19 oktober 2018

Het lozen van behandelde insecten

Home Forums Astrocorner Het lozen van behandelde insecten

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Monique Monique 12 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #88191
  Monique
  Monique
  Sleutelbeheerder

  Wat gebeurt hier? Het massaal dumpen van “behandelde” insecten boven geselecteerde gebieden. De Amerikaanse overheid en de Steriele-insecten-techniek.

  De video:
  UFO Seekers, Tim Doyle en z’n vrouw Tracy gaan op onderzoek uit.
  Tracy was het plaatselijke luchtverkeer aan het observeren toen haar wat opviel. Het vliegtuigje wat zij volgde vloog steeds in een perfect roosterpatroon op en neer.
  Zij maakte een foto van het vliegtuig met dat via GPS te volgen was. Zo werd het vliegpatroon duidelijk.
  Het vloog over kleine steden, boerenland en olievelden.
  Was dit een binnenlands bewakingsvliegtuigje?

  Tim en Tracy zochten verder uit waar het vliegtuigje was vertrokken, welk vliegveld etc.
  Het vliegtuigje was opgestegen vanaf het Bop Hope vliegveld in California.
  Ze ontdekte dat het geregistreerd was onder de maatschappij van Dynamic Avlease Inc.
  Dat doet o.a in sproeivliegtuigen.
  Het vliegtuigje was geland op een plaatselijk vliegveld in Bakersfield waar zij vervolgens heenreden. Daar aangekomen maakte ze snel een paar foto’s het vliegtuig met het registratienummer N53W
  Bij het inzoomen zagen ze aan de achterkant onderaan het toestel een soort apparaat.
  Tracy ontdekte dat Dynamic Avlease hetzelfde als Dynamic Aviation te Virginia is.
  Dynamic Aviation bezit een aantal vliegtuigen en staat onder anderen bekend om Steriele-insecten-techniek (https://nl.wikipedia.org/wiki/Steriele-insecten-techniek)

  ———————————————————————————-
  De steriele mannetjes-techniek of steriele insecten-techniek (SIT) is een methode van biologische bestrijding, door miljoenen steriele insecten vrij te laten. De losgelaten insecten zijn meestal mannetjes, omdat het vrouwtje meestal de schade veroorzaakt door het leggen van eitjes, of bloed te drinken van mensen zoals bij muggen. De steriele mannetjes wedijveren met de wilde mannetjes voor wijfjes. Als een wijfje met een steriele man paart komen er geen nakomelingen, en dus is de volgende generatie kleiner. Door de procedure te herhalen kan men een populatie helemaal weg krijgen, al is het nuttiger te denken over beheersing van een populatie dan over uitroeiing.

  De techniek is succesvol gebruikt om de schroefwormvlieg (Cochliomyia hominivorax) uit te roeien in delen van Noord-Amerika. Er zijn ook veel successen geweest in het beheersen van soorten fruitvliegjes, met name de Mediterrane fruitvlieg (Ceratitis capitata). Ook wordt de techniek gebruikt bij de bestrijding van de uienvlieg.

  Insecten worden meestal door bestraling gesteriliseerd, waardoor de pasgesteriliseerde insecten verzwakt kunnen raken, zodat ze minder goed kunnen wedijveren met wilde mannetjes. Andere steriliseertechnieken blijken juist de mogelijkheden om te paren van de insecten te vergroten.

  Pioniers van de techniek waren in de jaren 1950 de Amerikaanse entomologen Dr. Raymond C. Bushland en Dr. Edward F. Knipling. Voor hun werk ontvingen ze de World Food Prize van 1992.
  ———————————————————————————

  Het lozen van dit soort insecten gebeurt wekelijks in Californië. Elke vlucht worden zo’n 3 tot 5 miljoen insecten gedropt boven dichtbevolkte gebieden.
  Op overheidswebsites kun je dit alles nalezen (insecten die bestraald zijn en waar ze die vervolgens lozen.)

  Tim maakt zich ongerust want uiteindelijk zal de populatie van nieuwe insecten (door onvruchtbaarheid) elke generatie verminderen.

  Andere diensten van dit bedrijf doen werk voor het leger. Zo ontdekte zij ook andere vluchtpatronen in het programma (sprayvluchten)
  Men zegt dat het allemaal onschadelijk is voor de mensheid, maar wat doen die chemische middelen in onze producten zoals koffie?

  In Nederland:
  Bestrijding uienvliegen http://www.degroenevlieg.nl/bestrijding-uienvliegen/
  Een krachtige techniek om schadelijke insecten te verdelgen
  https://www.nucleairforum.be/thema/voeding/een-krachtige-techniek-om-schadelijke-insecten-te-verdelgen
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Uienvlieg

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.