23 april 2024

Links

[link-library settings=1]

Share

Comments

 1. Over de werking van deze site:

  Een paar maanden geleden kon je onder ‘REACTIES’ de laatste reacties zien, tenminste dat idee kreeg ik.
  Als ik nu een (nieuwe) reactie plaats, staat die wel bij het onderwerp in kwestie, maar nog maar zelden bij ‘REACTIES’.

  Is dat ‘de’ bedoeling, of is er iets stuk aan de programmatuur?
  .

  [ Zelf vond ik het wel prettig om onder ‘reacties’ te kijken of iemand anders had gereageerd, vooral als ik min of meer een antwoord verwachtte. 🙂
  Als je nu (!) kijkt bij reacties, of zelfs bij ‘recente reacties’, lijkt de laatste van 11-september te zijn…. en dat is toch echt niet juist. 🙁 ]

  Groet, Paul

 2. Ja ik weet het, dat systeem waarmee de reacties worden verwerkt is niet optimaal. Maar op de een of andere manier blijft het problemen geven, ik heb er al veel aandacht aan geschonken. Ik ben het met je eens dat je ook oude reacties moet kunnen terug zien, niet alleen de laatste honderd die nu worden getoond en die tot 11 september gaan, ook de reacties van daarvoor zouden gemakkelijk te zien moeten zijn. Weet dat het mijn aandacht heeft, maar het blijft gewoon zoeken naar een geschikte plugin die dit kan. Wat je in ieder geval kan doen om te voorkomen dat je reacties op jouw reactie mist is je abonneren op reacties, dat kan je ergens onderaan altijd aanvinken. [update] Ik heb de pagina zojuist aangepast, dat er onderaan navigatie van de reacties is, d.w.z. dat je met de knoppen ‘volgende’ en ‘vorige’ kunt gaan naar andere pagina’s met reacties. Zodoende kan je oude en nieuwe reacties bekijken.

 3. Messier60 zegt

  volgens mij haalt hij de recente reacties uit de laatste artikels want heb gereageerd op een artikel uit 2010 en die staat er niet tussen.

  • Alle reacties vanaf de start van de Astroblogs in 2005 zijn er nog. Ik heb even gekeken naar een reactie onder de gebruikersnaam Messier60 en je IP-adres, maar op beide manieren zie ik alleen reacties van recentelijk. Onder welke naam heb je die reactie in 2010 geplaatst?

   • Messier60 zegt

    De reacties zichtbaar rechts op de desktop site zijn idd de recentste. Op de mobile site (in blauw) bij pagina reacties bedoelde ik.
    Maar het was een onnodige comment.

 4. @ Arie

  Hallo Arie,
  Ik zoek nog wel eens via ‘reacties’ of anderen nog iets hebben gemeld op plekken waar ik ook ben geweest.
  [ Iedereen doet dat misschien wel ? ]

  Onlangs heb je kennelijk gewijzigd hoe de laatste reacties worden gesorteerd:
  Voorheen werd het per astroblog gesorteerd,
  nu wordt er slechts per binnenkomend tijdstip gesorteerd.

  Persoonlijk vond ik de vorige methode prettiger.
  [ Als je nooit een response krijgt, weet je ook niet waarop je komt sturen. 🙂 ]

  Doe er mee wat je wilt.
  Prettige avond, Paul

 5. Paul, je moest eens weten hoe vaak ik de reactie-plugins gewijzigd heb omdat er weer dingen niet goed gingen. Ik weet dat aan iedere plugin voor- en nadelen hangen (zowel het eigen comment-systeem van WordPress als de massa’s plugins) en heb talloze plugins geprobeerd (o.a. Disqus en Lifewyre). Ik ben met het huidige systeem redelijk tevreden. Eh.. je kunt je toch abonneren op reacties, zodat je via de mail op de hoogte wordt gehouden van nieuwe reacties?

  • “… je moest eens weten…”

   Ik had geen idee.
   Als het huidige bevat, moet je het zo laten.

   Groet, Paul — [ Smiley met de duim omhoog. 🙂 ]

 6. Hihihi, ik kwam misschien een beetje bot over, sorry was niet de bedoeling. Mochten er goede suggesties zijn voor andere ‘comment-plugins’ die hier wellicht zouden kunnen draaien dan hou ik mij van harte aanbevolen.

 7. ik had aan Arie Nouwen iets gevraagd vanwege de virtuele deeltjesparen ,ik was zomaar binnen gevallen, ben net als anderen gegrepen door de vraag: ,zijn we ontstaan uit het ‘niets’ (het onderwerp bleek al veelvuldig besproken, in 2012 op deze site) Toch kreeg ik een korte ,maar zinvolle samenvatting van Arie ,stelde ik enorm
  op prijs ,want ik heb geen account, even terzijde ,ik ben geen groot computer ‘virtuoos’. Arie nog even héél kort,
  je deelde mij mede dat de virtuele deeltjesparen uit het vacuüm kwamen. Die hele mores v. kwantumonzekerheid,
  miljarden maal miljarden, van een miljardste sec enz, Feynman diagrammen, massadeeltjes op de schil, dat gaat toch niet over ‘het niets’ , deeltjes vallen tegen elkaar weg ,maar tijdelijk of niet ,vacuümfluctuaties of niet, er is steeds ’n vorm van materie in het spel. Mij pijnigt de vraag : dit (al is ’t maar ’n vorm) speelt toch om ‘reeds aanwezige’ materie. Ik ga je niet ellenlang lastigvallen ,want je hebt ’t druk genoeg op de site ,ik ben niet religieus maar ook nieuwsgierig naar het ‘grote mysterie’ : waarom bestaan we en wat is de herkomst ervan?
  Groet R.B. te Berkhout

 8. Ruud, bedankt voor je bericht. Wellicht een tip voor de volgende keer: reageer a.u.b. op een relevante blog, die met je vraag te maken heeft. De vorige keer reageerde je in een blog over de Paardenkopnevel en nu op de pagina met links, hetgeen niets te maken heeft met het onderwerp van je vraag. Mijn blog over het ontstaan van het heelal uit het niets, waar je naar verwijst en die je gelezen hebt, zou een uitstekende blog zijn en beter bij je vraag passen. Om op je vraag in te gaan: ja, duidelijk is dat het vacuüm niet leeg is, dat het vol met energie zit. Hier meer info daar over, al is het wel vrij technisch: https://en.wikipedia.org/wiki/Vacuum_energy
  Je zou misschien zeggen dat het allemaal hypothetisch is en ver van mijn bed, maar het experiment van onze landgenoot Hendrik Casimir laat zien dat het echt bestaat, deze vacuüm energie. Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Casimireffect
  Eh… ik kan je volgende vraag al raden: waar komt dan die vacuümenergie vandaan? Tsja, da’s een grote onbekende. Wellicht is het een kwestie van kosmisch creatief boekhouden en is de optelsom van al die continu annihilerende virtuele deeltjesparen netto nul.

  • Arie Nouwen, bedankt voor je kennis, over dit alles en dat je me hebt willen antwoorden (vind ik echt super vet)
   Je hebt vind ik een , als ik de reacties lees van degenen, die jou goed kennen uiteraard ,leuke ontspannen ,ja haast laconieke stijl van communiceren ,heel gewoontjes met humor ook ,maar vol van kennis. Maar ik begrijp
   ook als ik hier wil blijven kijken ,ik me moet aanmelden ,ik ben ontzettend nieuwsgierig naar dit werk ,ik heb me e-mailadres ook ’n beetje vernoemd vaar die astrofysica , maar jij, en de anderen zijn goed bij de tijd ,ik heb wel scholing gehad, dus ik kan ’n hoop volgen ,hoewel ik aan jullie te kort kom. Maar je zit wel ‘ns te snuffelen zo las ik jullie discussies, conversaties ,gesprekken ,maar ik wil je niet steeds lastig vallen ,dan moet ik maar lid worden.
   Arie bedankt vast! ’t was wat mij betreft ’n zeer prettige kennismaking
   Hoogachtend, R.R. Baartscheer te Berkhout

 9. Wellicht niet op de juiste plaats, maar andere contact mogelijkheden werken niet.
  Als ik op “Contact” bovenaan de webpagina klik verschijnt de melding:
  [contact-form-7 id=”30232? title=”Contactformulier 1?]
  Via die weg kan ik dus geen contact nemen.

  Ik ben al verscheidene jaren abonnee op de Astroblogs berichten en de wekelijkse nieuwsbrief.
  Sinds 7 januari 2017 ontvang ik geen berichten (nieuwe post) meer.
  Vanaf 9 januari 2017 ontvang ik alleen de wekelijkse nieuwsbrief.
  De laatste was op 30 januari.
  Nu ontvang ik nog een wekelijkse nieuwsbrief maar zonder enige inhoud (volledig blanco).
  Afzender: Arie Nouwen [email protected].
  Ik kan geen mail naar dit email adres versturen (not identifiable address).

  Ik heb de volledige aanmeld procedure herdaan en wacht nu op de eerste post.

  Wat is er misgelopen?
  Is het mogelijk de instellingen te controleren voor “[email protected]”?

  Hartelijk dank bij voorbaat.
  Roland Boudry

  • Roland, bedankt voor je bericht. De contactpagina is bijgewerkt, de foutmelding is nu weg en iedereen kan via die pagina weer contact met ons opnemen. Vreemd dat je een lege nieuwsbrief krijgt, eerder deze week sprak Gert-Jan Wegink daar ook al over. Kan je ‘m mij toesturen, naar adrianusv at gmail punt com. De nieuwsbrief die ik zelf krijg op maandagochtend ziet er gewoon uit, dus ik snap even niet waarom dat fout gaat. Zal straks even jouw instellingen in Mailpoet checken, dat is de plugin die de nieuwsbrief regelt.

 10. 1nsf5w

Speak Your Mind

*