27 mei 2019

Rusland waarschuwt voor dodelijke gemuteerde ruimtebacteriën

Home Forums Astrocorner Rusland waarschuwt voor dodelijke gemuteerde ruimtebacteriën

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Opportunity Opportunity 10 maanden, 3 weken geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #92163
  Opportunity
  Opportunity
  Bijdrager
  Bacteriën die muteren tijdens een reis naar de ruimte kunnen een bedreiging voor het leven op aarde worden, beweren wetenschappers. Buitenaardse wezens zijn misschien niet de enige biologische bedreiging vanuit de ruimte – dat wil zeggen, volgens Russische wetenschappers die hebben onderzocht wat er gebeurt wanneer bacteriën die erin zijn geslaagd om een ??reis naar de ruimte te overleven, deze daadwerkelijk terug naar de aarde maken.
  Een langlopend Russisch experiment met de naam Biorisk heeft onthuld dat micro-organismen aan de buitenkant van het internationale ruimtestation zo zijn gemuteerd dat ze agressiever en resistenter tegen antibiotica zijn.
  Er is een kans dat deze gemuteerde bacteriën een significant risico voor het leven hier op aarde kunnen vormen.
  “Hypothetisch, in de verre toekomst, kan de komst van vreemde substanties van andere planeten naar de Aarde mogelijk zijn, evenals naar andere planeten van de Aarde”, schreven wetenschappers in een rapport over de bevindingen.
  “Bovendien wordt het gevaar veroorzaakt door terrestrische micro-organismen die uit de ruimte zijn teruggekeerd na een andere planeet te hebben bezocht en op een onbekende manier in de atmosfeer zijn getransformeerd.”
  Er worden nu pogingen ondernomen om manieren te ontwikkelen om besmetting door dergelijke organismen in de toekomst te voorkomen.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.