23 februari 2024

Altijd weer een leuk moment

Gisteren werd op de sterrenclub [1]Christiaan Huygens, voor degenen die een poosje onder een steen hebben gelegen. de Sterrengids 2009 uitgedeeld. Nou ja uitgedeeld, na overhandiging van € 22,- per gids aan de onverbiddelijk kijkende penningmeester. Thuisgekomen altijd weer een leuk moment om met de nog in cellofaan verpakte gids te staan en ‘m dan te openen. Je ruikt gewoon het astronomische jaar 2009 als je ‘m opent, tenminste als je héél veel fantasie hebt. 🙂 Heerlijk moment. Ik zal er vast een keer meer aandacht aan besteden, maar qua hoogtepunt moet je toch wel de zonsverduistering op 22 juli 2009 noemen. De Sterrengids noemt die een beetje voorbarig de ‘Eclips van de eeuw’, maar ik vermoed dat we die term de komende 92 jaar nog wel tientallen keren zullen horen vallen. De eclips is niet in Nederland te zien, helaas maar waar. Je zal naar het verre oosten, Japan en China, moeten gaan om de eclips te kunnen zien. Kennissen van  mij zijn van plan er heen te gaan en ergens op een eilandje bij Japan te gaan bivakkeren. Ik wens ze alvast veel succes en clear nights days.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Christiaan Huygens, voor degenen die een poosje onder een steen hebben gelegen.

Comments

  1. Ik had de sterrengids vrijdag per post. Ook weer blij dat ik hem weer heb. Meteen ook geopend en hier en daar gekeken. Ziet er weer mooi uit dit jaar. PS Ik rook meer drukinkt !!! (grapje)

Speak Your Mind

*