26 februari 2024

Omniversum, A beautiful Planet

Home Forums Astrocorner Omniversum, A beautiful Planet

Tags: 

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #87598
  Avatar fotoMonique
  Sleutelbeheerder

  Dat was 45 minuten lang genieten! Prachtige beelden in de ruimte en een kijkje bij de astronauten aan boord van het International Space Station.

  Samantha Cristoforetti zie je in het ISS koffie maken en ze helpt Barry Wilmore bij het uittrekken van z’n astronautenpak. Dat gaat niet zo eenvoudig.

  Een van de astronauten zei dat hij in de ruimte 6 cm langer was geworden, maar op aarde ben je die zo weer kwijt. Ze ontdekte ook dat je ogen slechter worden aan boord. Of dat later op aarde weer goedkomt weet ik niet…hmm.

  Als Barry Wilmore buiten het ISS aan het werk is dan voelt het door zijn handschoenen heen alsof zijn vingertoppen in de fik staan zodra de zon daarop schijnt, zo vertelde hij.

  Een wereld zonder grenzen, behalve tussen India en Pakistan. Die grens is duidelijk te zien vanuit de ruimte.

  A BEAUTIFUL PLANET
  Filmduur: 45 minuten
  Nederlands ingesproken door André Kuipers

  Sluit je aan bij de astronauten Wilmore, Virts en Cristoforetti en ervaar hoe zij vanuit het International Space Station neerkijken op onze aarde. De astronauten maakten prachtige nachtopnamen van de miljarden lichtjes die de aarde verlichten. Hoewel dit spectaculaire beelden oplevert, is hierop ook goed te zien welk effect de steeds groter wordende wereldbevolking op de aarde heeft. Vanuit de ruimte zien de astronauten duidelijk de ontbossing, kleiner wordende gletsjers en bosbranden. Naast observatie behoort het kweken van sla en medische onderzoeken tot hun taak. A beautiful planet geeft een mooi beeld van het leven in het ruimtestation; hoe was je je haren, hoe wordt er gerecycled en hoe vier je kerst in de ruimte? Grijp deze kans om voor even astronaut te zijn en leer meer over de plek die we thuis noemen.

  De astronauten maakten de unieke opnamen voor de film met een digitale camera. Door het gebruik van deze camera’s zal het beeld niet altijd de hele koepel vullen.

  Trailer:

  #87778

  Hoi Monique, van de film staat in Ruimtevaart 2016/4 op pagina 34 een leuke recensie van de film(avond). Aan de film toen vooraf gingen lezingen en de avond was georganiseerd door de NVR. gr. Angele

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.