2 juli 2022

Websites van Adrianus V

Hier enkele websites van Adrianus V (Arie Nouwen):

Comments

 1. E. van Dijken zegt

  Goedendag Hr. Nouwen,

  M.b.t. het onderwerp “Big Bang” het volgende:

  Ik heb daar een bepaalde gedachte over dat ik nergens anders kan spuien. Ik weet ook niet of u een dergelijk verhaal wil lezen, bedacht door een volstrekte leek maar wel een die er buitengewoon in geïnteresseerd is. Het is tenslotte het onstaan van (het huidige) alles…

  Tot nu toe heb ik mijn gedachten hierover in een ruw computerdocument gestopt maar als u het wel wil lezen, dan zal ik er een zo goed mogelijk lopend verhaal van maken.

  Wilt u deze vraag niet op internet plaatsen?

  Vriendelijke groet,
  Eric van Dijken

 2. Gert1904 zegt

  Beste Eric van Dijken,

  Deze reactie is door uzélf op “Het Internet” geplaatst. Daar kan geen mens meer iets aan doen.

  Kom maar op dat ruw computerdocument. For all to see.

 3. E. van Dijken zegt

  De oerknal, The Big Bang, wat dit nu is, zijn veel verschillende gedachten over. De belangrijkste daarvan is dat destijds alle materie waar het heelal uit bestaat, samengeperst in een zo klein mogelijk pakketje, door singularity explodeerde.

  Bovenstaande regel geeft al aan dat voorstanders van een idee over een statisch heelal, naar mijn smaak aan de foute kant zitten. Want dat kleine pakketje moet ontstaan zijn door iets. Niet statisch maar dynamisch dus.

  Maar daar wil ik het niet over hebben, nee, wat Stephen Hawkins zegt: op het moment dat alle materie maximaal samengeperst was, vond er de singularity plaats waardoor de boel explodeerde.

  Precies dat zou ook kunnen zijn!

  Waarom zou precies op het moment dat alle materie maximaal samengeperst was, singularity optreden? Dat hoeft ook niet!

  Tijdens het ontstaan van het grootst mogelijke zwarte gat, eigenlijk de totale implosie van het heelal dus, trad al singularity op. Dus nog tijdens de implosie trad er explosie op. Want singularity (of een gebeurtenis van gelijke strekking) treed op een bepaald moment op. Onafhankelijk of alle materie opgeslokt is of niet.

  Wat zien we hier gebeuren? Materie waaruit het vorige heelal (!) bestond, explodeert, er komt een onvoorstelbare hoeveelheid energie vrij waardoor er nieuwe elementen ontstaan (misschien niet uitsluitend nieuwe) die van een lagere orde zijn dan voorheen. Nieuwe materie, nieuwe elementen, komt in een onvoorstelbare botsing met materie dat nog aan het imploderen was.

  Zijn de huidige uiterst zeldzame elementen overblijfselen van een vorig heelal?

  Dank u wel voor uw aandacht.

  Eric

 4. Eric, de crux van al die cyclische modellen is dat de implosie van het vorige heelal op een gegeven moment over gaat in een explosie, een gebeurtenis die al een keertje is beschreven (zie https://www.astroblogs.nl/2006/05/14/big-bounce-in-plaats-van-big-bang/) Dus ook hier ben ik bang dat je ideeën – hoe goedbedoeld ook – niet origineel zijn.

 5. Ik denk dat je de link naar je Hyves pagina inmiddels wel kan verwijderen onder Websites van Adrianus V.
  🙂

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.