11 augustus 2022

Noodlanding op honkbalveld van een paramotorvlieger

Home Forums Astrocorner Noodlanding op honkbalveld van een paramotorvlieger

Tags: 

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #51982
  Monique
  Sleutelbeheerder

  Een paramotor of gemotoriseerd glijscherm is luchtvaartuig dat bestaat uit een glijscherm, ook parapente genoemd, een soepele uit stof gemaakte vleugel waarmee zweven mogelijk is, samen met een motor die ofwel op de rug van de piloot gedragen wordt of geplaatst is op een onderstel op drie of vier wielen (ook trike genoemd). Deze sport wordt in Nederland snorvliegen genoemd. In tegenstelling bij glijschermen waarbij je dynamische winden (hellingswinden) of thermische winden moet hebben om te kunnen vliegen en waar je meestal vertrekt van een helling of aan een lier, is het opstijgen op een horizontaal terrein perfect mogelijk met de paramotor. Het ruimtevaartuig Hermes, het ruimtetuig van de ESA (European Space Agency), maakt van het paramotorprincipe dankbaar gebruik.
  Je kunt hier spreken van een volwaardig vliegend tuig omdat het perfect bestuurbaar is een zowel kan stijgen, dalen als horizontaal blijven.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Paramotor

  Een paramotorvlieger verkeert in een lastige situatie. Nadat zijn hoofdmotor uitvalt, slaagt hij erin om een noodlanding op een nabijgelegen honkbalveld te maken.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.