25 februari 2024

Hé kijk nou, Wubbo ligt in de winkels!

Credit: HP/De Tijd

Sta ik op Rotterdam CS even in de tijdschriften te gluren van de Bruna, valt m’n oog op Wubbo. Nee, niet Wubbo himself, maar het naar Wubbo Ockels genoemde tijdschrift, ‘Nederlands eerste ruimteglossy’ zoals HP/De Tijd het genoemd heeft. ‘Wubbo’ is niet alleen genoemd naar onze allereerste astronaut [1]als we de Amerikaans/Nederlandse astronaut Lodewijk van den Berg even niet meerekenen. Die ging een half jaar vóór Ockels de ruimte in., maar het is ook voor 100% gevuld met Wubbo! Ik heb het tijdschrift nog niet helemaal gelezen, behalve het eerste artikel – waar is de treinrit R’dam-Dordrecht al niet goed voor – waarin Wubbo én de actrice Victoria Koblenko het hebben over duurzaamheid. Met die duurzaamheid hebben we ook direct hét thema te pakken waarmee het blad doorspekt schijnt te zijn. Logisch, want Wubbo (ik vind dat toch beter klinken dan Ockels) en Koblenko zijn beiden ambassadeur van de duurzaamheid, ieder op hun eigen manier, zo blijkt wel uit het artikel. Andere artikelen in Wubbo gaan o.a. over de wijze waarop Nederland ‘in 1985 de ruimte veroverde’, ahum, het jaar dus waarin Wubbo de ruimte in ging, over ontspoorde astronauten én een gedeelte uit de biografie die Gean Ockels over haar vader schreef. Kortom, ik heb komend weekend weer wat te lezen. Het blad ligt sinds een paar dagen in de winkel en kost € 5,95. Rennen voor deze speciale bewaareditie! 😀

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 als we de Amerikaans/Nederlandse astronaut Lodewijk van den Berg even niet meerekenen. Die ging een half jaar vóór Ockels de ruimte in.

Speak Your Mind

*