3 oktober 2022

Mannen, vrouwen en seks in de ruimte?

Home Forums Astrocorner Mannen, vrouwen en seks in de ruimte?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #59114
  Avatar fotoMonique
  Sleutelbeheerder

  Seks in de ruimte zou kunnen leiden tot levensbedreigende ziekten.

  Experimenten op planten hebben aangetoond hoe verandering in zwaartekracht cellen beschadigt en zo gevaarlijke ziektes kan uitlokken. ‘Zero gravity’ zou een grote impact hebben op de lichaamsprocessen die betrokken zijn bij voortplanting, hersenaandoeningen en zelfs kanker. ‘We weten al langer dat mensen, dieren en planten ontstaan zijn als reactie op de zwaartekracht van de aarde en dat veranderingen voelbaar zijn’, klinkt het.

  Ruimteseks

  Hoewel mensen al meer dan 50 jaar in de ruimte zweven, blijft het gissen of er sinds de introductie van gemengde bemanningsleden (1983) al vrijpartijen zijn geweest. NASA verbiedt seks niet expliciet, maar roept op om ten allen tijde professionele standaarden hoog te houden.

  Toch is het ondenkbaar dat ruimteseks nooit zal gebeuren, zeker nu de bemande missies naar Mars wellicht jaren zullen duren. Een hoop seksueel gefrustreerde astronauten behoort wellicht niet tot het scenario. Bovendien zou seks ook een natuurlijk deel van het leven zijn op een basis op Mars of de maan, zeker als men wil streven naar een zelfvoorzienende gemeenschap. En dan is er nog Virgin Galactic die toeristische ritjes in de ruimte willen lanceren vanaf volgend jaar. Ze zouden zelfs al een aanbod van 1 miljoen dollar gekregen hebben om een Sex-in-Space film te maken.. En dan is er nog Virgin Galactic die toeristische ritjes in de ruimte willen lanceren vanaf volgend jaar (dit jaar?) Ze zouden zelfs al een aanbod van 1 miljoen dollar gekregen hebben om een Sex-in-Space film te maken.

  Zwaartekracht

  Biologen aan de universiteit van Montreal hebben ontdekt dat zwaartekracht het ‘wegverkeer’ van de cellen regelt die instaan voor de groei en werking van de mannelijke voortplantingsorganen in de stuifmeelbuis van planten.
  De binnenkant van dierlijke en plantaardige cellen zijn als een stad, met fabrieken (organellen) die zorgen voor energieproductie en afvalverwerking. Een netwerk van snelwegen binnen de cellen zorgt voor communicatie tussen deze fabrieken en vracht die binnen en buiten de cel moet worden gebracht. ‘Intracellulair transport is bijzonder gevoelig voor storingen, met dramatische gevolgen voor de celfunctie. Hoe groot de impact van een gewijzigde zwaartekracht precies is, is nog niet voldoende onderzocht’, verklaart professor Geitmann.

  Bron: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2292870/Bad-news-220-mile-high-club-Researchers-sex-space-lead-life-threatening-illnesses.html
  Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3409243/2013/03/14/Seks-in-de-ruimte-is-gevaarlijk.dhtml
  —————————————————————————————————————————

  Rudie linkte deze video waarin je ziet wat er gebeurt wanneer je een doekje met water uitwringt.

  Haren wassen in de ruimte

  Naar bed, naar het toilet en tanden poetsen in de ruimte:

  Het toilet is wel een kwestie van goed positioneren als je een brief naar Darmstadt wilt sturen 😀
  Zijn er nog meer brandende vragen of opmerkingen over mannen en vrouwen in de ruimte? Je kunt heftige vragen ook op een andere manier omschrijven. Menselijke lichaamsdelen kun je vervangen door namen van groenten, fruit of chocola (hahaha, gekheid maar toch)

  #59239
  rudiev
  Deelnemer

  Sex in de ruimte kan nog wel, maar voortplanten lijk mij voor grote problemen zorgen. Het is al bekend dat botsterkte en spiermassa afnemen tijdens zero-gravity, dit lijk mij dan helemaal funest voor het ongeboren kind wat zich dan in zero-gravity moet gaan ontwikkelen.
  Zelfs verminderde zwaartekracht zoals op de maan of mars zal denk ik al voor problemen kunnen zorgen. Het koloniseren zou dan misschien nog kunnen, maar voortplanten zal wellicht onmogelijk zijn.
  Met de zwaartekracht zal zeker rekeningen gehouden moeten worden willen we ooit eens andere planeten in andere zonnestelsels gaan koloniseren. Het leven op aarde is afgestemt op de aardse omstandigheden, dus een exoplaneet voor kolonisatie zal sterke gelijkenis met de aarde moeten vertonen wat onder andere zwaartekracht betreft. Ik geloof wel dat aards leven zich kan aanpassen, maar daar zal wel een evolutionair stapje voor nodig zijn.

  #59249
  Avatar fotoMonique
  Sleutelbeheerder

  Misschien is de mens wel het krachtigste wezen in het universum.
  Dankzij de omstandigheden op aarde

  rudiev
  Deelnemer

  Haha nu je zegt dat de mens het krachtigste wezen is door de aardse omstandigheden moet ik gelijk aan de film john carter denken. Was pas op tv en die kon heel erg hoog springen op mars doordat de zwaartekracht wat minder is. Vliegen als superman zat er nog niet in, ondanks dat het film was 🙂

  De idee

  #59414
  Avatar fotoMonique
  Sleutelbeheerder

  Leuk dat bovenste filmpje Rudie. Toevallig alleen mannen tegen de wand O_O Ik heb nog een ander filmpje wat niks met het onderwerp te maken heeft, maar zoooooooooooo gaaf!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.