30 januari 2023

De race naar mijnbouw op de maan begint, hier is het plan.

Home Forums Astrocorner De race naar mijnbouw op de maan begint, hier is het plan.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #114844
  Avatar fotoMonique
  Sleutelbeheerder

  We gaan naar een totaal andere fase van de ruimte; om verder te gaan met het verkennen van het grote onbekende, hebben we daarvoor de middelen nodig. Het is gewoon te duur om alles in een raket te stoppen wat nodig is voor een missie. Er zijn eigenlijk veel hulpbronnen in de ruimte die we kunnen gebruiken, het is gewoon een kwestie van uitzoeken hoe.

  De Colorado School of Mines en Angel Abbud-Madrid richten zich al decennia lang op het potentieel van ruimtebronnen.

  We zitten met Angel, de directeur van het Center for Space Resources van de Colorado School of Mines, om meer te weten te komen over hoe maanmijning werkt, waarom het belangrijk is en wat maanmijnbouw kan betekenen voor de volgende generatie ruimteverkenning.

  Ruimtebronnen zijn van groot belang als we verder willen verkennen en de maan is de ultieme testgrond voor een cruciale bestemming in de jaren 2020.

  NASA is van plan om eind 2022 een eigen VIPER-missie(Volatile Investigating Polar Exploration Rover) te lanceren, dat betekent dat een golfkar-achtige rover naar de maan moet worden gestuurd om naar waterijs op de zuidpool van de maan te zoeken.

  #115098
  Wybren de Jong
  Deelnemer

  Er wordt al decennia lang gesproken over waterijs op de maan en over hoe nuttig dat zou kunnen zijn. Ik vind het eigenlijk merkwaardig dat het zo lang duurt, voordat er een rover met water/ijs detectors naar toegestuurd werd/wordt.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.