27 mei 2019

Organische moleculen gevonden op Enceladus

Home Forums Astrocorner Organische moleculen gevonden op Enceladus

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Opportunity Opportunity 11 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #92034
  Opportunity
  Opportunity
  Bijdrager

  Wetenschappers hebben vastgesteld dat de ijzige maan van Saturnus ‘alle basisvereisten heeft voor het leven zoals wij het kennen’.
  Toen het cassini-ruimtevaartuig van de NASA monsters pluimen materiaal verzamelde die in de ruimte waren gegooid tijdens een van de laatste flyby’s van Enceladus, ontdekte het verleidelijk bewijs van complexe organische chemie.

  Na een gedetailleerde analyse van deze bevindingen hebben wetenschappers onthuld dat Enceladus, net als de aarde, alles heeft wat het leven nodig heeft om zich te ontwikkelen.

  “Complexe organische moleculen bieden niet noodzakelijk een leefbare omgeving, maar aan de andere kant zijn ze een noodzakelijke voorloper voor het leven”, zei onderzoeksleider dr. Frank Postberg. “Voorheen was onbekend of complexe organische chemie plaatsvindt op Enceladus – en nu weten we het.”

  Enceladus wordt, zoals de maan Europa van Jupiter, verondersteld thuis te zijn in een ondergrondse oceaan. Hydrothermale ventilatieopeningen op de vloer van deze oceaan zouden de perfecte plaats kunnen zijn voor primitieve buitenaardse levensvormen om te gedijen.

  “Waterstof levert een bron van chemische energie die microben ondersteunt die in de oceanen van de aarde leven in de buurt van hydrothermale ventilatieopeningen,” zei co-auteur Dr Hunter Waite.

  “Als je eenmaal een potentiële voedselbron voor microben hebt geïdentificeerd, is de volgende vraag die je moet stellen ‘wat is de aard van de complexe organische stoffen in de oceaan?’ Dit artikel is de eerste stap in dat begrip – complexiteit in de organische chemie die onze verwachtingen te boven gaat. ”

  https://www.independent.co.uk/news/science/enceladus-alien-life-saturn-moon-discovery-nasa-esa-cassini-extraterrestrial-a8419566.html

   

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.