5 december 2022

Olaf van Kooten

Mijn naam is Olaf van Kooten, bijna 30 jaar (helaas!) en afkomstig uit het pitoreske Werkendam, gelegen aan de grens van de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant, ook wel bekend als de Poort van de Biesbosch, aangezien het grootste deel van dit prachtige natuurgebied op Werkendams grondgebied is gelegen. Ik heb een ICT-opleiding gedaan, maar ben na enkele plezierige dienstverbanden bij verschillende gemeentes, helaas afgekeurd. Dit is het gevolg van mijn spierziekte, waarbij de spieren langzaam hun functie verliezen. Bij de meeste spierziekten heeft dit een vroege dood tot gevolg, maar in mijn geval is mijn hartspier niet aangetast en hoef ik niet te vrezen voor mijn leven (gelukkig!). Ik heb daarnaast ook een milde vorm van autisme, namelijk PDD-NOS. Toch ben ik een levensgenieter met een positieve kijk op dingen, en heb altijd geprobeerd om een volstrekt normaal leven te leiden, hetgeen behoorlijk goed gelukt is.

Ik heb vele hobbies en bezigheden, waaronder film, boeken en muziek (vooral metal, maar ook bijv. drum’n bass en dubstep) en natuurlijk sterrenkunde. Ik heb al vanaf mijn jeugd met bewondering naar de sterrenhemel gekeken, en dit heeft iets blijvends bij mij los gemaakt. Ik ben begonnen met amateur sterrenkunde journalistiek bij AstroStart, een destijds zeer populaire sterrenkunde community, ik durf wel te zeggen de grootste in zijn soort in de Benelux. Na enkele jaren als auteur actief te zijn geweest, heb ik de website rond 2007 overgenomen van de oprichter Tim Kraaijvanger. In 2009 was ik helaas genoodzaakt om, vanwege mijn tijdelijk slechte gezondheid, de stekker uit AstroStart te trekken. Na lichamelijk weer iets te zijn hersteld, heb ik besloten om me op andere interesses te richten dan sterrenkunde. Sinds kort begint het echter weer te kriebelen, en ik ben Adrianus V dan ook zeer dankbaar voor de kans om weer (zo nu en dan) een sterrenkundig stukje te schrijven. Ik wil graag een bijdrage leveren aan AstroBlogs, een fantastische site (en dat zeg in niet omdat ik er nu deel van uitmaak) die minder bezoekers ontvangt dan ze verdient!

Comments

 1. Piet Platteeuw zegt

  Beste Olaf,
  Ik zal mij eerst even kort voorstellen,
  Mijn naam is Piet Platteeuw en ben geintresseerd in alles wat met sterren ect. te maken heeft.
  Welleenswaar niet in die mate dat ik dagelijks hier mee bezig ben, maar volg wel alle tv uitzendingen op Discovery en NGC op dit gebied.
  Ik wil jullie graag comlimenteren met deze site! Zeer intressant!

  Ik heb de site toegevoegd aan “mijn favorieten”.
  Dan graag even iets persoonlijks.
  Zoals ik las in jouw “biografie” heb ik het grote vermoede dat ik jouw familie ken.
  Ik heb namelijk vroeger bij v/d. Sluys gevaren, en ik denk bij jouw ouders aan boord. op de Spaarnestroom.
  Daarvoor bij Posttrans op de Calendula 11.
  Mocht dit zo zijn, zou jij dan mijn hartelijke groeten willen overbrengen aan jouw ouders?
  Vast hartelijk dank.
  En sorry dat ik deze site gebruik om deze vraag te stellen.
  Verder, wens ik jou en alle familie hele fijne kerstdagen en een gezond 2013.
  Hartelijke groet:
  Piet Platteeuw.

 2. Avatar foto Olaf van Kooten zegt

  Hoi Piet, bedankt dat je onze site kunt waarderen! Mijn ouders hebben inderdaad op de Spaarnestroom gevaren, ik heb het nagevraagd en ze kennen jou nog! Je bent matroos geweest bij ons? Je krijgt de hartelijke groeten terug van beide ouders! Ook jij een prettig 2013 gewenst! Mits we allemaal de 21ste overleven natuurlijk 😛

 3. martin kracht zegt

  Hi Olaf & Piet, ik zat in 1974 op de Calendula 11, bij Posttrans als matroos. Ben alleen de naam van de schipper kwijt, die later werd afgevoerd per ambulance omdat hij veel dronk en 24 uur perdag voer.

  gr.Martin.
  ps, zat toevalig te googlen en opzoek naar de Calendula 11 en 7.

 4. Ik had al zo iets gelezen, maar er (nog ?) niks van gemerkt. Gewoon op dezelfde voet doorgaan. 😀

 5. Olaf gaan jullie nu op https://www.nieuwskoerier.nl/ posten?

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.