2 februari 2023

Joeri Gagarin

Home Forums Astrocorner Joeri Gagarin

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #59629
  Avatar fotoMonique
  Sleutelbeheerder

  In 1968 kwam Gagarin plotseling om het leven bij een ongeluk met een MiG-15 straaljager, tijdens een trainingsvlucht. De exacte toedracht van het ongeluk is nooit bekend geworden.
  Note: De tekst die in de Wikipedia daar meer over vertelde is sinds 14 oktober 2014 om 08:26 weggehaald (gisteren)

  Wat v

  #59646
  rudiev
  Deelnemer

  Je heb het Internet Archrive Wayback Machine welke om bepaalde tijden snapshots van sites maakt. Waarschijnlijk wordt er met een bepaalde chechsum gekeken of de pagina verandert is en dan kan er een nieuwe snapshot gemaakt worden. Ene site lijkt meer snapshots te hebben dan andere dus vandaar vermoed ik zoiets.
  http://archive.org/web/

  Vorige snapshot van 18 juli 2014:
  http://web.archive.org/web/20140718205627/https://nl.wikipedia.org/wiki/Joeri_Gagarin

  Gagarin kwam op 27 maart 1968 op 34-jarige leeftijd om het leven bij een ongeluk met een MiG-15 straaljager, tijdens een trainingsvlucht nabij Moskou. Ook zijn copiloot kwam hierbij om het leven. De exacte toedracht van het ongeluk is nooit bekend geworden [1]. Midden 2013 beweerde Aleksej Leonov, de eerste man die een ruimtewandeling maakte, tijdens een interview op RT dat hij het offici

  #59660
  Avatar fotoMonique
  Sleutelbeheerder

  Te gek zeg! Ik wist dat helemaal niet. Ik zag alleen ineens dat kleine nummertje 1 aan het eind. Daar klikte ik dan maar eens op en zag dat het sinds gisteren veranderd was. Eerste reactie die bij mij opkwam was ’te laat’ 😀
  Het is niet te hopen dat dit met alles zo op Wikipedia gaat. Dan denk je wat wijzer te zijn geworden en dan is het de andere dag helemaal anders of foetsie.

  Dan nu nog die video van Joeri’s weduwe. Maar dat was minstens een jaar of 3 geleden. Ik weet dat interessante filmpjes nogal eens verdwijnen op YouTube. Hoe vaak is een heel YouTube account ineens verdwenen. Hoe vaak worden rechten geschonden en zijn video’s niet meer te bekijken.

  In de video (hierboven) van de eerste Russische vrouw in de ruimte zegt zij dat hun land liever kiest voor samenwerking omdat het niet wenselijk is dat

  #59884
  Avatar fotoEnceladus
  Deelnemer

  Monique schreef:
  “k zag jaren geleden een YouTube filmpje waarin de weduwe van Joeri Gagarin op oudere leeftijd een interview gaf (bij haar thuis) Zei vertelde dat in 1968 twee militaire functionarissen bij haar thuis kwamen met die onprettige mededeling over haar man. Alleen waren zij wat te vroeg, want Valya had nog kort daarvoor contact met haar man gehad. Zij werd daar heel verdrietig van. Ik kan het ontroerende filmpje zo gauw niet meer vinden helaas.”

  Wil je daarmee zeggen dat Gagarin vermoord is en die militaire functionarissen wisten dat hij vermoord zou worden, maar iets te vroeg bij mevrouw Gagarin arriveerden? Zo ja, waarom zou men Gagarin hebben vermoord?

  groet,
  Gert (Enceladus)

  #59885

  Bij Wikipedia kan je altijd opzoeken wat er gewijzigd is. Daar is dus niet een omweg voor nodig zoals de Internet WayBack Machine. Zo is de wijziging over de tekst terug te vinden op http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Joeri_Gagarin&diff=prev&oldid=42271015

  Wikipedia gebruiker “Saschaporsche” heeft op 14 oktober 2014 om 8:25 de tekst verwijderd met als reden: “Correcties, gedeelte tekst geschrapt over speculatie oorzaak van het ongeval”.

  Mocht je het niet eens zijn met een aanpassing van de tekst dan is met de bewuste gebruiker in dialoog te gaan: http://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:Saschaporsche Zo te zien is deze gebruiker heel actief op Wikipedia.

  Op deze wijze is Wikipedia een encyclopedie van en voor iedereen.

  #59886
  Avatar fotoMonique
  Sleutelbeheerder

  1- Alexey Leonov (commissielid in de regering van 1985) had inzage in het rapport met de ware toedracht van het ongeluk.
  Even terug naar 1968. Leonov, Gagarin’s kosmonautcollega, die destijds met een parachutetraining bezig was hoorde vanuit de verte twee enorme knallen na elkaar met 1

  #59888
  Avatar fotoMonique
  Sleutelbeheerder

  Nog beter 😉

  #59890

  Leonov, Gagarin

  #59891
  Avatar fotoMonique
  Sleutelbeheerder

  Oh, maar dat is gelijk een check. Ik had de info van hier:

  http://de.wikipedia.org/wiki/Juri_Alexejewitsch_Gagarin

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.