19 augustus 2022

Asteroïden kunnen worden omgezet in sterrenschepen

Home Forums Astrocorner Asteroïden kunnen worden omgezet in sterrenschepen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #91316
  Stijn
  Deelnemer

  Onderzoekers hebben het idee geopperd om een ??asteroïde uit te hollen en te gebruiken om tussen de sterren te reizen. Het klinkt misschien als iets uit een roman van Arthur C. Clarke, maar het idee om asteroïden te gebruiken als raamwerk voor multigenerationele interstellaire schepen zou eigenlijk enige verdienste kunnen hebben.

  Bekend als het Evolving Asteroid Starship, het concept is bedacht door het Team Starship Team van de TU – een groep studenten en onderzoekers die een passie delen voor interstellaire ruimtevluchten.
   Gezien de hoeveelheid tijd die een dergelijke reis zou kunnen duren, zou duurzaamheid op lange termijn cruciaal zijn.
  “We hebben zelfonderhoudende en evolueerbare ruimtetechnologie nodig die de vele decennia kan doorstaan ??die nodig zijn om van ons zonnestelsel naar een ander te reizen”, zei teamoprichter Angelo Vermeulen.
  “Als onderdeel daarvan kijken we naar het soort regeneratief levensondersteunend systeem dat is gepionierd door het ESA-geleide MELiSSA-programma (Micro-Ecological Life Support System Alternative).”
  Het team heeft ook gesuggereerd dat het schip bijna als een levend organisme zou moeten handelen.
  “Een ruimteschip moet dus ook in staat zijn om te evolueren,” zei Vermeulen.
   “Tenslotte is terugkeren naar de aarde om problemen aan te pakken, zoals we zagen tijdens de volgende missies naar de maan, niet mogelijk. Het schip moet zich kunnen gedragen als een levend organisme dat grondstoffen gebruikt die beschikbaar zijn in de ruimte, zoals asteroïden.”
  “Deze kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld brandstof en bouwmaterialen.”
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.