28 september 2023

De Wilde Ruimte

Home Forums Astrocorner De Wilde Ruimte

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #103046
  Avatar fotoMonique
  Sleutelbeheerder

  1 De nieuwe race naar de maan

  Anna Gimbrère onderzoekt hoe Neil Armstrong nog steeds tot de verbeelding spreekt en een nieuwe generatie ruimtepioniers inspireert om de volgende, grote stap naar de maan te wagen. In Houston bezoekt ze de nieuwe Orioncapsule die in 2023 mensen naar de maan gaat brengen. De ruimte lonkt en is commercieel interessant geworden. Bedrijven en rijke particulieren investeren in ruimtetoerisme, grondstofwinning en wonen op de maan. Deze investeringen brengen de volgende stap voor de mensheid in rap tempo dichterbij.

  2 Space is not for pussies

  Welke eigenschappen heb je nodig om een goede astronaut te worden? De jonge Amerikaanse astronaute Jessica Meir zit middenin haar jarenlange training en heeft maar één ambitie: naar de maan. Onder water, bij NASA in Houston, oefent ze haar eerste ruimtestappen. Ze maakt een hele goede kans dat haar droom binnenkort uitkomt. Anna Gimbrère bezoekt ook André Kuipers om te praten over zijn ervaringen in de ruimte en hoe hij die beleving ook op aarde terug kan halen. Voor degenen die er geweest zijn is het een klare zaak: als je eenmaal vanuit de ruimte de aarde hebt gezien, verandert dat je leven.

  3 Ready for Lift-off!

  De ruimtevaart is een levensgevaarlijke business: want als het misgaat, gaat het ook goed mis. Hoe bouw je een veilig ruimteschip voor zo’n hachelijke onderneming? Anna Gimbrère spreekt met bouwers.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.