Site pictogram Astroblogs

Amerikaanse luchtmachtveteraan klapt uit de school over geheim regeringsprogramma inzake op aarde gecrashte ufo’s

Credit: Peter Lomas/Pixabay

Een Amerikaanse luchtmachtveteraan en voormalig inlichtingenfunctionaris bij het National Geospatial Intelligence Agency, David Charles Grusch, heeft recent onthuld dat de Amerikaanse regering al tientallen jaren op aarde gecrashte voertuigen, van onbekende oorsprong, verzamelt als onderdeel van een geheim programma. Dit programma loopt, aldus Grusch, buiten het Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF) om. Grusch vertegenwoordigde in het verleden enkele jaren het NGA in het UAPTF (Het UAPTF is inmiddels overgegaan in het AARO). Inlichtingenfunctionarissen die van het programma op de hoogte waren kwamen, aldus Grusch, naar hem toe, waarop hij recent, na enkele jaren gezwegen te hebben, uit de school klapte over het programma. De informatie over het programma is, aldus Grusch, door de regering illegaal achtergehouden voor het Amerikaanse Congres. Grusch heeft een klokkenluidersklacht ingediend bij de overheid, waarin hij stelt dat hij slachtoffer is geworden van illegale vergeldingsacties m.b.t. zijn, inmiddels onthulde, beweringen. Grusch’ onthullingen komen erop neer dat gecrashte UAP’s van onbekende, niet-menselijke – mogelijke buitenaardse – oorsprong, geborgen, en verborgen worden gehouden door overheden wereldwijd, en dat er zelfs ‘piloten van deze UAP’s’ gevonden zijn, en dat de technologie gereverse-engineered zou worden. De spullen zouden worden bestudeerd voor geopolitieke doeleinden. Grusch zou genoeg bewijs hebben, en dit hebben overhandigd aan het Amerikaanse Congres. Hij leverde echter publiekelijk geen enkel bewijs om zijn beweringen te staven.

Grusch, klokkenluidersklacht, voertuigen van onbekende oorsprong, globaal fenomeen
Het nieuws m.b.t. de onthulling van Grusch sierde de afgelopen dagen menig (inter)krant, magazine enz. Het NewsNation (via Politico, NN ontoegankelijk)kwam met de primeur. Hier bij The Debrief, is een zeer uitgebreid artikel over Grusch en de onthullingen te lezen. Grusch was werkzaam bij het UAPTF van 2019-2021,
en van 2021 tot juli 2022 was hij de vertegenwoordige van de NGA voor UAP-analyse. Een niet-geclassificeerde versie van de klacht luidt dat Grusch directe kennis heeft, dat UAP-gerelateerde geheime informatie is achtergehouden en/of verborgen voor het Congres door elementen van de inlichtingengemeenschap om ‘opzettelijk het legitieme congrestoezicht op de UAP te dwarsbomen’. Hij geloofde dat zijn identiteit en het feit dat hij getuigenis had afgelegd, waren bekendgemaakt binnen het  DoD en de inlichtingengemeenschap. Vanaf 2021 kreeg hij te maken met maandenlange vergeldingsmaatregelen en represailles. Hij verzocht om details van deze represailles achter te houden om de integriteit van het lopende onderzoek. De inspecteur-generaal van de inlichtingengemeenschap (ICIG, ODNI) vond zijn klacht in juli 2022 ‘dringend’ en er werd een samenvatting ingediend bij de directeur van de nationale inlichtingendienst, Avril Haines, en de inlichtingencommissies van het Congres. De klacht is opgesteld en ondertekend door de advocaat van Grunsch, Charles McCullough III, een voormalig inspecteur-generaal van de ICIG (ODNI).

Er werd een vergeldingsonderzoek naar klokkenluiders gestart en Grusch begon zijn communicatie met de staf van de inlichtingencommissies van het Congres in besloten sessies achter gesloten deuren. Grusch onthulde, eerst aan het Congres, recent publiek, dat de berging van gedeeltelijke fragmenten tot en met intacte UAP’s al decennia lang door de Amerikaanse overheid wordt gedaan i.s.m. defensiebedrijven. Analyse heeft vastgesteld dat de opgehaalde objecten ‘van exotische oorsprong zijn – en het betreft niet-menselijke intelligentie, hetzij buitenaardse of i.i.g. van onbekende oorsprong – op basis van de voertuigmorfologieën en materiaaltesten. Het materiaal, aldus Grusch bezit ‘unieke atomaire eigenschappen en radiologische signaturen’. Inzake de informatie die hij aan het Congres en het ICIG verstrekte, heeft Grunsch overeenkomstig de defensie-protocollen gehandeld m.b.t. nationale veiligheid. Vooraf meldde hij alle informatie die hij van plan was bekend te maken, en dit werd goedgekeurd, voor openbare publicatie op 4 en 6 april j.l, aldus The Debrief. De gedane onthullen komen van Grusch, andere getuigen gaan (vooralsnog) niet openbaar met hun kennis over het geheime programma. 

Het Amerikaanse ministerie van Defensie liet in een reactie aan de New York Post weten dat het All Domain Anomaly Resolution Office, voorheen de UAPTF, ‘geen verifieerbare informatie heeft ontdekt om de beweringen te onderbouwen dat dit soort programma’s bestaan of hebben bestaan’.

Een globale UAP-affaire, Chris Mellon, Leslie Kean
Maar waarom komt Grusch nu met dit verhaal naar voren? In The Debrief valt te lezen dat met deze informatie het grote publiek nu voorbereid kan zijn op een ‘onverwacht, contactscenario met een intelligentie van onbekende c.q. mogelijk buitenaardse oorsprong’.
Decennialang voerde defensie uitgebreide campagnes uit om gerapporteerde waarnemingen van UAP’s in deskrediet te brengen maar daar lijkt de laatste jaren een kentering in te komen. Het verslag van Grusch werd bijvoorbeeld bevestigd door Christopher Mellon. Mellon was plaatsvervangend adjunct-secretaris van Defensie voor inlichtingen tijdens de regeringen Clinton en Bush sr., en werkte met het Congres aan UAP-rapporten. Mellon vertelde The Debrief dat hij door enkele functionarissen op de hoogte is gesteld van het geheime programma. En volgens Mellon blijft Grusch ‘goed gesteund binnen de kringen van inlichtingendiensten’

Mellons naam duikt vaak op m.b.t. UAP’s. De invloedrijke, oud-topambtenaar laakte in 2018 nog de passieve houding inzake UAP-onderzoek door de inlichtingendiensten, zie ook deze Astroblog. Mellon schetste destijds uitvoerig o.a. de loop van gebeurtenissen die de US Navy noopte in 2018 met een officiële verklaring te komen omtrent UAP-waarnemingen door marine-personeel. Mellon interviewde zelf o.a. ooggetuigen, en noemt o.a. ook het veelbesproken artikel van 16 dec. 2017 ‘Glowing Auras and Black Money’, uit The New York Times. waarin het bestaan van officieel UFO onderzoek (AATIP) door overheidsinstanties werd onthuld. Naarmate meer informatie vrijkwam, zochten congresleden en leden van nationale toezichtcomités naar meer informatie, aldus Mellon. Toen kon het DoD, zich niet meer stilhouden, en Mellon vergeleek de situatie destijds met de Spoetnik-satelliet van de Sovjet-Unie. Met Spoetnik reageerde men prompt door de uitgaven voor NASA te verhogen en wetenschappelijk onderwijs te versterken, met UAP’s niet.

Een “still” uit een openbaar gemaakte video-opname.

Destijds stelde Mellon nog; “Er zijn geen aanwijzingen dat leidinggevenden van defensie c.q. inlichtingendiensten bezig zijn met verzameling en integratie van relevante informatie over UAP’s van diensten die het bezitten, i.c. NASA, het National Reconnaissance Office, de FBI, de NSA, de CIA, de Defense Intelligence Agency, het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid, de strijdkrachten e.a.

Bij het NGA was Grusch inlichtingenofficier met een zogenoemde ’top secret clearing’, en analyseerde hij rapporten mb.t. UAP/trans-mediumkwesties. Grusch bereidde veel vergaderingen voor  voor het Congres, en hielp mede bij het opstellen van de tekstm.b.t. UAP’s in passages in de FY2023 National Defense Authorization Act, een wet die ondertekend is door president Biden in december 2022. De bepaling stelt dat elke persoon met relevante UAP-informatie het Congres kan informeren zonder vergelding, ongeacht eerdere geheimhoudingsovereenkomsten. Grusch stelt dat zijn onderzoek m.b.t tot deze UAP-crashes, exploitatie, en reverse-engineering met als doel asymmetrische nationale defensievoordelen, gedaan werd door uitgebreide interviews van hemzelf met hooggeplaatste ambtenaren. En hij stelt dat het Congres heeft geen fysiek materiaal ontvangen met betrekking tot wrakstukken of andere niet-menselijke objecten.

Grusch verliet zijn ambt op 7 april 2023 om, zei hij, de verantwoordingsplicht van de overheid te bevorderen door middel van publieke bewustwording. Karl Nell, een gepensioneerde legerkolonel die met Grusch werkte in het UAPTF stelde in The Debrief: “Zijn bewering over het bestaan van een terrestrische wapenwedloop die zich de afgelopen tachtig jaar onder heeft voorgedaan, gericht op reverse engineering-technologieën van onbekende oorsprong, is fundamenteel correct, net als het onbetwistbare besef dat ten minste sommige van deze technologieën van onbekende oorsprong afkomstig zijn van niet-menselijke intelligentie”. Hierbij wil ik nog melden dat Grusch niet de eerste is m.b.t. onthullingen over vermeende buitenaardse gecrashte UAP’s, in 2020 klapte een oud-Pentagon en AATIP-medewerker uit de school over UAP’s ,de astrofysicus Eric W Davis, zie deze Astroblog. Davis maakte wereldkundig dat hij in vertrouwelijke gesprekken met defensie in maart 2020 de inlichtingencommissie van het Congres op de hoogte heeft gesteld van de vondst van ‘voertuigen die niet gemaakt zijn op deze aarde’. Een goed overzicht van alle ontwikkelingen n.a.v. het UAP-onderzoek in de VS, de afgelopen decennia is hier te vinden op Politico.

AATIP, To The Stars Academy, boek Phenomena van Annie Jacobsen

Ter info; Het Pentagon heeft dus zijn AATIP, UAPTF en nu het AARO onderzoekgroepen m.b.t. UAP.’s Zie  Astroblogs over de rapporten, deze uit 2021, en deze uit 2023. Lees op de volgende Astroblogs meer over de aanloop naar deze rapportages van het ODNI, of deze ‘Recap over UAP’s. Vorig jaar werd er nog een aantal documenten (ruim 1500 pagina’s) vrij gegeven over de zogenoemde ‘close encounters’ met UFO’s, zie deze Astroblog. Het AATIP kwam in de spotlights door dit beroemde artikel van Leslie Kean e.a. in de New York Times in 2017. (En zie deze AB over Kean’s boek over ufo’s.) Meer in de schaduw van m.b.t. UAP’s en onderzoek staat het in Las Vegas gevestigde To the Stars Academy of Arts and Science, zie deze Astroblog over het TTSAAS. En heel recent hield ook NASA een eerste publieke bijeenkomst over hun UAP-onderzoek, zie deze AB. Tenslotte, een heel goed boek over dit thema is i.m.o. Annie Jacobsen’s Phenomena uit 2017. Het boek is een bruisend relaas van de Amerikaanse inlichtingendiensten en defensie, die, in navolging van hun internationale counterparts, koortsachtig op zoek gaan naar een manier om UAP’s (maar ook bv ESP, en Remote Viewing experimenten) voor psychologische oorlogsvoering in te zetten. Het boek besluit met het AATIP-onderzoek, dat in 2017 ten einde loopt. Bronnen; The Debrief, Politico, New York Times, TTSAAS, Phenomena, Reuters, ODNI, NASA, New York Post
FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten