5 december 2022

Over ons

Kort even de geschiedenis van de Astroblogs – héél kort

Op 5 december 2005, de dag dat Frits Philips op honderdjarige leeftijd overleed, hield niet alleen Sinterklaas z’n zoveelste verjaardag, maar toen zag ook de eerste echte Astroblog het levenslicht, een blog gewijd aan de resultaten van de Huygens lander, die op 14 januari van dat jaar op de maan Titan van Saturnus was geland. Hier zie je die blog nogmaals, maar dan zoals ‘ie er toen uitzag. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een website die het nieuws brengt over ruimtevaart en sterrenkunde, nieuws met een persoonlijke noot erbij.

Afbeeldingen & Auteursrecht

Op de Astroblogs kunnen afbeeldingen van derden voorkomen, die auteursrechtelijk zijn beschermd. Op de webserver staat één exemplaar van dergelijke afbeeldingen, die louter bestemd zijn voor mijn (Arie Nouwen) eigen oefening, studie of gebruik (Auteurswet 1912, artikel 16). Als je een webpagina op deze site bezoekt, geef je me impliciet opdracht een kopie te maken van de inhoud van die pagina, inclusief eventuele afbeeldingen, conform de client-server architectuur van het World Wide Web. Die kopie beschouw ik eveneens uitdrukkelijk als bestemd voor eigen gebruik, zoals hiervoor genoemd.

Door gebruik te (blijven) maken van deze site, stem je in met deze werkwijze en ga je akkoord met de feitelijke opdrachtverstrekking aan Astroblogs tot het maken van thuiskopieën, telkens als je een webpagina bezoekt.