Site pictogram Astroblogs

Martin Schoenmaker

Ik ben Martin Schoenmaker, bouwjaar 78, vader van 3 jongens en al sinds jongs af aan zie ik regelmatig sterretjes. Sinds eind 2013 actief in de reacties op Astroblogs. Ik stuurde Arie regelmatig mailtjes met nieuwstips die ik weer op andere sites tegenkwam. En dit deed ik blijkbaar zo vaak dat Arie vroeg of ik niet zelf de nieuwtjes om wilde zetten in lezenswaardige blogs op deze website. Ik vind het een grote eer!

Mijn interesse in Astronomie begon al jong. Vele boeken verslonden en net als andere auteurs was ik als kind veel in de bibliotheek te vinden. Ik weet nog goed dat ik een Messier catalogus uit Leiden liet overkomen naar mijn plaatselijke bieb, want dat wilde ik toch wel eens inzien.

Ergens begin jaren 90 kochten mijn moeder en ik een telescoop, volgens mij inmiddels een echte klassieker. Het betreft een telescoop welke door mede blogger Jan Brandt vaak liefkozend als ‘elfje’ wordt bestempeld. De mijne stamt blijkbaar uit de jaren 70 en op fora wordt over dit type, uit die tijd, meestal euforisch gesproken.

Ik ben zelfs aan het fotograferen gegaan (met het Elfje!), maar dan niet op een conventionele manier. Inmiddels is op deze site onder de titel “Astrofotografie voor Dutchies” een heuse blog-reeks ontstaan waar in de eerste blogs het elfje de hoofdrol speelt.

Naast sterren kijken zing ik ze ook nog eens van de hemel (zegt men). Met mijn acappella groep VPS KeK ben ik met enige regelmaat te beluisteren op de podia in Nederland. En om deze hobbies te bekostigen ben ik overdag aan het programmeren bij Thuisbezorgd.nl

Lees hier alle Astroblogs van Martin Schoenmaker.

Mobiele versie afsluiten