Site pictogram Astroblogs

Altijd lachen met die aanhangers van de Platte Aarde theorie

Credit: Jim Cooke/Gizmodo

Credit: POW News

Ik kwam vandaag een vermakelijk stukje amusement tegen in de vorm van een video van Pownews over een recent gehouden Flat Earth conference in Nederland. In de video – verplichte kost voor alle lezers van de Astroblogs om te bekijken – zien we enkele deelnemers aan het woord,  zoals organisator Frans Heslinga, die de mening zijn toegedaan dat we al meer dan vijfhonderd jaar leugens krijgen voorgekauwd over diverse onderwerpen. Zoals daar zijn:

  • de aarde is plat en rond en hij wordt omgeven door een ijsmuur – da’s Antartica. De Noordpool zit in het midden van de schijf.
  • de evolutietheorie klopt van geen kanten
  • dinosaurussen hebben nooit bestaan
  • de mens is nooit op de maan geweest, de maanlandingen zijn een hoax
  • William Shakespeare heeft nooit bestaan
  • Elvis Presley en Lady Diane lopen nog vrolijk rond op deze platte aardkloot
  • De Orlando shootings zijn er niet geweest

Nee serieus, dit is geen grap. Zonder met hun ogen te knipperen, het zweet onder hun oksels te horen klotsen of het schaamrood op hun kaken te krijgen beweren deze mensen dit soort dingen. OK, ik zou over de platte aarde theorie en de maanlandingshoax een massa argumenten kunnen opvoeren en weerwoord geven, hetgeen op de Astroblogs eerder al gedaan is – lees mijn speciale Astro-hoax pagina. Maar ja, de lezers van de Astroblogs kennen die argumenten in de meeste gevallen al en de Aluhoedjes van de Flat Earth Society staan toch niet open voor argumenten, want wij zijn ook lid van het techno-establishment, dat onder aanvoering van de CIA de mensen helemaal op een dwaalspoor brengt. Afijn, kijk zelf maar….

Lezer Chris de Boden had het filmpje op zijn Facebook pagina staan. Chris, bedankt voor deze tip! Bron: Pownews.

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten