifiek naar zochten. Om diezelfde reden vinden astronomen en de wetenschappelijke gemeenschap als geheel geen buitenaards leven omdat ze bepaalde verwachtingen hebben en dus veel dingen over het hoofd zien. Als we niet weten waar we naar moeten zoeken, zullen we waarschijnlijk ook niets vinden.

  Bronnen:

  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S009457651731706X?via%3Dihub

  https://phys.org/news/2018-04-cosmic-gorilla-effect-aliens.html

  https://nypost.com/2018/04/11/aliens-may-exist-in-ways-we-cant-even-imagine/

  http://bgr.com/2017/10/24/do-aliens-exist-ocean-world-hypothesis/

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.